torstai 19. kesäkuuta 2008

Kesänvietto II

Oli aivan pakko. Minusta nämä ovat niin verrattoman kauniita kesäkuvia.
Mummullani tuossa juuri tuollainen uimapuku....

Tämä on minusta kauhean hauska. Onhan se tosi lavastettu, mutta kuitenkin. Isovanhempani ja äidin veli, kaikki kylpytakeissaan (ja vaarilla iän ikuinen piippu).
Entäs nämä neidot?
Tehdäänkö tässä juhannustaikoja? Mummuni mustassa uikkarissa keskellä, muista ei tietoa.
Olen katsellut tuon yhden "merenneidon" tukkaa...se ei voi olla aito!Mummu nuorena tyttönä gramofonin kanssa metsässä - kuinkas muuten! Johtuneeko kansallispuvusta, mutta minusta tässäkin on juhannustunnelmaa.HYVÄÄ JUHANNUSTA!

25 kommenttia:

Olina kirjoitti...

Ihanaa kesätunnelmaa näissä kuvissa! Ja tuo lavastettu olemus kiehtoo, kun sellaista se kuvaaminen ennen oli. Ei vain räiskitty miljoonaa otosta, ja valittu sitten niistä parhaita. Ja nuo vanhanajan uimapuvut! Ah!

Merenneidon hiukset ovat tosiaan melkoiset...=)

Puisto kirjoitti...

Tollaset uikkarit ottaisin ihan mielelläni vaikka mulla on kyllä kamalan paksut reidet.

Nämä ja nuo aikaisemmin laittamasi kuvat ovat niin ihania kesäkuvia menneestä. Konttoriin lähdettiin puvussa ja HATTU päässä.

Ja tuo piippu oli ilmeisesti pikkasen hienompi kuin tupakka. Suomen tv:ssähän on joskus ollut säätiedotuksen lukija, joka piippuansa poltellen osoitteli kartalta missäpäin sataa tai paistaa. Nauratti ihan hillittömästi.

Hyvää juhannusta sinnekin!

violet kirjoitti...

Olina; joo, eikä ennen kuvattu kengänkärkiä kuten me nykyään...;-)

Papi: Ja vaari on näissä vielä nuori mies. Kolmekymmentä-jotakin.
Mutta puku ilman muuta. Puvunhousut ja kauluspaita on monissa kuvissa siellä maallakin.
Aika hyvä toi säätiedotuspiiputtelija!

Puisto kirjoitti...

Yle näytti jotain pätkiä menneistä ohjelmista tässä kevään aikana ja siellä hän osoitteli karttaa piipullansa.

Nykyisin kun täällä missään ei saa enää poltaa, se näytti kyllä niin älyttömän hauskalta :) siis telkkarissa! Ja kuulemma paunulaisen rahastajakin on vetänyt sauhuja, kertoi Leila-tätini. Arvaa hekotinko!

Elina kirjoitti...

Vitsit mitä kuvia! Ihan mahtavia, jotenkin ei voi uskoa että tuollaisia onkaan. Äidilläni on kasoittain suvun vanhoja kuvia, mutta niissä lähinnä pönötetään vakavana pyhäpuku päällä. Ei puhettakaan glamorööseistä uimapuvuista..! Hauskaa juhannusta!

Inka kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Meiltä löytyy äidin kaapeista jonkin verran äitinsä vanhoja kuvia, pitääkin muistaa kaivaa niitä esille seuraavalla visiitillä.
Oikein ihanaa Juhannusta teille kaikille!

Vintage living kirjoitti...

Hyvää juhannusta! Vanhat mustavalkokuvat ovat kiehtovia!

TIINA kirjoitti...

Voi vitsit nää on kyllä ihania kuvia! Kiitos siitä, että jaoit ne meille kaikille. Munt sait kanssa kyllä niin hyvälle tuulelle ja voi että, juhannusmielelle! Terveiset aurinkoisesta Oulusta!

HeidiHelmiina kirjoitti...

Nämä kuvat ovat todella hienoja ja erityisiä. Isäni puolelta en ole nähnyt vanhoja kuvia, äitini puolelta muutamia. Niissä on yleensä kuvattuna vakavailmeisiä lapsia rivissä.

Kesällä maalle muuttoa olen käsitellyt nyt Edelfeltin kanssa. Itse muutin lapsena aina maalle mummolaan. Ja muistan miten erityinen tuoksu rappukäytävässämme oli, kun tuli syksyllä takaisin kaupunkiin.

scaredy-cat kirjoitti...

Ihana tunnelma näissä ja edellisen postauksen kuvissa! Tänään juuri pohdin uimalakin hankkimista (kävisi uuteen, vanhanaikaiseen uikkariini, tosin tuskin sitä tulisi käytettyä) ja kaipailin Terijoen rannalle (mutta ei nyt, vaan 30-luvulla...).

Tuo kiveen nojaava neito poseeraa niin sulokkaasti!


Hyvää juhannusta!

--KATA-- kirjoitti...

Ehkä tuon naisen hiukset ovat levää?! Meillä on ollut usein tapana pelleillä ja laittaa levää peruukiksi tai viiksiksi uidessa...
Hienoja kuvia.

Sooloilija kirjoitti...

Siis, nämä ovat vielä ihanampia kuin eiliset kuvat, aivan huippuja!
Eikös olekin jännä kun ennen ihmiset olivat AIKUISIA niin varhaisessa vaiheessa..Vaatteet ja kampaukset sen tekivät.

Kiinnitin huomioita erityisesti kuvien henkilöiden ilmeisiin; hyviä poseerausilmeitä! 'Merenneitokuvan' etualan neito on kyllä kohtalokas tummine lainekampauksineen, kuin suoraan jostain vanhasta Hollywood-elokuvasta!

violet kirjoitti...

Ekub: "pönötetään vakavana pyhäpuku päällä"...heh heeh;-)

Inkivääri: sukella vaan kuvalaatikkoon. Siitä tulee hyvä mieli!

Vintage living: niin ovat - ja hyvää juhannusta teillekin.

Tiina: terveiset sateisesta Brysselistä aurinkoiseen Ouluun myös!

Helmiina: Isäni puolelta en ole tainnut nähdä yhtäkään kuvaa. Niitä ei kuulemma edes ole. Ei otettu. Ei tainnut olla kameraakaan. Noita "vakavailmeisiä lapsia rivissä" -kuvia on toki äitinikin vanhoissa albumeissa.

Scaredy-cat: mää voisin kans lähtee..sinne 30-luvun Terijoelle...Fiksu uimalakki on muuten tyylikäs! Uimahallissa käy yksi ihana nainen jolla on tuollainen kuvan uikkari mutta raidallinen, sitten valkoinen vanhanmallinen uimalakki jossa on pieni kukka - aivan täydellinen.

Kata: minustakin niiden on pakko olla jotakin muuta kuin tukkaa. LEvä on hyvä arvaus.

Sooloilija: toi justiin että ovat aikuisen näköisiä, mutta ei mitään mummoja.
Minustakin se kiveen nojaileva on aivan ehdottoman kohtalokas;-)
Tein tuosta naamasta muinoin kangasmerkkejäkin, Sarin KOTI-kaupassa Pariisissa on kasseja joihin hän liitti sellaisia (vai oliko että hän teki niistä tyynyjä, en muista)

Anne kirjoitti...

Hienoja poseerauksia kaikissa kuvissa! Ja tuollaisen uimapuvun minäkin huolisin.

Vietetäänkö siellä Belgiassa juhannusta? Vaikka ei vietettäisi niin hyvää juhannusta joka tapauksessa! :)

violet kirjoitti...

Anne: enpä ole juhannusta kuullut vietettävän juuri muualla kuin Pohjoismaissa.
Sillain mielessäni "vietän" kuitnekin ihan hiukan.

Liivia kirjoitti...

IHANIA!
Voi että!

Ja juuri tuo uimapuku, sellainen mulle kans!

Hyvää juhannusta!

SARI kirjoitti...

Meillä tehtiin juuri niin kuin edellisen postauksen luokkakaverilla. Koko kesä maalla, ja kun en ollut vielä koulussa, hiukan syksypuolellekin venyi.Mutta sehän on selväkin, kun esi-isät ja -äidit ovat kaikki maalaisia. Minä ja serkut olemme ensimmäisiä kaupungissa syntyneitä.

Ihania nämä kaikki sun kuvat. Laitoin juuri tuonne kaupan ikkunaan pari juhannuskuvaa Mysi Lahtisen Juhlakirjasta. Muuten, vielä on jäljellä yksi kassi tuon neitokaisen kuvalla.

SARI kirjoitti...

Ja siis Hyvää Juhannusta - Me juhlitaan joka juhannus leikkikoulun pihamaalla jättipiknikillä.

Taru kirjoitti...

Juhannusta sinnekin, mitä parhainta.
Ja kuvat ovat mahtavia!

pikkujutut kirjoitti...

Upeita kuvia!

Oikein mukavaa juhannusta sinnekin!

Olina kirjoitti...

Kun kuvaa kengänkärjet varmistaa, että tosiaan oli paikalla... Ja vieläpä hienoissa kengissä! Hyvää juhannusta=)

isoinpapu kirjoitti...

Siis voi että kun ihania kuvia! Näissä on just oikeanlaista tunnelmaa. Ja todentotta, ylimmän kuvan uimapuku on mahtava. Mulla ei tällähetkellä ole uikkaria lainkaan, mutta hiukan olisi tummansinistä uikkarikangasta. Haluaisin juuri tuon uikkarin!

Kiitos näistä.

Ja sitäpaitsi, olisi oikeasti, oikein oikein oikeasti, aivan mahtavaa ottaa kunnolla lavastettuja kuvia. Merenneitoja, prinssesoja, emäntiä, karjakkoja ja mitä vielä!
Täytyy tässä tunnustaa että olen ottanut itsestäni lavastettuja morsian-kuvia (viime kesänä) ja puoliso otti myös lavastetun ylioppilaskuvan. Se oli ihan hulvattoman hauskaa!

violet kirjoitti...

Liivia: uikkarille olis nyt ottajia! Kirjoitetaan Finnwearille;-)

Sari; varmaan hieno sun juhannussomistus ikkunassa.Mysin kirjoissa on usein hyvät kuvat.

Elisa:Kiitos ja samoin;-)
Pikkujutut: ja sinne kans;-)

Olina: niin, siksi minäkin kuvaan että kaikki näkee mun kengät ja itselleni muistutukseksi missä olen ollut. Ei mutta vakavasti...on asiaa varmaan joku jo tutkinutkin, mutta minusta on mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu mm. sen takia, ettei enää kuvata kalliille filmille kuten ennen.

Isoinpapu; ...minustakin on lavastettu sotilaskuva...ainakin se, voi olla muitakin, en nyt muista.

Merja kirjoitti...

Vanhoissa kuvissa on aina eri tavalla tunnelmaa.. hienoja. Jotenkin niista heijastuu se sen aikainen elama paremmin kuin nykyajan kuvista.

Mita tulee lavastettuihin kuviin, niin olen aina halunnut menna sellaisiin villin lannen kuviin joita tehdaan taalla jenkeissa joissakin kuvausliikkeissa. Ehka vahan hopohopoa mutta hauskaa!

Emmie kirjoitti...

I-h-a-n-i-a kuvia! Rakastan mustavalkoisia vanhoja kuvia yli kaiken. Ja niissä usein olevat "pitsireunat" ovat kuin piste i:n päälle.

Mukavaa juhannusta! Suomessa on satanut ja ukkostanut jo monta päivää....