sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Tulkoon valkeusJos minulla olisi nyt maalia ja suti niin saattaisin käyttää niitä.
Maalaisin kirjahyllyt vaaleammiksi, maalaisin olohuoneen ison ruokapöydän, maalaisin varmaan sohvankin...jos se olisi mahdollista.

Jos asunto olisi oma sutisin ehkä yhden huoneen lattiankin. Maljakot täyttäisin oliivipuun oksilla.

Taisin katsella eilen liikaa sisustusohjelmia ja olen tainnut lukea liikaa uusinta Côte Sud-lehteä.Onneksi saan huomenna muuta ajateltavaa. Lähden poikien kanssa matkaan.
Tiedän jo lähteissäni, että kun palaan näyttää oma koti taas vallan ihanalta paikalta.

17 kommenttia:

Hulpiot kirjoitti...

Enkös minä ole sanonut, että olen oikea aamu-aamuvirkku :)

Mulla on kauhea valkoinen hullaannus päällä. Juuri viime kesänä petsasin parveketuolit ja nyt haluan ne valkoisiksi. Mies jo sanoi, että pitäiskö sun mennä nukkumaan (hän sanoo aina näin kun saan mielestänsä hölmöjä ideoita).

Jos saisin valita, meillä olisi valkoisia ja liloja syreenejä läpi kesän, eikä ne kuihtuisi ollenkaan, minä en aivastelisi, kaikki olisi vaan niin kaunista, kuten kuvissa.

Ja mulla on kamala jomotus alaleuassa. Viisaudenhammas on tehnyt tuloaan jo noin viisi vuotta eikä mahdu leukaani.

Olina kirjoitti...

Sisustuslehdistä ja toisten kuvista saan minäkin usein valkoisen innostuksen... Vaan tiedän, etten pärjäisi niin viileän hillityssä värissä pitkään. En ole järjestyksen ja siisteyden ihminen. Ympärillä pitää olla hieman sekasortoa ja lämpimiä värejä.

Ja etenkin matkoilta palatessa oma koti on aina paras! Mukavaa reissua siis teille!=)

violet kirjoitti...

Ehkä kirjoitin jotenkin harhaanjohtavasti, sillä ei mulla oikeastaan ole mikään hinku ihan valkoiseen.
Huomaan vaan joka kesä että tulee vaihe (samaan aikaan kun tulee kuumia päiviä) peittää huonekaluja vaaleilla kankailla (tuntuvat iholla mukavammalta) ja muutenkin saada silmien kautta "viilennystä".

Meillä on värejä paljonkin sekasortoa halusin tai en, mutta tää on taas tätä pääkopan tyhjennystä pikemminkin.

Liivia kirjoitti...

Kuvat on kyllä kuin suoraan Cote Sudistä!
Niin, mulle sanottiin 15 vuotta sitten kun mulla oli vallallaan PALJON väriä kausi, että kun vanhenee haluaa yhä enemmän valkoista. Silloin sanoin pyh, mutta nyt huomaan...

Huomenna menen ostamaan tuon lehden.

Liivia kirjoitti...

Luin vasta nyt tuon viimeisimmän kommenttisi...
Mutta mulla ainakin on lisääntyvä hinku valkoiseen. Mutta valkoinen näyttää hyvältä vain vanhoissa pinnoissa, harvoin uusissa. Uudessa se tulee helposti kliiniseksi. Ja valkoistakin on niin monia sävyjä. Meidän keittiö maalattiin omenankukanvalkoisella. Se on ollut loistovalinta. Pehmeä ja vihertävänkellertävä.

Puisto kirjoitti...

Täälläkin kauhea halu valkoiseen kasvaa ja kasvaa, pitsit ovat nyt ihan pakkomielteen kaltaisia mielenhäiriöitä.

violet kirjoitti...

Liivia; nyt kun kello on kohta yksi niin aivotkin toimivat taas. Selittelen siis itseäni edelleen;-) Toivon siis vaaleampaa, en valkoista ympäristöä. Syystä jonka mainitsit, pelko kliinisyydestä.
Mutta vaaleampi tarkoittaisi vaikkapa yhtä tiettyä harmaata ja näitä "rikottuja" valkoisia. Meidän koti oli maalattu ennen muuttoamme ja sain nähdä käytettyjen maalien nimet. Siellä oli kermavaahdon valkoista ja kananmunankuoren valkoista jne. Ja kyllä on pakko sanoa että pieni sävy jotakin pelastaa paljon sairaalameiningiltä.
Siinä puhumassani lehdessä on tässä numerossa paitsi kaunista vaaleaa myös niin ihania värejä että alta pois. Selaa nyt kuiteskin siltä varalta ettet tykkäiskään..kun kerran kympin siitä ryöstävät.

papi: mulla on kaapissa vanhoja pitsiliinoja. Otan niitä välillä esille ja vain katselen. En "osaa" panna niitä mihinkään kun en tykkää niiden tuomasta liian romanttisesta meiningistä...mutta niitä on hyvä hypistellä välillä.

Tanja kirjoitti...

Hyvää matkaa sinulle ja pojillesi! Minä palasin eilen Luxembourgista (piti heti alkaa tutkailla suosikkiblogeja) ja kyllä tuntui kivalta tulla kotiin. Nyt reissu oli kyllä niin mukava, että koti-ikävä ei ehtinut kalvaa. Minä kun yleensä alan kaivata kotiin jo matkan alkuvaiheessa. Tai ehkäpä koti-ikävä tuleekin usein siitä, että menen aika paljon yksinäni. Ikävöin sitten kumppaniani.

Niin, ja vaaleudestakin täytyy kommentoida. Itse olen vaalean ja valoisan kodin ystävä, vähävärisen sanoisinko, mutta ihan valkosesta sisustuksesta en tykkää, puhumattakaan kliinisestä tai liian siloitellusta. Harmaat ja erilaiset viileän vaaleat sävyt miellyttävät minua. Mutta joukossa täytyy olla jotain ihan tummaakin, ainakin pikkuisen. Tykkään varjoisista sävyistä. Tulipa sekava ja minäminä-kommentti!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia.

Näin kesällä vaaleus ja tietynlainen yksinkertaisuus viehättää. Vaikka en minä oikein innostu sellaisesta sisustuslehtien "skandinaavisesta" yltiövalkoisuudesta.

Mutta tosiaan kuten edelläkin jo todettiin, valkoisesta voi löytää toinen toistaan kauniimpia sävyjä.

M'man kirjoitti...

Bonnes vacances! ;o) Nauttikaa, ladatkaa pattereita, pitakaa hauskaa ja tuokaa paljon ohuen ohutta rantahiekkaa kengissanne kotiin (sitten kun sen aika tulee) ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää, mukavaa, pleasant matkaa teille!
Toivottaa yksi ihasteleva blogin lukija.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Oi, minullakin on valkoinen vimma. Rakastan tuota laventelikuvaa! Odotan niin, että omat laventelini kukkisivat ja saisin kerätä niitä sisään. Nuppuja on, käyn nuuhkimassa niitä päivittäin.

Melita kirjoitti...

Hei Violet,
Hyvää matkaa !
Cote Sud on ihana lehti ja saa todella aikaan kuvailemiasi tuntemuksia.Mitenköhän ne ihmiset joilla on useita koteja eri maissa selviävät sisustamisesta ?Onkohan niillä kaikki kodit erilaisia-eli kun haluaa valkoista niin eiku koneeseen ja kotiin Etelä-Ranskaan ja kun värikästä niin sitten lähdetään Lontoon kotiin ?Miten tulikin tälläinen mieleen ?

pikkujutut kirjoitti...

Oikein rentouttavaa lomaa! Nauttikaa meriterapiasta :)! Auringosta ja toivottavasti myös lämmöstä.

Minulla on valkoinen kausi,kääk, aina, on ollut ja on edelleen.

Nyt tiedän minkä lehden otan lentokoneeseen :), jos vain sen löydään.

Unknown kirjoitti...

Minulla olisi valkoista maalia isooo pönikkä ja maalattavia aioita paljon. Ei vain ehdi... se on suurin ongelma.

violet kirjoitti...

Tanja: varjoisat sävyt on hyvin sanottu. Ymmärsin.

Killisilmä: näkisit mitä kaikkea "skandinaavisuuden" alle tuupataan vaikka hollantilaisissa tai belgialaisissa lehdissä;-)...

M’man; hiekka kengissä, taskuissa ja laukuissa kuuluu ehdottomasti tuliaisiin1

Jatta: kiitos ihastelevalle lukijalle!

Sanni; hauska kuulla että tykkään laventelikuvasta. Mun laventelipuskasta tulee kauheasti kukkia. Leikkaan pisimmän soirot aina pois ja uutta tulee koko ajan. Olisko tämä nyt se laventeli jota en osaa tappaa....?

Melita: jaa-a...en osaa eläytyä tilanteeseen että minulla olisi useita koteja...joten en tiedä!

Pikkkujutut: meriterapiaa, lehtiä, kirjoja, kutomista...(lasten kanssa kinastelua) ja muuta...

Mirva: sinun suurin ongelmasi on minun pienin;-) Minulla on viitsimysongelma...ja mitä enemmän ajattelen, nuo kirjahyllyt ovat aivan yhtä rumat olivat ne minkä väriset hyvänsä. Eli saavat nyt olla.

Inka kirjoitti...

Minun pitäisi oikeasti maalata kirjahylly. Maalitkin on melkein valmiina. Niin ja sänky. Ja portaat. Ja eteisen seinät. Ja vanhempien talossa katot. Ja mökillä seinät.Nyt ei huvita, pätkääkään.