maanantai 15. syyskuuta 2008

(Melkein kuin) Central Parkissa...


Pidän Bois de la Cambre:n puistosta. Kaikkiaan 123 hehtaaria yleistä puistoa jo vuodesta 1856.
Viikonloppuisin läpi kulkevat tiet on suljettu autoilta, ja polkupyörät, rullaluistelijat, ratsastajat, lenkkeilijät ja kävelijät täyttävät alueen. Huonollakin säällä paikka vetää paljon liikkujia, mutta eilisen kaltainen aurinkoinen päivä houkuttelee paikalle vielä paljon ruoholla lekottelijoita, pique-nique -koreja kantavia ihmisiä, pallottelijoita ja partiolaisia. Ja koiria. Ja leijanlennättäjiä. Ja ensi kertaa kolmipyörää kokeilevia lapsia. Suutelijoita penkeille. Lehtiä selaavia vanhoja miehiä.

Kaiken keskellä on suuri lampi, jossa on joutsenia ja muita lintuja. Tasaisin väliajoin löytää auton, joista myydään jäätelöä, juomia ja kuumia vohveleita. Polkupyöriä ja rullaluistimia voi vuokrata ja opetustakin saa molempiin lajeihin tarvitsijoille.

27 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Olisi ihanaa olla sunnuntaisin eläväisessä pustossa! Eipä ole täällä niitä.
Hyvän fiiliksen kuvia. Nuo karvatollot kauniita. Kerropa tyhmälle, onko ne kastanjoita vai mitä?

aino kirjoitti...

komea fillari! ja oikea asenne!
tuollaiset kaupunkipuistot ovat mahtavia.
jokainen voi valita mieleisensä tavan olla ja tehdä..

violet kirjoitti...

Liivia: kuule juuri mietin Pyynikkiä...siis miten ihana alue ja suuri! Minusta se olisi tuplaten kivampi jos siellä olisi IHMISIÄ. Ja jos olisi ihmisiä niin voisi olla jotain muutakin kuin yksi jäätelökioski jossakin. Mutta kaikki on niin tahmeaa..."ei kannata". Kaljakuppilaa kyllä pukkaa mutta jos olisi jotakin vaikka kuumaa mehua tai sitä iän ikuista makkaraa edes...tai jotakin.
Karvatolloja tippuu nyt puista (auts, kops, auts!) kovasti. Kastanjoita ovat.

Aino: fillari on miehen ex-työpaikalta saatu.Meidän perheen ainut aikuisten pyörä, jota sitten vaihdellaan. Ei vaihteita ja täällä harvinainen jalkajarru. Siit minä pidän.

Liivia kirjoitti...

Joo, tai Sorsapuisto. On tämä vaan tätä täällä. Ei uskalleta edes kokeilla, kun ei ole koskaan ennenkään...
Mutta Hämeenpuistoonhan rakennetaan nyt megamegagrilliä (huoltoaseman näköistä). Näin Tampereella. Ja eihän siellä olekaan kuin yksi grilli jo ennestään.

violet kirjoitti...

APUA, mihin kohtaan megagrilli tulee...?
Niin, siis hyvänen aika SORSAPUISTO myös! Siinäkin olisi mahdollisuuksia. En siis tarkoita että pitäis edes muutta tai jotain kauheeta AKTIVITEETTIA joka nurkalle, mutta mikä se olisi jolla ihmiset lähtevät liikkeelle??Tai kai se on niin että paikka ei elä eikä tunnu eloisalta ellei ole ihmisiä. Ja suomalaiset haluaa kai olla vaan rauhassa ja yksin. Möllöttää mökillä, noin kärjistettynä. Onko Hesassa mitään aluetta jossa olisi hellepäivien ulkopuolellakin ihmisiä ulkoilemassa?

Anioni kirjoitti...

Ihastelin myös pyörääsi, ja meinasinkin kysyä, että onko mahdollisesti miehesi tuolla töissä (siis oranssin tarran bongasin ;)).

Luin jostain Hämeenpuiston uudesta grillistä, mutta en ole mennyt pitkään aikaan siitä ohi, että en tiedä joko se hirvitys on pykätty.

Mä olen myös miettinyt sitä, miksei suomalaiset voisi olla eloisampia ja sosiaalisempia, ja millä ihmiset saisi liikkeelle (tuollaiset puistot on ihania!). Vai onko meitä niin vähän, että vaikutetaan joka paikassa harvalukuisilta?

Liivia kirjoitti...

Megagrilli on Aleksanterinkoulun edessä. Pressun alla toistaiseksi, ja veikkaan, ettei näky paljon parene.

Ei tarvitsisi kuin kahvia ja peruspullaa. Johan ihmiset innostuisivat toisella lailla.

Niin ja sitten on vielä kaunis Näsinpuisto, jossa on se ihanainen palatsikin (tyhjillään) valmiina. Miten jumalaisen puistokahvilan vaihtuvine näyttelyineen sinne saisi!

violet kirjoitti...

Anioni: joo, entinen työnantaja Hollannnissa;-) Sieltä antoivat joillekin työntekijöille tuollaset mainospyörät. Toi on siitä hassu mankeli, että aina kun sen kanssa on liikenteessä niin joku kysyy mistä sellaisen saisi.

Onhan suomalaisia toki vähän, mutta pienellä alueella se olisi sama kuin paljon ihmisiä isolla alueella;-)
Kyllä mää luulen että se on pikemminkin sellanen että halutaan olla rauhakseen ja omissa oloissaan. KAi ihmiset nyt kuitenkin sentään liikkuu ulkona???

Liivia: jaaha. Rysä koulun oppilaita varten...Välkällä lihapiirakalle, ou jee.

Miten SAATOIN unohtaa Näsinpuiston, missä kakarana olin aina. Kesät talvet.
Nyt kun ollaan käyty Tampereella liikkuessamme niin ei siellä paljon ketään ole. Puskissa makaa pullomiehiä ja poliisin maija on Mältinrannassa. Museo tyhjä ja suljettu.

Puisto kirjoitti...

Minä myös ihaillen tuijotan pyörääsi, hemmetti kun on hieno!

Sorsapuistossahan kesäisin nuoriso juo pussikaljaa, siinä sen puiston aktiviteetit näin kärjistettynä.

Vilijonkka kirjoitti...

Keski-Euroopassa on aivan mieletön puistoperinne. Salainen unelmani olisi myös joskus päästä jonkin lontoolaiseen yksityispuutarhan hienostelemaan. Pariisista ikävöin nimenomaan Parc Monceauta, sillä siitä ei puisto parane!

Anonyymi kirjoitti...

Tuli hyvä fiilis! Miksei täällä...
Täällä on niin - merkillistä! Katajanokan kupeessa on pieni puisto. Vieressä oleva kioski myi täytettyjä voileipiä/patonkia. Se oli kivaa, ja monet kävivät syömässä siellä kahvitunnilla. Voileipien myynti loppui kieltoon. Syy: kioskissa pitäisi olla wc, jos se myy elintarvikkeita (jokin EU-direktiivi, jota meillä noudatetaan ylitarkasti).

Teillä siellä tuntuu olevan väljempää. Tosi hauskaa!

violet kirjoitti...

Papi: niin siis Miehen pyörä jota saan armollisesti lainata;-)
Juuri noi aktiviteetit tuli mullekin ekana mieleen suomalaisesta puistosta, mutten viittiny sanoa ettei tule ulkosuomalaiselle nenään.

Vilijonkka: Parc Monceau on ihana. Kävimme paljon siellä ja lähempänä meitä olevassa Bois de Boulognessa.
Bagatelle ei ole hullumpi ollenkaan myös!

Jatta: JUURI tuollaiset antamasi esimerkin kaltaiset asiat mua Suomessa risoo. Kaikki on niin saakelin vaarallista ja kiellettyä. Heti tulee rutto ja kuppa ja kuolema jos ostaa leivän paikasta missä ei ole vessaa...
Ja torilla ei saa kohta myydä mitään ellei ole sitä tai tätä..kojut muistuttavat supermarkettia pian kun pitäis olla kaikki vehkeet ja tekniikka.

aurinko kirjoitti...

tuli mieleen munchenin ajoilta chinese garden! oletko sinne paassyt?
ja sitten tukholman ajoilta tuli HETI mieleen
http://www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000045
tukholmassa eli rosendahlin puisto. ihana swea meininki ja ihanaa kasvisruokaa. jos et ole koskaan ollut mene ensi kesana!
meilla on taalla singaporessa pari puistoa, jotka ovat minusta ihania juuri siksi, etta niin elavaisia. ulkkarit kuitenkin nyrpistelevat nenaansa tms.

violet kirjoitti...

Aurinko: en ole Munchenissä käynyt. Tukholmasta tiedän tuon paikan, mutta tunnen paremmin Göteborgin, joka on aivan tosi oiva paikka...monien puistojen ja metsikköjensäkin takia.

Merruli kirjoitti...

Eurooppalaista puistokulttuuria kaipaan minäkin. Tampereella sitä lähimmäksi pääsee ehkä Arboretumin alueella, mutta tarjoilupuolta kaipaisi sinnekin enemmän - ja juuri sitä jäätelö/leipäpuolta.
Voi kastanjapuita kaipaan ja ehkä vielä enemmän loppusyksyn paahdettujen kastanjoiden tuoksua...

Tiina Tee. kirjoitti...

Täällä Japanissakin ihmiset viettävät paljon aikaa ulkona. Eilen juuri käytiin ystävän kanssa lenkillä ja ihmeteltiin kuinka vielä yhdeksän jälkeen rannat olivat täynnä kalastajia, liikkujia ja "hengailijoita". Päiväsaikaan ihmisiä näkee todella paljon puistoissa pelailemassa, liikkumassa, syömässä sun muuta. Suomalaiset kai vaan hengaavat omilla mökeillään / pihoissaan.

Tanja kirjoitti...

Sinä olet ihanan näköinen tuossa kuvassa! Oikein ilahduin kuvastasi. Helsingissä hengaillaan ainakin Espalla ja Ruttopuistossa, mutta ei mielestäni yhtä kotoisasti ja mukavasti kuin Keski-Euroopan puistoissa. Espa ja Ruttopuisto ovat tietysti aika pieniä tuohon teidän puistoon verrattuna :) ja nuo ovat myös selvästi läpikulkupaikkoja. Mua vaan ärsyttää se tolkuton pussikaljan juonti. Vaikka kaljaa tykkäänkin juoda, olisi mukavaa jos suomalaisten oleilu olisi jotain muutakin. No, eihän se kaikki ole pelkkää kaljan kittaamista, mutta yleisvaikutelma on se, että olut maistuu useimmille vähän liikaa. Espalla itse en viihdy niiden legendaaristen helikopterilokkien takia. Pelokkaana ei ole kovin rentoa viettää aikaa. Täällä on tosin jo niin kylmä, että enpä tarkenisi hengailla muutenkaan :)

Merja kirjoitti...

Täällä on puistoilu myös hyvin suosittua, ja erilaiset ulkotapahtumat. Tietty hyvä sää vuoden ympäri vaikuttaa paljon. Ja juuri oltiin viikonloppuna lasten tarhassa piknikillä.

Makee on pyörä.

Olina kirjoitti...

Ihanan tunnelmalliset kuvat! Ja muutenkin kuulostaa hauskalle tuo puistomeininki. Ne täältä tuntuvat puuttuvan. Tuollaiset elävät puistot.

violet kirjoitti...

Merruli: ai niin, Arboretumkin on siellä. Kaunis paikka sekin.

Kuukkeli: isoissa kaupungeissa pidän siitä, että melkein mihin aikaan vain on liikkeellä paljon muitakin kuin hämärämiehiä ja pelottavia tyyppejä.

Tanja: ai ihana?;-) Naurattaa. Aina mun täytyy naamaa vääntää jotenkin, näemmä.
En muuten edes tiedä missä on Ruttopuisto - paitsi että Helsingissä!

Merja: joo, onhan säällä toki suuri vaikutus siihen mitä tehdään.
Teillä ei siellä taida koskaan olla oikein harmillista keliä? Vai?

Olina: Elävät puistot kaikille mahdollisiksi! (vaalilauseeni)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo penkki ja puu veden äärellä kuva.. voi voi kun ois tollain paikka missä vaan istuis ja istuis ja istuis..

Vintage living kirjoitti...

Suomessa pitäis olla vähän lämpimämpi, että tarkenis puistoissa hengailla. Kun on lämmin päivä vain muutama kerta kesässä, niin ei tule mitään puistokulttuuria kehittymään, paitsi tietty ne leikkipuistot jos on pieniä lapsia...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vain! Central Park tästä tuli mieleen! :) Ihana sää teillä siellä!

violet kirjoitti...

Juliet Jones: Niin-i. Kyllä siinä kuluis minultakin tunti jos toinenkin.

Vintage living: tekosyy;-)!
Tuo puistoalue on aivan yhtä eläväinen ympäri vuoden sillä erotuksella tietysti, ettei nurmikolla istuskella jos ollaan lähellä nollaa...
Talvi on täällä sellaista +5 astetta ja sataa tihuuttaa hyvin usein. Ei se estä ihmisiä ulkoilemasta. (Tuskin sää suomalaisiakaan estää???) Viileällä ilmalla on justiin kiva ostaa kuuma vohveli tai juoma, vaikkei se olisikaan reissun päätarkoitus. Kävely ja lenkkeily onnistuu ympäri vuoden - Suomessakin. Täällä voi tietysti pyöräillä ympäri vuoden, mutta eipä se lumi haitannut suurta osaa Suomeakaan viime talvena...
Säitä ei voi nyt syytellä siitä ettei Suomessa ole puistoelämää.

Lea: sä oot sentään käynyt siellä...Central Parkissa meinaan!

Taru kirjoitti...

Ihania maisemia, fiiliksiä, tunnelmaa! Tuonne minäkin lähtisin pyöräilemään...
Lämpötilankin taitaa olla vähän eri sfääreissä kun täällä, täällä harmaata ja 9 astetta.

Mahtavaa päivää!

violet kirjoitti...

Elisa: tähän asti syksy on ollut suhteellisen kuiva ja lämpötila on edelleen n. +18 nurkilla. Putoaminen voi kyllä sitten tapahtua ihan koska vain.
Jep, kyllä me ollaan aika säännöllisesti tuolla käyty pyöräilemässä, kävelemässä ja hölkkyttelemässä. Siinä ei ole kuin yksi ankea juttu: pyörät pitää viedä sinne autolla ja siinä on kantamista ja asettelua.

Merja kirjoitti...

Juu, ei täällä taida olla huonoja kelejä.. Toissapäivänä satoi eka kertaa kahteen kuukauteen, mutta sekin meni ohi tosi nopeasti. Joskus on aamulla sumuista mutta aamukymmeneen mennessä aurinko jo paistaa..