Kumitossuilla on turha vetäistä Joutsenlampea läpi, K-kaupan muovipussilla ei kannata hypätä laskuvarjohyppyä. Lisään listaan että pastaa ei kannata tehdä itse mistään muusta kuin tarkoitukseen parhaiten sopivasta jauhosta. Iso piste perään. Ei takerru kiinni tekovaiheessa eikä muutu liisteriksi keitettäessä.
Kastikkeeksi oli vain oliiviöljyä missä kuullotettu valkosipulia. Lisäksi mustapippuria ja pinjansiemeniä. Sitten noin puoli kiloa parsakaalia per turpa (raakana, seassa valkosipulia, balsamicoa, oliiviöljyä ja suolaa) ja olimme tyytyväisiä. Paitsi esikoinen joka söi kinkkua paketista ja kuopus, joka söi pelkkää pastaa käsin suoraan kattilasta, eikä meinannut edes muistaa hengittää välillä.
Hyvistä aineista ei meinaa väkisinkään tulla pahaa.
Kastikkeeksi oli vain oliiviöljyä missä kuullotettu valkosipulia. Lisäksi mustapippuria ja pinjansiemeniä. Sitten noin puoli kiloa parsakaalia per turpa (raakana, seassa valkosipulia, balsamicoa, oliiviöljyä ja suolaa) ja olimme tyytyväisiä. Paitsi esikoinen joka söi kinkkua paketista ja kuopus, joka söi pelkkää pastaa käsin suoraan kattilasta, eikä meinannut edes muistaa hengittää välillä.
Hyvistä aineista ei meinaa väkisinkään tulla pahaa.
14 kommenttia:
Nam, kun kuulostaa hyvältä! Olen hieman "ruokavammainen", mutta kaikki ainesosat tuosta ruuasta sai veden kielelle! :)
Siis teet itse pastaa(kin), onko sulla semmonen pastakone? Nälkähän tässä tuli.
Kuulostaa tosi hyvältä, nam.
Mulla on pastakone. Ostin sellaisen uutena monta kymppiä maksavan koneen kirpputorilta hintaan viisi euroa. Aikomus oli tehdä pastaa joku päivä mutta tuollahan se on kaapin perällä ollut siitä asti :)
Musta on aina yhtä uskomatonta, että joku tekee pastan itse. Pisteet sulle :)
Ahkeruus on ilomme!
Mä etsin just muutama päivä sitten sitä parsakaaliohjetta jonka olen mielestäni sun blogissa nähnyt...oliko se just toi?
Ehdin tietty keittää jo ne parsat kun en sitä ohjetta löytänyt, mutta nyt täytyy sitten taas hankkia lisää ja kokeilla. Pastaa en viitsi itse tehdä... uskon että se on takuulla hyvää kunnon aineista, mutta en usko, että se täällä olisi niin menestys, että kannattaisi...:(
Mies teki meilla juuri lasagnea.Oli taydellista. Hassua kylla, kuvailusi sai veden herahtamaan jalleen kielelle..
Mutta vakasvasti ottaen, pastaan pitaa olla juuri oikeat jauhot. muuten ei toimi.
Täällä kuola roiskuu kohta tapeteille asti!
Pastantekoa itse en ole vielä kaikista aikomuksista huolimatta kokeillut. Mutta sitten kun kokeilen, teen jotain jossa on herkkua sisällä.
Ja ilman muuta oikeasta jauhosta.
Mums! Meillä syötiin parsa-kinkkupastaa eilen, mutta meillä pasta tulee tylsästi ihan vaan kaupan pussista. Jos yrittäisin tehdä itse pastaa, tekisin luultvasti vain sotkua.
Tein juuri pullat annihelenasta, voi olla ettei pastaan kävisi kuitenkaan.
KOmmentoin tässä hieman raapaisten viimeaiaikaisia kuviasi - herkkiä ja kauniitä sarjoja (rakennustyömaata en ehkä kuvailisi just noilla sanoin, mutta ne puolustavat paikkaansa yhtäkaikki. Erityisesti kiittäisin granaattiomenan vaiheista, ja pikkulinnusta.
Ja susta tulee varmasti hyvä anoppi, ainakin riittää tarinoita jälkipolville!
Tosi on, hyvistä tarpeista ei saa tavallista vaan PRIIMAA pukkaa tulemaan!
Nam.
Kirsikka
Suklaasydän: minulle esim. jo balsamicon tuoksu tekee tuon.
Papi: en läheskään aina tee itse koska syömme kuitenkin pastaa niin usein. Olisko että 10 kertaa sadasta menee omalla koneella tehtynä.
Miia: mies osti tuon aikoinaan Ebaystä vitosella. On ollut kovasa käytössä kyllä. Penskat tykkää pyörittää kampea my¨s...
Peanut: mutta tiedätkö miten se tehdään? Meinaan että se ei ole ollenkaan kummallista ja koska sitä keitetään paljon vähemmän kuin kuivattua pastaa niin on myös nopeaa.
Punamulta: oli tuota juuri
Pikkujutut: me ei kumpikaan osata tehdä kunnollista lasagnea...
Liivia: tohonkin toosaan saa monenlaisia lisäosia joilla saa mutakin kuin pastalevyä tai tagliatelle/spagetti -muotoa.
Katilein: ehkä pari eka kertaa, mutta sitten olisit varmaan jo mestari
Epävirallinen: kiva kuulla sinustakin välillä. Kiitos sanoistasi.
Kirsikka: olen aina tykännyt tuosta sanonnasta:-)
Niin, aivan: miksi tyytyä mihinkään muuhun kuin parhaaseen, mitä on mahdollista saada?
Pastan tekeminen kuulostaa vaivalloiselta mutta palkitsevalta.
Hyvää viikon jatkoa!
Ihanan kuuloinen ruoka! Siita onkin aikaa kun olen pastaa tehnyt alusta saakka, pitaisi ehka taas tekasta kun nyt innostuin! Ei siihen konettakaan tarvi, kaulimaan vaan!
Ja ihana idea parsakaalille! Onkin ollut parsanhimo ja vetelin sita eilen lounaaksi riisin ja linssien kera, ihan vaan pannulla valkosipulin kanssa kuullotettuna..
Mutta tata ohjetta aion kokeilla hieman versioiden! Kiitos!
Kerran tein pastaa kaulimella ja terävällä veitsellä. Oli hiukan liian työlästä. Pastakoneella toimii paremmin :-)
Herkullinen resepti! Kiitos!
Lähetä kommentti