perjantai 13. helmikuuta 2009

Kohta
Kohta tulee se päivä jolloin tekisi mieli pestä ikkunat. Se ei riitä, sillä sen jälkeen kuluu vielä aikaa ja tulee se päivä, jolloin en voi olla pesemättä ikkunoita.
Silloin teen sen.
Pesen kaikki ikkunat, ehkäpä suorastaan yhteen menoon ja kahteen kertaan.
Pesen silloin kun tulee pesemisen pakko (koska aina se on tullut), mutten yhtään aikaisemmin.
Mielihyvin tehty työ palkitsee pakkotyötä paremmin.
***
Tuota päivää odotellessa katselen likaisten ikkunoiden läpi miten työt takapihalla edistyvät.
Edelleenkään emme tiedä mitä tuohon lopulta tulee. Siksi tämä on niin jännää ja ehdottomasti taltioinnin paikka. Voin vaikka oppia jotakin rakennustekniikasta ja annas olla, ehkä myöhemmin rakennan meille talon!

30 kommenttia:

Puisto kirjoitti...

Ikkunoidenpesu on ehdottomasti inspiraatiojuttu, sitä ei ole väkipakolla kivaa tehdä eikä ainakaan jäljestä tule hyvää.

Siis hemmetti sentään, kun tuo naapurisi hommailu on kiinnostavaa. Tuleekohan siihen nyt valu? Onko alue tuollainen suljettu, että on seinää joka puolella?

Ja voi ihanuus, kohta alkaa viikonloppu!

Maiju kirjoitti...

Me olemme reilun vuoden ajan seuranneet suoraan ikkunamme eteen rakentuvaa 6.kerroksista kerrostaloa. Ja se jos mikä on mielenkiintoista! Monenlaista tyyppiä pyörii monenlaisissa tehtävissä. Valokuvia on tullut otettua säännöllisin väliajoin. Haluaisikohan rakennusfirma maksaa, jos koostaisin sellaisen näin-se-rakentaminen-etenee -kollaasin?
(Ja meidän ikkunoita on aivan turha pestä - rakennustyömaan pöly töhrii ikkunat nopeammin kuin ne ehtii pestä.)

Liivia kirjoitti...

Mulle ei tule koskaan sitä päivää jolloin tekisi mieli pestä ikkunat, ei liioin sitä jolloin olisi pakko pestä ne.
Onneksi miehelleni sentään tulee.

Hiukan samannäköiset näkymät meillä nyt. Tai meillä ei sentään näy ikkunasta, onneksi osuu just tuohon ikkunattomaan kulmaan.(pitäähän tietysti niitä talojakin rakentaa. Tuossa meidän naapurissa oli vaan ennen puutalo, nyt siihen tulee elementtipalatsi, vähän kirvelee)

outi kirjoitti...

talohan se siihen näyttää tulevan. Vaikka talonrakennuksesta en kyllä yhtään mitään tiedäkään.
Kovin on kaponen tontti. Purkiko ne siitä ensin jonkun vanhemman talon pois? Tuleekohan siitä korkea...meinaan että pääsetköhän kurkistelemaan sisään sen ikkunoista.
(tykkään itse aina kurkistella ikkunoista ja tirkistellä toisten koteja;) )

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mitä tuli, sen-jonkin valmistelu näyttää ainakin huolelliselta ja ammattimaiselta! Hauskaa seurata tätä rakennuskuvasarjaa. Toivottavasti pidät meitä ajan tasalla jatkossakin.

Anonyymi kirjoitti...

Noi miehet on niin hauskan näköisiä kuoppaa katsellessaan. Täällä on hyvin tyypillistä, että kadulla on kuoppa, jota yksi työmies kaivaa & viisi muuta on pistänyt tupakiksi ja ihailee työntekoa... Mutta aika säpinällä nuo miehet on tuota rakennelleet!

violet kirjoitti...

Papi: eihän sun tarvinnut kuin kirjoittaa "valu" kun ne työt jo alkoi! Nyt siellä tulee putkesta sementtiä ja ukot nostelevat kumisaappaitaan etteivät jää kiinni...
Alue on ensinnäkin tosi pieni. Yksi seinä on tuo kuvassa näkyvä tiiliseinä. Toinen sivu on kuvassa näkyvä tiilimuuri. Sitten on tänne päin ehkä vain parikymmentä metriä väliä ennen kuin tulee meidän talo. Neljäs suunta (kuvassa oikeassa reunassa) on vanha autotalli, joka nyt kai sitten puretaan kokonaan.

Maiju: monenlaisia ukkoa tuollakin pyörii. Ensin kuului venäjää, nykyiset ovat mielestäni puolalaisia. Osa niin nuoria että mietin ovatko edes työiässä...

Liivia: no onneksi miehelle, kuten sanoit! Mä en taas kai koskaan ole nähnyt omaani ikkunanpesussa, vaikka muuten kaikenlaista tekeekin.

Outi: kapea kuin mikä. vaikka kauhean kapea tämä meidänkin talo on mutta syvä. Ei tuossa mitään rakennusta ollut, oli sellainen "puutarha', vähän ei-kenenkään-maata.

Maiskis; ehdottomasti pidän teidät ajan tasalla! Olen isäni tyttö, ja isä on aina rakastanut ottaa näitä "muuttumiskuvia' samoista paikoista.

violet kirjoitti...

Margarita: joo, ei noilla mitään työaikoja tunnu olevan. Ovat siellä ihan joka päivä (tai sitten voi olla pari päivää ettei ollenkaan) ja työt voivat alkaa jo ennen seitsemää ja toisaalta olen nähnyt siellä vielä miehiä iltayhdeksältä.
Joku rikas haluaa talonsa äkkiä valmiiksi, sano mun sanoneen.

Black on White kirjoitti...

Kuvat nähdessäni meinasin heti kysyä, mikä tuosta tulee. Ehkä on kiinnostavampaa, että emme tiedä. Mielenkiinto pysyy yllä.
Täällä on vielä sen verran pakkasta, ettei tee mieli pestä ikkunoita. Olen kyllä aurinkoisina päivinä todennut, että tarvetta olisi.
Rentouttavaa viikonloppua!

Paevi kirjoitti...

Mulla on vahan samanlainen olo meidan alakerran kaytavan ja rappuste kanssa. Pitkaan aina mietin etta pitais siivota kunnes sitten tulee se paiva kun sen teen. Viimeksi siivosin kaytavan viime viikolla heti kun olin vienyt lapset kouluun ettei enaa tule pitkitettya...
Hienot noi vihreat viivat tuolla rakennustyomaalla

marika kirjoitti...

Voi, ei ikkunoidenpesu ja korkeanpaikan kammo! Mul tule ihan ajatuksesta paniikki...miehelläni on pakko pestä, muuten olis likaikkunoiten läpi luultavasti vaikea arvailla onko aamu tai iltaa!
Joo ja lisä raportteja "Rakennustyömaan valokuvaja/ylitarkastaja" :)

Celia kirjoitti...

Eivätkö naapuritkaan tiedä, mitä teidän takapihallenne rakennetaan, tai kuka?

Minun ei tee vielä mieli pestä ikkunoita, mutta annas olla, kun aurinko rupeaa oikein tosissaan paistamaan, niin sitten on tartuttava rättiin ja lastaan. Ehkä joskus pääsiäisen jälkeen, milloin se nyt sattuu olemaankaan tänä vuonna;)

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta voisi myös kehitellä belgialaisen rikostarinan: mitä loukkaavaa raitapaita sanoi että kaveri löi häntä kakkosnelosella päähän? (kuva 2) Mihin ruumis katosi? (kuva 3)

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko noin pieneen kokoon rakentaa talon?

Anonyymi klo 14:30, kuviin tuli ihan uusi ulottuvuus :) Odotan jännityksellä kuinka tarina etenee! Ja missä vaiheessa hovimestari astuu mukaan kuvioon!

SARI kirjoitti...

Kerran odotin tuota mainittua päivää kaksi vuotta, tuli se sitten ;)
Meidän edestä purettiin vanha ja rakennettiin uusi kerrostalo. Se valettiin siihen paikoilleen, katselin kaiken kiinnostuneena alusta loppuun, maanalaisesta parkkihallista ylimpään kerrokseen, nosturimiehen menemiset ja tulemiset, betoninraudoitukset, odottelin silloin kaksosia ja levossa piti olla - olin myös aitiopaikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tää sun blogi on kyllä aivan ihana, suklaapala piristämässä harmaata päivää :)
Hyvää huomista Ystävänpäivää!

Eija

Punamulta kirjoitti...

Hih, ensin meinasin, että ehkä tekevät teille uima-altaan, mutta ei kai sittenkään...

Kerro vaan lisää rakennusprojektista ja edelliseen kirjoitukseen kommentoiden, että jos sun tekee mieli kirjoittaa useamman kerran päivässä, niin ole hyvä vaan! Tuskin meistä kukaan siitä suuttuu :P

Nykyään tämä onkin ainoa blogi jota yritän seurata ihan joka päivä...

Anioni kirjoitti...

Kukahan meillä pesee ikkunat, kun en ole saanut sitä tehdä 13 vuoteen... Eikä huvita aloittaa nytkään ;)

En ihmettelisi, vaikka joku päivä kertoisit, että aloitit rakentamaan perheellesi taloa. Veikkaan, että pystyisit siihen, jos haluaisit :)

violet kirjoitti...

Black on White: joo, mullakin on elämässä joku kiinnekohta kun seuraan rakennuksen muovaantumista!
Pakkasella ei tosiaankaan voi pestä ikkunaa tai saattaa jäädä välineet kiinni..

Paevi: viivat olen pannut myös hienoina merkille!

Marika: mulle tekee myös pahaa korkeat paikat mutta jotenkin kummasti selviän ikkunanpesusta. Kai ne ovat ulkoa sitten aika kehnosti pestyt.

Celia: minen tiedä tietääkö meidän alakerran miehistä kumpikaan. Ei olla asiasta puhuttu. Muitahan tässä talossa ei sitten asukaan.
Naapuritalo toisella puolella taas on tyhjä - tai siltä ainakin näyttää - ja se luultavasti puretaan nyt kans. Toisen puolen talosta en tiedä edes kuka siinä asuu.
Saishan tuon selville vaikka kysymällä kaupungintalolta tms. mutta minusta on oikeasti kiva arvailla.

Anonyymi; ai hitto joo, en ollut itsekään huomannut että yhteen kuvaahan olen saanut vangituksi henkirikoksen!

Maare: mielestäni voi, siinä tapauksessa että se jatkuu tuonne oikealle....että tuo autotalli siis puretaan jne. Seuraamme asiaa.

Sari: nää on näitä pieniä iloja;-)

Eija: oi kiitos tästä kommentista!
Jos blogiani vertaa suklaapalaan niin saa kyllä huulilleni ison hymyn. Kiitos.

Punamulta: SE se olisikin hienoa! Uima-allas tuonne. Mutta ei.

Niin, ei varmaan suutu, mutta joskus olen huomannut että jos kirjoituksia tulee "liikaa", niin ei kaikki "ehdi mukaan".

Ilahduin tosi paljon kun kerroit että yrität ainakin Piilomajaa seurata. Kiva juttu!

Anioni; nii-i, jos joku homma on ollut sellainen että sen on aina se toinen tehnyt..ja sitten tilanteet muuttuu eikä se toinen syystä tai toisesta siinä olekaan tekemässä....ymmärrän että voi tulla tenkkapoo jos toinenkin.
Mutta kattele nyt miten ikkuna-asia tuosta muotoutuu. Sittenhän on kuulemma ystäviä jotka haluavat vaikka tulla pesemään toisten ikkunoita jos vastavuoroisesti mennään heidän kotiinsa tekemään jotakin mistä taas he eivät niin tykkää.
Senkin olen huomannut että joku työ mistä en kotona tykkää sujuu kuin leikiten jos sen voi "tehdä lahjaksi" jollekin muulle, toisessa paikassa.

Ihanaa tuo mitä sanoit talonrakentamisesta! Voisiko se olla noin? Ehkä voisi, jos annettas aineet;-)

Rouva Nordman kirjoitti...

Talleta kuvat tarkkaan, niin voit talon lisäksi tehdä oppaan, jossa neuvotaan miten talo tehdään!

Ihanaa ystävänpäivää!

M'man kirjoitti...

Tasta remontteilusta takapihallanne tulee kuin 'Loft STory' - remonttistory voisi olla nimeltaan. ;)) Vaikken koko ohjelmaa koskaan katsellut (hyih!) tata kylla!

Ehka he asentavat saunaa takapihalle? ;)) Tai Relaxhuis:eä ???

Merja kirjoitti...

Ojennan sulle palkinnon siitä että jossain vaiheessa mielihyvin peset ikkunat.

En ole tainnut koskaan pestä ikkunoita. Musta se on vaan jotenkin maailman turhinta työtä.

Ymmärrän toisaalta että useimpia häiritsee jos ikkunat on likaiset. Mua se ei jostain syystä ole häirinnyt koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, minä näen niin sieluni silmin sinut kurkistelemassa ikkunasta(ehkä verhon takaa?) naapuritontin elämää tiistaipaplarit päässä, ehkä silmälasitkin nenällä. Välillä päivittämässä näkymää tänne blogiin;D
Okei, tiedän ettei se ehkä IHAN noin mene...

Suvi kirjoitti...

Meillä näyttää jo siltä vaiheelta tekis mieli, varsinki kun aurinko on alkanu välillä paistamaan.

Odotan silti vielä pakko pestä vaihetta. Ei ole tullut vielä.

Meilläkin rakennetaan takapaihalla. Lumilinnaa. Eilen sinne ilmestyi musta lippu katolla. Poika oli saanut sen naapurin pojalta lahjaksi. Ei taida olla muilla menemistä sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin kiitos mukavasta blogista! Tätä on aina ilo lueskelella. Viimein sain aikaiseksi kommentoidakin.

Brysselissä hetken asuneena ja noita belgialaisia työmaita katselleena en ole ollenkaan varma mitä tuosta tulee saatika kuinka nopeasti ;) Mutta pidän peukkuja pystyssä ja seuraan suurella mielenkiinnolla.

- Riina

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi.
Voi kurjuus. Tuli niin typerä olo kun tajusin miten tahditon edellisessä kommentissani olinkaan. Tarkoitus ei missään nimessä ollut irvailla vaan jakaa mielikuva (ei enää tunnu yhtään hauskalta). Toivottavasti siitä ei saanut sellaista käsitystä!

violet kirjoitti...

Katilein: joo, semmonen "tee-se-itse -talo"...

M’man; toivon ettei mitään noista!

Merja: minun on vaikea uskoa ettei häiritse ellei ikkunasta näe ulos. Siihen tilaan nimittäin ikkunat menee ainakin paikoissa joissa on paljon ilmansaastetta ja/tai liikennettä. Haagissa olivat myös hiekassa ja suolavedessä silloin kun oli kova tuuli rannasta päin.

Annaliisa: ;-)

Suvi: piraattilumilinna. Ihan selkeästi. Pysy poissa.

Riina: olet oikeassa että työt voivat kestää lopulta vaikka kuinka kauan vaikka alku olisi rivakka.

Annaliisa; ei missään nimessä mulle ainakaan tullut mitään ikävää mieleen. Ei takuulla. Huoli pois!

Linnea kirjoitti...

Mietin juuri tänään, että nyt on PAKKO pestä ikkunat. Sää on oivallinen juuri siihen. Ikkunat suorastaan huutavat pesua tällaisena päivänä :-)

Anonyymi kirjoitti...

oui mais que va devenir tout ce plastique qui restera dans la terre? beurk!

violet kirjoitti...

Linnea: kuulen niiden huudon!

Sissi: exactement! Je crois que ça restera...plastique, malheureusement.
Le vendredi soir ils ont déjà mis le ciment dedans, sur le plastique.