sunnuntai 24. elokuuta 2008

Kylmä keltainenEilen oli lähellä etten ostanut itselleni keltaista, kudottua, pitkää kaulahuivia. Sen sävy oli paras keltainen mitä olen pitkiin aikoihin nähnyt. Harmahtava keltainen. Kylmä keltainen, ei mikään pirteä vitamiinipommi. Huivi jäi toistaiseksi ostamatta koska en päässyt yli siitä tosiasiasta, että naamani ja tukkani näyttävät karmeilta kun niiden lähellä on keltaista. Oli sitten miten kaunis sävy hyvänsä. Haussa on harmaa syystakki. Samalla talvitakki - ei täällä sen kummempaa tarvita koko talvena. Kunhan se löytyy, saatan ostaa sen huivinkin. Harmaan kanssa se sopisi niin sievästi...

Mies lähti poikien kanssa elokuviin.
Minä kipeydyn täällä kotona.
Olen kärsinyt viikon verran päänsärystä, korvakivusta ja väsymyksestä.
Nyt tunnen miten vilunväreen liikkuvat ees taas.
Otan peiton ja katson jonkun elokuvan.

20 kommenttia:

Riikka T kirjoitti...

Haluan vain sanoa, että tykkään blogistasi paljon. Erityisesti valokuvista.

Puisto kirjoitti...

Voi näitä värejä. Keltainen on harvan päällä hyvä, mutta sellainen "savunkeltainen" kyllä sinulle sopisi, ihan varmasti.

Toivottavasti ei äidy pahemmaksi tuo. Täältä hyvää energiaa lähetän.

Anonyymi kirjoitti...

Keltainen on todella vaikea väri minullekin...
Kasvot menevät kalpeiksi.

Joskus vain tulee sellainen keltaisen nälkä.

leena kirjoitti...

Saat siis rauhassa lepäillä ja parantua peiton alla! On kamalaa olla kipeänä jos täytyy toimia äitinä.

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Sinapinkeltaisesta tulee negatiiviset mielikuvat, mutta sitä lähelle sellainen kaunis keltainen tulee. Ja heti näen sieluni silmin turkoosihtavan keskisinisen samettidivaanin parina... Vaikea päälle puettava tosiaan. Harmaaseen takkiin päädyin juuri minäkin syksyksi ja loskatalveksi.

Liivia kirjoitti...

Minä tein keltaisen kaulahuivin juuri. Mutta ei sovi mulle, ehei. Näyttää upealta mustaa pitkää nahkatakkiani vasten, mutta ei naamaani.

Nuo on varmaan kukkia tuossa kuosissa, mutta tuo yksi näyttää ihan päähänpotkitulta enkeliltä...

Toivon että tauti tulee torjutuksi.

Liivia kirjoitti...

Se taitaakin oikeasti olla enkeli...sorry..

violet kirjoitti...

White linen: kiitos sinulle. Lämmittäviä sanoja.

Papi; Energia vastaanotettu. Ei tunnu auttavan, tosin...;-(

Anonyymi: minulle tämä nälkä on vähän yllätys, mutta nälkä kummiskin. Olen varma etten ilman tuota keltaista vetele tätä talvea.

Leena: Sain parantua rauhassa tasan 2,5 h...

Sanctuary; Sinapinkeltainen on kyllä tosiaan hiukan ohi, mutta siinä likellä on se harmahtava, kulunut väri jota haen.

Liivia: voin kuvitella että mustaan nahkaan sopiikin, ihan takuulla. Mietin juuri että jos peittäis koko pään niin sitten sopis kaikkeen;-)

Toi kuva on yksityiskohta yhdestä taulusta, joka vanhemmillani on seinällä ollut AINA. Kyllä siinä enkelikin on. Taulu on valtavan iso ja siinä on sellainen kuin puu, joka onkin nainen.Himoitsen sitä joka kerta itselleni.

violet kirjoitti...

..mitään soreja, Liivia;-)
On se vähän turpiinsa saaneen näköinen oikeastikin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva joskus hankkia jotain keltaista päällepantavaa, mutta äiti on iskostanut mieleeni, että keltainen ja oranssi eivät missään tapauksessa sovi minulle. Eivätkä ne kyllä sovikaan. Harmi.

Merruli kirjoitti...

Ns. leijonankeltaista Isoveljeä puikoilla samanlaiseksi pappaneuletakiksi kuin minkä sinä jo ansioituneesti sait valmiiksi asti- eli keltaisen nälkä on vieraana täälläkin. Tuo harmaa väri, minkä sinä valitsit olisi kyllä varmasti pidempiaikainen väri kun tämä minun muotioikku keltaiseni. Minun naamaani sopivat murretut keltaiset ok, mutta kevään heleät eivät sitten lainkaan.

Tervehtymistä sinne päin toivottelen! Täällä lasten räkätauti varoittelee siirtymisestään minuun ja yritän häätää timjamiteetä ryystäen, tuskimpa tepsii.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Peesaan näköjään kaikkia ja totean, että keltainen on kyllä vaikea väri ihoa vasten. Jos sen seuraksi laittaa jotain, esim. ripauksen turkoosia, joka taasen on oikein oivallinen ihontaustaväri, niin se saattaa jo sopiakin paremmin. Tai pieni ripaus heleää lilaa.

Harmaan takin kanssa keltainen on kyllä ihana yhdistelmä.

Mulla on sellainen krooninen tapa ratkoa väriongelmia, se on jäänyt päälle. Kuin peli, jota rakastan pelata.

Mutta sulla on kyllä niin varma värisilmä, että et kyllä neuvoja tarvitse. ;))

Matroskin kirjoitti...

Keltainen sopii kuplavolkkariin, hiekkaämpäriin, kylpyankkaan, varoituskylttiin ja kalastajan asuun. Kotiin en sitä huoli, enkä vaatteisiin. Yritin olla kangistumatta kaavoihin ja ostin keltaiset lakanat, mutten osannut nukkua niissä.

violet kirjoitti...

Milka: toisten iskostuksiin ei pitäisi kiinnittää huomiota, mutta tietysti jos olet itsekin todennut asian todeksi..

Merruli: ahaa! Pappatakki puikoilla! LAitathan kuvan kun saat valmiiksi?
Mietin että saattaisin tehdä toisenkin, eri värisen. Langat olivat niin halvat ja tekeminen kivaa.

Itkupilli: turkoosi tekee kyllä ihmeitä silmille ja ihonvärille, olen huomannut!

Matroskin: niin, on se vähän sellanen sadetakkiväri.
Nyt kuitenkin löysin niin harmahtavan keltaisen että taidan muuttaa mieleni.

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Mainitsin sinut juuri keltaiseen liittyen blogissani, ilmoita jos haittaa!

Junika kirjoitti...

Kiitos sun, tajusin, miten nyt tarjolla olevat keltaiset näyttävät hyvältä. Harmaa ja juuri tuon keltaisen yhdistelmä on ihan hieno! Muutoin itse en välitä juuri siitä keltaisesta. Tosin keltainen on aika vaikea väri muutenkin pukeutumisessa. Minä himoitsen nyt oranssia, mikä on aika hassua. Se kun ei ole musta.

violet kirjoitti...

Sanctuary: takuulla ei haittaa!

Junika: Oranssi ei ole musta, niin se vaan on. Mutta mukavaa jos siitä tulisi sinulle uusi "musta'!

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan! Pidan hurjan paljon blogistasi ja olen seurannut sita nyt muutaman kuukauden (miten lie tannepain koskaan paadyinkaan). Olen onnekseni loytanyt muutaman blogin, jotka monin tavoin tuntuvat tasapainottamaan elamaani (ei silla, ettako ihan syvassa aallokossa olisin, mutta rankka tyo ja ulkosuomalaisena elaminen kulttuurissa, joka tuntuu lahinna kovettavan avartamisen sijaan, on valilla aina niin kovin kuluttavaa). On ihana klikata blogin nimea listasta, kun tietaa, etta siella on taas jotain niin 'sopivaa' odottamassa. :)
Mutta oli miulla kiitoksien lisaksi itsekaskin syy kirjoittaa:
Onko tama pappavillatakin ohje jostakin viela saatavilla? Esim. tulisiko miun pyytaa aitia lahettamaan Suomesta uusin Novita-lehti (siinako se oli, vai muistanko nyt ihan vaarin)?

Varikasta syksyn alkua kaikille!

violet kirjoitti...

Annemari: hei vaan ja suurkiitokset sanoistasi! Vaikka pidänkin blogiani hyvin itsekkäistä syistä, niin minulle on myös tärkeää se että kuulen ihmisten pitävän lukemastaan/näkemästään. Sellainen "salainen huonehan" tämä alunperin oli, mutta on alun jälkeen merkinnyt paljon, paljon muutakin. Ja hyvät kommentit ja vuorovaikutus ovat muuttuneet koko ajan tärkeämmiksi.

Pappavillatakin ohje oli uusimmassa Novitassa. Voithan pyytää siitä vaikka vain valokopiot tai revittynä oikeat sivut,e llei koko paksua lehteä halua postittaa. Lankana on Novitan Isoveli, mutta ainakin hiukan kokenut kutoja osaa varmasti etsiä muutakin sopivaa. Takkini oli lehden kuvassa tummanharmaa ja siinä oli joku maininta "nuorisolle" tms. (MIKSI IHMEESSÄ, muuten???) Kuvan takkiin oli pantu taskuihinkin napit, minen pannut.

Inka kirjoitti...

Mulla on keltaisenkokoinen aukko. Olen yrittänyt etsiä juuri sitä oikeaa, mutta ei löydy. Mielellään saisi löytyä sekä sopivan tuntuisena lankana että muhkeana neuletakkina. Langasta saisi sukat ja huivin, ehkä tytölle myös omat. Pojalle riittäisi peruskeltainen hahtuva, siitä saisi villahousut ja niihin hännän. Sitten olisi keltainen aukko täynnä.