torstai 15. tammikuuta 2009

Joko sen tuntee?
Takapihalla kaivetaan kuoppaa, kaadetaan seinää ja puhutaan venäjää. En tiedä mitä siellä tapahtuu mutta tahti on rivakka.

Eilinen oli niin lämmin että pipo tuntui tyhmältä mutta pidin sen silti päässäni. Alan nähdä jo vihreää kuten niin monissa muissakin blogeissa. Viime vuonna tähän aikaan oli jo kesän lomapaikan vuokrapaperit täytettynä ja suunnittelin mitä pannaan parvekkeelle kasvamaan.

Hirveän kaukana ei olla nytkään siitä että alan kohkata asioiden kanssa. Eilen jo katselin olohuoneen huonekaluja ja roinia sillä silmällä. Mies sanoi että kohta on sisu-perkeleellä taas töitä. Sanoin että saattaa ollakin, mutta että ole tyytyväinen. Joku toinen haluaisi ostaa uutta.

22 kommenttia:

outi kirjoitti...

en uskalla vielä haaveilla siitä k-sanan tulosta;)
tiedä mikä takatalvi tänne pohjolaan vielä pukkaa.
mutta mieli harhailee minullakin vihreän suuntaan, tähyilee taivaalta auringon korkeutta ja mittailee ikkunalaudan mahdollisuuksia (ei siihen ehkä perunamaata, mutta jotain pientä...)

Vintage living kirjoitti...

Heh, mieheltäsi osuvasti sanottu:)
Uuden vuoden alettua kaipaa uutta järjestystä, ilmettä, energiaa, ruokavaliota...
Täällä kyllä talvi takuulla vasta alkamassa.

aurinko kirjoitti...

tama on juuri siita mista jaan paitsi. en osaa sita kylla kaivata ja tiedan mista puhututte. mutta kun elama on yhta kesaa ei oikein sitten kuitenkaan tajua. tanaan oli ihan samanlainen paiva kuin kesakuussa. lamminta, aurinkoista ja pilvetonta. joku nauttii, joku ei. mina nautin ainaisesta kesasta.
pia

pikkujutut kirjoitti...

En uskalla viela iloita.Kylmaa taas luvassa joten ehka maaliskuussa alkaa vasta nayttamaan hyvalle. Uskomatonta mutta totta, viime vuonna olimme vasta kesakuussa uimassa.Eli kylmaa kesti ja kauan.

Linnea kirjoitti...

Täällä Helsingissä on toinen talvi jo auttamatta ohi, mutta viikonlopuksi odotellaan taas uutta.
Meillä sisustetaan uudelleen jälleen pian, nimittäin kuusi henkeä neljän huoneen ja keittiön asunnossa kysyy uutta luovuutta aina silloin tällöin. Nyt tehdään tyttären huoneeseen lisää neliöitä ylospäin. Onneksi kattoon on riittävästi matkaa ;-)
Samalla mietin uusia sisustuksia kesäasuntoomme (jossa on enemmän neliöitä sisustettavana kuin kaupungissa). Maalla saa päästää sisäisen Peppi Pitkätossunsa vapaaksi ja irrotella sisustamisessakin!

Suvi kirjoitti...

Meillä vaihtui jo kevät järjestys olohuoneessa. Tykkään vaihtaa sitä ainki muutaman kerran vuodessa. Eipä tarvi tosiaan ostaa sitte uutta, kkun vanha tuntuu uudelta toisessa paikassa.

Ja täälä ei vielä kevättä tule. Mittari näytti aamulla -15. Maanantaina oli vielä +4. Ja nurmikko alkoi näkyä. Nyt taas täys talvi. Ihme vaihtelua.

Sooloilija kirjoitti...

Terveisiä kevään suunnitteluun!
Täällä meillä on juuri nyt -20 astetta pakkasta ja silti puhuin äskettäin jo kevään istutuksista, köynnöskasveista jne.

Mieli on vihreänä keväästä, vaikka kaikkialla on vain valkoista ja kova pakkanen!

Peanut kirjoitti...

Aurinko on taas piileskellyt monta päivää, ja kevätajatukset ovat hukkuneet sen myötä.

Kova meno takapihallanne. Toivottavasti ei haittaa päivärytmejänne.

Anonyymi kirjoitti...

Ajatukset alkaa tosiaan mennä jo tuonne kevääseen, vaikka maa on jäässä niin uudet kukkapenkit jo suunitteilla. Eri asia sitten toteutuuko.
Pelottavan näköistä menoa teidän pihalla..

himalainen kirjoitti...

Meilläkin lähes 20 astetta pakkasta aamulla, talvi tuli takaisin ja pidän siitä.
Mutta vihreä on jo mielessä. Ja tuo kohkaaminen (mahtava sana). Huonekalut pistetty jo aivan uuteen järjestykseen ja kirpparikasseihin keräilen sisältöä. Helpottaa kummasti henkisesti ja kevään tuloa.

Tykkäsin näistä kuvista erityisen paljon. Mukavansävyiset ja sellaisia hetkiä arjesta.

Paevi kirjoitti...

Kevat on minulle viela kaukana. Nyt haluan vain ajatella korkeintaan hiihtolomaan saakka jonka lupasin lapsille viettavamme Suomessa, joten toiveissa on sinne Savoon paljon lunta ja pikkuisen mutta ei niin hirvean paljon pakkasta.
Mutta toisaalta mies aina sanoo etta taalla voi maaliskuussakin olla jo +20 astetta hyvalla tuurilla. Kaukaiselta tuntuu

Anonyymi kirjoitti...

Jospa viimein jättäisin puumerkin. Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi, täällä käydessä tulee aina hyvälle tuulelle. :) Täällä sataa lunta ja niiiiin kylmä, että vihreät haaveet saa odottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

tänään tänne pääkaupunkiseudun laitamille tuli sekä talvi että kevät yhtä aikaa. Sää pakastui, kuivui ja nyt sataa lunta.

Kuitenkin ensimmäinen talitinttipariskunta lauloi aivan selkeästi puiston toiselta laidalta toiselle: ootkos mun?!

Liivia kirjoitti...

Odotan innolla mihin te lomalla suuntaatte. Ei nimittäin aavistustakaan.

Vanha näyttää ihan uudelta jos vähän siirtelee. Tosin olen itse huono siinä, siksi meillä näyttääkikn niin kyllästyttävältä.

Annika kirjoitti...

Minä jo ehdin haistella keväänmerkkejä eilettäin, kun sade oli sulattanut kaiken lumen pois. Mitä vielä! Yöllä pakkasti ja aamulla oli utuinen lumipeite maassa. No, ei pitäne hättäillä vielä tammikuussa... Eikä koulussa ole järjestetty hiihtokilpailujakaan vielä!

violet kirjoitti...

Outi; en mäkään tavallaan edes haaveile.. tulee vaan sellaisia läikähdyksiä hetkinä kun on lämmintä tai tulee tietty valo tai jotain.

Vintage; joo, on meidän perheen juttu tämä minun sisu-perkele -energiani.

Aurinko: minä voisin kyllä nauttia myös ainaisesta kesästä jos siinä olisi kuitenkin hiukan sävyjä. Ettei siis vain kovin kuumaa esim. koko ajan.

Pikkujutut: Tommosta se tuppaa olemaan. Minäkin viime vuoden helmikuun puolivälissä kattolounaalla t-paidassa ja kohta tehtiin taas lumipalloja!

Linnea: ai semmonen 2-in-one -talvi?
Meillä on meille tarpeeksi tilaa. Ongelma on pikemminkin että mitään ei juuri voi vaihtaa toiseen paikkaan esim. lukuisten ovien takia. Ei ole ehjää seinää pahemmin.

Suvi; niin, kuten tuossa juur sanoin niin eipä meillä isoja huonekaluja juuri voi muille paikoille panna kuin missä nyt ovat. Jos jotain muutosta haluaa niin sitten jotain tyynyjuttuja tai pistää kaappiin liikaa kamaa ajatuksia sekottamasta tai jotain.

Sooloilija: mieli se minullakin eniten vihreä on;-)

Peanut: tulee tuolta jonkun verran mölyä muttei se juuri haittaa ainakaan vielä. VEsi on ollut pari kertaa poikki. saattaa johtua tuosta.

Helinä: joo, kattelin että kaivaako ne hautaa siellä takapihalla;-)

Himalainen; kohkaaminen on....kohkaamista!
Kiva kun tykkäsit kuvista.

Paevi: no meilläkin tässä yksi lumireissu vielä. Voi olla että tulee henkisesti vaikea jos kovin vihertää jo silloin ajatuksissa;-)

Johanna: tule uudestaankin ja kiva kun "ilmoittauduit"!

Anonyymi; talitinttejä ei täällä näy. Äänen kyllä muistan.

Liivia: minulla oli jo aavistus mutta nyt se taitaa muuttua...siis talvilomasta puhun. Kesästä ei ole minullakaan aaaaavistustakaan.
Joo, siirtely auttaa. Mun tekis ihan kauheasti mieli myös maalata joku huonekalu.


Vaahteramäen: oikeassa olet! Hiihtokisat hiihdettävä ensin. Oi miten muistan kun kerran voitin ekan palkinnon. Olisko johtunut siitä että olin ikäsarjani ainut osallistuja!

Punamulta kirjoitti...

Minä tunnen vain auringon puutteen...aarrggh. En jaksa/uskalla unelmoidakaan mistään.

Viime vuonna koko talvi oli vihreä. Ja juuri kun oikeasti mentiin jo kohti kevättä, maaliskuun lopussa satoi ihan hirveästi lunta...aaarrgghhh!

Tästä talvesta en tiedä.

Haluaisin todella tietää, missä päin maailmaa "aurinko" asustaa.

Marguetta kirjoitti...

Hihii. täällä satoi eilen vettä ja paukkui tänään kirpeä pakkanen. Silti minäkin selailen jo siemenluetteloa ja tuumailen kesän vihreyttä!

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Tänään törmäsin ekoihin esikoihin kaupungilla, mutta jotenkin tuntuu, että malttakaa vielä vähän. Kaipaan kyllä kunnon talvea.
Mutta jossain vaiheessa se saa sitten kyllä vallan, se K.

Venäjänkieliset rakennusurakoitsijat kevään airueina kuulostavat myös tosi kukerruttavilta.

emma kirjoitti...

Eilen oli aurinkoista ja epätavallisen lämmintä. Meidän 6-v kirmasi ulos ja huusi "täällä haisee pääsiäinen!!".
Mutta tänään taas pakkasta ja kylmenee. Ei enää tarvis...

Puisto kirjoitti...

Ja minä kun sitä talvea vasta odottelen. Viikoksi se jo tuli, sitten tällä viikolla olikin taas marraskuu. Mutta nyt jälleen pakkasta. Ihme touhua.

violet kirjoitti...

Punamulta: aurinko paistoi täällä meilläkin eilen koko päivän, eikä kauhean kaukana olla. Kyllä se taivaalla on vaikkei se kaikkialle näy!


Marguetta: oikein hyvää luettavaa noin niin kuin vastapainoksi.

Epäviralliset; venäläiset ja puolalaiset, joo. Puolalaiset olivat kuulemma remontoineet tämän asunnon ennen kuin me alettiin sitä vuokrata. Olen pari niistä tavannutkin kun kävivät korjaamassa kattoa. Tällä viikolla kävi omistajan lähettämänä kaksi venälästä laittamassa palohälyttimiä. KOmmunikointi oli aika vaikeaaa kun en puhu venäjää ja he puhuivat ranskan ja englanninsekaista jotakin, mutta niin saatiin asiat hoidettua.

Emma: hyvin sanottu! Ymmärrän aivan mitä tuo "haisee pääsiäinen" tarkoittaa.

Papi; äiti juuri päivitteli että oli hiljan järvenjäällä hiihtämässä ja kohta taas lainehti..