lauantai 16. elokuuta 2008

TallessaMinusta tuntuu että syksystä tulee mukava. Kaikki tarvittavat elementit ainakin ovat olemassa. Hyvällä säkällä ammennan kesästä voimaa vielä ensi keväänäkin. Luen Suomesta tuomiani kirjoja, odotan ystävän vauvan syntymää, katselen kesän aikana ottamiani kuvia, kuuntelen hankkimaani musiikkia, kudon aloittamaani villatakkia - muun muassa. Ihan kuin minulla olisi pää täynnä sadonkorjuun tuotteita, joita voin ottaa vuoden mittaan käyttööni. Minullahan vuosi alkaa suunnilleen jossakin elokuun loppupuolella, syntymäpäivieni nurkilta.

Olen tavannut hyviä ja rakkaita ihmisiä, olen jutellut ja kuunnellut, mennyt ja tullut mutta myös pysähtynyt ja ollut. On hyvä ja rauhallinen mieli hidastaa nyt. Kaikki matkat ovat aina paljon muutakin kuin siirtymistä paikasta toiseen. Suomen matkanikin oli sitä, ja oikein hyvässä mielessä olikin.

2 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Mulla vähän samat fiilikset. Vaikka kesää ei oikein säiden puolesta ollut, on silti ollut paljon hyvää. Ja tuo Porvoon reissu jotenkin oli sellainen loppuhuipentuma.

Vaikka en nyt aloittanutkaan openhommissa tänä syksynä, josta koen vuoden aina alkavan, niin tuntuu että jotain uutta on silti edessä, ja vanha väistyy.
Muistan hämärästi että viime vuonna samoihin aikoihin puhuin lilan tulemisesta elämääni, alkusoittona muutoksesta. Mikä liekin se sitten oli, henkisesti ainakin olen kasvanut vuodessa paljon. Asettunut, jos niin voisi sanoa.

violet kirjoitti...

Liivia: Asettuminen ei ole ollenkaan huono juttu. Eihän se tarkoita taantumista, alistumista tai olosuhteisiin sopeutumista. Ei sen myöskään tarvitse tarkoittaa sitä, että olisi jotenkin jämähtänyt. Asettuminen kuulostaa oikein hyvältä.
Minullekin viimeinen vuosi on ollut uuden aikaa. Hiukan yli vuoden olen asunut taas uudessa maassa, uudessa kodissa. Tuli paljon uutta ja ekoja kertoja kaikille meille. Tänä syksynä teemme asioita jo toista kertaa, tietyllä varmuudella ja kokemuksella.