keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Rantaelämää ja St Tropez

Rannalla kävimme neljä kertaa. Kolme kertaa oli sellaisia puolipäiväreissuja ja yhden kerran hurahti koko ihana päivä. Paikkoina oli Fréjus ja Sainte Maxime, josta erityisesti pidimme.
Vaikka pahin turistiaika alkoi olla käsillä meille löytyi aivan hyvin tilaa.
Vesi oli kirkasta ja 23 astetta lämmintä....
Aurinkovoidetta kului pari purkkia mutta eipä kukaan palanut. Vedessä vietimme kuitenkin suurimman osan ajasta. Pienempi poika löysi "rantakaverinkin", joka sattui tulemaan toisenakin päivänä samalle rannalle. Huvittavinta oli, että perhe asui Bruxelles:issä...

Sainte Maxime on aivan St Tropez:n vieressä.
Yhden kuuman rantailtapäivän jälkeen päätimme käydä kurkistamassa miltä siellä näyttää.
Pelkoni osoittautuivat oikeiksi. Isolla rahalla saa paljon rumaa aikaiseksi. Pieni, vanha ja kaunis satama-allas on täynnä isoja parakkeja, joiden kansilla istuu toinen toistaan uskomattomampia virityksiä. Ihmisiä kai alunperin.


Nämä ovat vielä pieniä veneitä...NÄIHIN verrattuna!

Tähän päälle kaikki ne kultaketjut, valkoiset puudelit, valkoiset vaatteet, paljetit, korkokengät, silikonirinnat, rintakarvat, vaalennetut tukat, tekokynnet....

St Tropez ON muutakin ja kaupunkihan on aivan vallan kaunis, mutta silmilleni hyppäsi kaikki tämä kertomani. (Ja ihan kirjaimellisesti myös kikattavat, yliruskettuneet ja puolialastomat ruotsalaispimut.)

Mieleeni tuli että haluaisin tutustua paikkaan paremmin talvella tai hyvin aikaisin keväällä. Loppusyksykin kelpaisi.

6 kommenttia:

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Tuo kuvaushan sopis ihan tänne Jenkkiläänkin, just tollasia olentoja täällä käyskentelee.

Mutta varmaan on kiva kaupunki, mä tykkään kanssa käydä aina paikoissa silloin, kun siellä ei ole turistisesonki, sellainen ahdistaa ja se aito tunnelma ei oikein silloin löydy.

Mutta ihania kuvia, siis ylemmät. Vesi näytti todella kauniin väriseltä. ;)

Maurelita kirjoitti...

Oi ihanaa ; Päijänteessä tänään 15 astetta... =D

Kävimme St Tropez'ssa toukokuussa joku vuosi sitten, ja muutamaa ökypaattia lukuunottamatta se oli aika viehättävä - tai siitä pystyi aistimaan menneen tunnelmallisuuden rippeet.

Vilijonkka kirjoitti...

Ihmisiä alunperin, heh, mainiosti sanottu.

Samaa ruotsalaistyyliä olen ihmetellyt. Niille on jäänyt 80-luku päälle. Järjestäen ruskettavat itseään ja valkaisevat hampaansa kokonaisuuden loppusilaukseksi. En ymmärrä.

Sooloilija kirjoitti...

Hurjan näköisiä nuo isot ns. veneet.

Olettte ihanan kirkkaassa vedessä saaneet uida..

St Tropezista kuullessaan tulee aina Brigitte Bardot mieleen; pallokuvioiset bikinit, aurinkoa ja aurinkovarjoja..

violet kirjoitti...

Itkupilli: Jenkkilässä en olekaan käynyt mutta olisko siellä vielä kaikki potenssiin 10 isompaa?;-)

Maurelita: Toukokuu oliskin ollut hyvä varmaan. Nyt satama oli aivan täynnä laivoja. Siis aivan. Sitä mennyttä minäkin olisin nähnyt mieluummin.

Vilijonkka: Niin, ei siinä ole paljon sanomista kun olennossa alkaa olla enemmän muokattua kuin luonnollista. No, OLIHAN siellä paljon kauniita, ihan tavallisiakin ihmisiä. Ja iloisia ihmisiä, lomalaisia. Hyvähän se on.

Sooloilija: St Tropez on itsessään myytti. Olisihan halunnut kokea sen vaikka 50-luvulla - tai miksei nytkin, mutta kuten monene kertaan sanottua, eri aikaan.
En toki väitä nähneeni kuin pienen osan paikasta (vaikka se pieni onkin!) mutta harmittaa kun päällimmäiseksi jäi niin muovinen mielikuva.

M'man kirjoitti...

Kivaa 'matkustella' nain kuviesi kautta hiukan tasta tuoliltani suoraan etelaan! Mieheni on tyoviikkonsa talla kertaa Nice:ssa. Vimpula kun olisi voinut ankea mukaan ;o) En ole koskaan (viela) kaynyt - tekisi kauheasti mieli.

Ihania kuvia - ja hauska kuvaus St Tropin satamasta: 'ihmisia kai alunperin'. Vielakin naurattaa ;o)