tiistai 18. marraskuuta 2008

Ihailen!

Kun muutin -97 Ranskaan olin kyllä kuullut Jane Birkinistä ja kuullut hänen laulavan. Ehkä olin jonkun elokuvankin nähnyt. En voinut sietää naista. En tajunnut miksi hän oli jatkuvasti eri tv-ohjelmissa, miksi hänestä kirjoitettiin usein ja mitä ihmettä hänessä muka nähtiin. Ajattelin että hänen suurin saavutuksensa oli olla Serge Gainsbourgin ex-vaimo.

Mutta kuten niin usein...mielipiteeni on vuosien mittaan muuttunut. Kääntynyt aivan päälaelleen. Edelleenkään hän ei minusta osaa laulaa, mutta pidän hänen äänestään ja tulkinnastaan. Pidän hänen hymystään.
Ihailen Jane Birkiniä hänen muodista piittaamattoman tyylinsä vuoksi. Tykkään oi voi niin kovin hänen tavastaan olla ja liikkua. Nojaa pöytään, kädet heiluu....häneen on helppo samastua!
Vuosikymmenet Ranskassa eivät ole pyyhkineet pois hänen englantilaista aksenttiaan.
Se antaa kivan lisän, ajattelen nyt.

Jane koohottaa, hypähtelee, puhuu, puhuu, puhuu. Elää!
Hän on jotenkin ihastuttavan poikamainen mutta samalla hyvin naisellinen. Sopii ihailtavakseni!
Ihan muutama päivä sitten tuli uusi levy. Katsokaas tänne! Ruudussa alkaa automaattisesti filminpätkä, jossa Jane kertoo levyn syntymisestä. Siinä on mukana myös musiikkia ja videonpätkiä. Huomatkaa levyn (Enfants d’hiver, talven lapset) kansi. Silkkaa "Jukkaa" tuo Janen tyyli lapsena! Ihailen! Tuollainen olisi ehdottomasti minun levyni kansi!
Tässä toinen nettisivusto.

Jane on 62-vuotias. Isoäiti kolmen tyttärensä lapsille. Tunnetuin tytär taitaa olla Charlotte Gainsbourg. En pane pahakseni jos 21 vuoden kuluttua olen yhtä täynnä elämää.

12 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Minäkin tykkään kovasti Janesta, samoin hyvin perustein.

Levyn kansi on tosiaan "jukkaa", ja tuohan on ihan pakko tuoda pariisintuliaisena itselle.

Kiitos tästä jutusta, sillä olen miettinyt mitä hälle kuuluu nykyään.

violet kirjoitti...

Liivia: eilisen tv-ohjelman perusteella näyttää kuuluvan hyvää;-)
Hän oli niin ihana ihana ihana siinä. Tulin niin hyvälle tuulelle, siksi kirjoitin tämänkin.
Levyn painun ostamaan heti kun kiire hellittää.

SARI kirjoitti...

Samaa mieltä, ensin ei mennyt läpi minullakaan, mutta mieli on muuttunut...Huomasin myös tuon levyn kannen, kun on julisteena siellä sun täällä. Osuvasti sanottu, ihan " Jukkaa " ;)

Inka kirjoitti...

Kiitos tästä esittelystä, en ole häneen ennen tutustunutkaan. Ohittanut olankohautuksella. En enää. Levy pitää ehdottomasti saada.

pikkujutut kirjoitti...

Nimi on tuttu mutta ohi on mennyt - taytynee tutustua nyt.

Matroskin kirjoitti...

Minulla on levy, jolla Jane laulaa Gainsbourghin kappaleita ARABIVERISOINA! Kuulostaa pöpiltä, mutta levy on todella todella hieno.

Vilijonkka kirjoitti...

Tuossa haastetta kaikille, taidan olla jo nyt 38-vuotiaana vanhemman oloinen kuin tuo 6-kymppinen supernainen. Aamulla jumppaan mennessäni muistelen noita kuvia, lisämotivaation toivossa.

johanna kirjoitti...

Ihailen minäkin! Jane on mahtava ja pidän myös tyttärestään Charlottesta. Varsinaisia idoleita minulla ei ole, mutta Jane Birkin on kyllä lähimpänä sellaista minulle.

violet kirjoitti...

Sari; ai sullakin sama juttu? Jukka -tyyli valloittaa maailman!

Inka: nonnii! näin se blogimaailma toimii. Pitää kysellä Birkinin rouvalta provikkaa.

Pikkujutut: tutustu!

Matroskin; Taitaa olla Arabesque?
Hänhän veti armottoman maailmankiertuneen sen nimisen levyn jälkeen.

Vilijonkka: heh,sinusta en tiedä kun en ole elävänä nähnyt, mutta Birkiniä kun katsoo niin taas vahvistuu se ajatus että se, millä perusteella joku vaikuttaa "nuorelta" ja toinen "vanhalta" on ryhti, liikkuminen ja paino.
Onhan Janenkin naama ryppyjä täynnä mutta se ei ole se pointti minusta. Kun katselee hänen liikkumistaan ja eleitään ja olemistaan, niin hämääntyy kaiken keveydestä.

Johi; noin mäkin ajattelen. Vielä kun ottaa huomioon että Birkin on yhteiskunnallisesti vaikuttava...tai kuinka se sanotaan...taistelee hyvien asioiden puolesta käyttäen tunnettuuttaa siis minusta oikein.
ihailen!

Anne kirjoitti...

Jane Birkin kolahtaa nimenomaan siksi, että hän on TYYLIKÄS. Niinkuin sanoit, hänen tyylinsä ei ole muodista riippuvainen. Lörppö villapaitakin näyttää hänen yllään hyvältä.

Satu kirjoitti...

Teissä on jotain samaa ulkonäössä.

violet kirjoitti...

Anne: totta. Eivät kaikki tietysti tykkää tuosta tyylistä mutta minulle se on läheinen.
hän on jotenkin niin tutun tuntuinen.

Solveig: kiitos. Voi olla tottakin. Ainakin kun mulla on ollut tuollainen tukka usein. JAnen tapauksessa en edes loukkaannu jos joku sanoo että sinussa on samaa näköä tuon yli kuusikymppisen kanssa;-)!!