torstai 19. helmikuuta 2009

Valmistautumista

Havahduin eilen siihen että teen tätä elämäni ensimmäistä kertaa:
pakkaan tavaroita lähteäkseni laskettelureissuun pidemmäksi aikaa kuin päiväksi.
Ei ihme että olen aavistuksen hukassa.

Minä olen yleensä melkein ylpeä siitä miten vähällä tavaralla matkustan. Nyt se ei ole mahdollista. On otettava paljon varmuuden vuoksi -tavaraa (säätilasta ei tiedä), paljon vaihtovaatetta (kohteessa ei ole pesukonetta) ja kaiken lisäksi talvivaatteet vievät riivatusti enemmän tilaa kuin kevyet kesähepenet. Enhän minä yleensä talvella mihinkään ole matkustanut!

Lisäksi nämä tavarat ovat nyt jotenkin outoja minulle.
Kuin naamiaisvaatteita, rooliasuja.
Mahdatteko ymmärtää?

Aina minä heilun listojeni kanssa mutta nyt vieläkin enemmän. Matkaseurani on sellaista porukkaa ettei yksikään toinen tule ajatelleeksi että on ehkä viisasta ottaa mukaan vessapaperia (saavumme myöhään lauantai-iltana, paperia ei ehkä mökissä ole), että ensimmäisenä aamuna on kiva panna teekuppiin muutakin kuin kuumaa vettä (kuten vaikka mukana tuotu teepussi ja pala sokeria), että suolaa voi ottaa pieneen purkkiin mukaan (ettei tarvitse ostaa kilon pakettia sieltä ja tuoda sitä takaisin kotiin) jne. jne.

Mieleen hiipii inhottava vieras: lievä "minun pitää huolehtia kaikesta" -ajatus.
Haluaisin heittäytyä myös siihen veneeseen jossa mennään avoimin mielin ja valmistautumatta, katsotaan mitä on ja eletään sitten sen mukaan (ai täällä ei olekaan purkinavaajaa, no avataan sitten hampailla) - mutten osaa. Enkä tahdo.
Ja hyvin ne tuomani paskapaperit ovat muillekin aina kelvanneet.....

Mutta ihan takuulla voisin hiukan hellittää varusteluani, myönnän sen.
Jotenkin se vaan on sisäänrakennettu juttu. Vien aurinkorasvat täältä jotta naamat eivät pala enkä joudu maksamaan maltaita johonkin rinnekauppaan. Vien viinipullonavaajan koska se on mökeistä yleensä varastettu. Otan mukaan taskulampun koska olen muutaman kerran joutunut pimeässä kiusalliseen tilanteeseen missä sitä olisi tarvittu. Ja kyllä, minä se kävin ostamassa kuumailmalämmittimen jolla saadaan rinnepäivän jälkeen seitsemän ihmisen toppavaatteet kuiviksi talossa jossa ei ole muita kuivausmahdollisuuksia.

Meneekö överiksi vai tajuaako joku?

53 kommenttia:

Suklaasydän kirjoitti...

Kyllähän se on hyvä varustautua kunnolla reissuun lähtiessä. Ikävämpää on ihmetellä paikan päällä, että sitä ja tätä olisi tarvittu ja ostaa sitten kiskurihinnoilla paikanpäältä. Se on muuten hammasharja tai yöpuku, joka unohtuu aina kotiin... :)

Nuo toisessa kuvassa näkyvät Decathlonin kengät ovat hyvät ainakin omissa jaloissani. Ostin samanlaiset, kun torilla tuppaa olemaan talvella aika kylmä. Tarpeeksi kapeat omille jaloilleni.

satupee kirjoitti...

Minä ainaski tajuan, kuulostaa niiiin tutulta!

mizyéna kirjoitti...

Ymmärrän. Kyllähän sitä matkaan voi lähteä ilmankin noita kaikkea mutta jos vaan tilat tai kilomäärät (millä sitten matkustattekin) riittävät niin ottaisin mukaan!

Erittäin hyvää lomaa toivotellen!

Usimarjaana kirjoitti...

Kuulostaa Muumimamma-syndroomalta, ja niin tutulta! :) Mukavaa reissua!

Merruli kirjoitti...

Jos autolla reissaa, niin minä ainakin pakkaan mukaan kaiken mahdollisesti tarvittavan. Olen saanut kuulla varustelutasostani joskus naljailua, mutta perhe on ollut yleensä tyytyväinen, kun tilanteisiin on varauduttu. Reppumatkailu tai vaellusretket ovat sitten aivan oma lukunsa. Silloin tehdään niukkuudesta taidetta. Ymmärrän hyvin, joo!

violet kirjoitti...

Suklaasydän: joo, olen sen verran nuuka että panen sen rahan mieluummin johonkin kivaan kuin ostan vaikka sikahintaisen mutta pakollisen jutun jostakin kioskista.
Hyvin huomattu nuo kengät!
Tuntuvat sopivilta mullekin . Toivottavasti ovat lämpimät hangessa kulkemiseen.

Satu.p: no arvelinkin etten ole ihan yksin.

Mizyena: mennään autolla jonne mahtuu takuulla, etenkin kun on katolla suksiboxi.
Kun mietin tätä varusteluani niin se ei kyllä koske kaikkea kamaa.
Karsin mieluusti kaikessa missä voin, mutta sitten on näitä juttuja jotka helpottavat olemista, säästävät rahaa - ja joita monet eivät ajattele kun joku toinen kuitenkin ajattelee....

violet kirjoitti...

Usi; joo, sitä se kai on. Mutta mitään laastareita tai sellasta multa ei kyllä löydy!

Merruli: joo, naljailua tulee myös.
Tai sitten niitä "onko MEILLÄ mukana sitä ja sitä"...Joo, on MEILLÄ kun MINÄ otin....tana....

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen myös se, joka ottaa mukaan kaiken mahdollisen. Eniten itseäni otti kupoliin se, että entinen mieheni tottui siihen. Kerran olimme lähdössä mökille, kun huomasin juuri ennen lähtöä, ettei meillä ole mukana MINKÄÄNLAISIA majoittumisvälineitä. Toinen jo hoputti vieressä, että no mikä sulla kestää ja voitaisko jo lähteä. Olisipa siellä perillä varmaan kamalasti naurattanut kun ei olisi ollut tyynyä, peittoa, patjaa... Hän kun lähinnä pakkasi oman hammasharjansa ja oli lähtö valmis!

Ei sillä, kyllä siitä sitten aina sai kiitostakin, kun oli mukana kaikki sellainen, mitä toinen ei tullut ajatelleeksi. Juurikin ne suolat ja vessapaperit.

Mutta kyllä yksin matkustaessa on omat hyvät puolensa. Ja niitä on paljon. :D

Elena kirjoitti...

Taidan kuulua samaan joukkoon. Aina sita kuitenkin jotain joutuu paikan paaltakin hankkimaan, sellaista jota ei pakatessa osannut edes ajatella.

Yleensa laskettelukohteiden majapaikoissa on erikseen tila, jossa kuivatella paivalla kastuneet kamppeet yon aikana. Alpeilla ottavat huomioon tallaiset asiat kiitettavasti.

Linnea kirjoitti...

Ymmärrän sinua ja pakko-huolehtia-kaikesta -tuskaasi täydellisesti! Mieheni kutsuu minua 6-henkisen perheemme huoltovastaavaksi. En aina ole erityisen mielissäni tästä puolipilloillaan heitetystä arvonimestä. Yleensä ensi ahdistun ja sitten karsin ja sitten lisään. Ja autoon juostessa kerään puolipaniikissa vielä kassillisen tavaroita, jotka sullon täyteen pakatussa autossa johonkin rakoon.
Meillä on huomenna suunnitelmissa retkiluistelureissu meren jäällä. Kevyen reput vain selkään... ;-)
Antoisaa reissua teille!

Linnea kirjoitti...

Pakko vielä kertoa yksi kokeilu siitä, että lapset pakkasivat kamansa ihan itse kukin. Seurauksena oli, että keskimmäisellä pojalla oli pakattuna ainoastaan pikkuveljen kalsareita. Yksillä hän sitten selvisi Ruotsin reissun.

Allu kirjoitti...

Naamiaisvaatteet sopiikin hyvin, kun viikonloppuna on karnevaalit. Bonne chance!

Matroskin kirjoitti...

Hiustenkuivain mukaan niin voitte lämmittää laskettelukengät etukäteen :).

Lapseni menivät Lappiin, mielestäni varustin heidät hyvin, mutta voi kurjaa äitiä, unikaverit puuttuivat!!

marika kirjoitti...

Tajuan... tuttu juttu!
Oikein hyvä lomaa ja aurinkoa!(rasva oli listassa :)

himalainen kirjoitti...

Tajuan. Mekin ollaan lähdössä miehen kanssa ehkä tänään parin päivän reissulle pohjoiseen, Ruotsiin ja mietin jo kaikenlaista, entä jos auto jää välille...pitää ottaa lämmintä mukaan jne. Raahaan aina pullonavaajat ja muut mukana. Sisäänrakennettua varmasti. Kun voiski vaan heittää omat tavarat laukkuun ja menoks :)

Kivaa reissua teille!

ps. Menisköhän överiksi silloin, jos mukaan raahaa vessanpesuaineet ja muut desinfiointimönjät, kuten eräs matkakumppaneistamme kerran teki New Yorkin matkalla.. silloin ei edes ollut vielä noita nestemäisen tavaran rajoituksia. Tolu-pullot oli mukana.

violet kirjoitti...

Iina Kraak: en mä kyllä miehen vaatteisiin puutu. En aio. Ellei tajua ottaa niin on ilman. Mutta joo. Yksin matkustamisessa on paljon hyvää.

Elena: usein onkin, mutta tässä mökissä ei ole. Erikseen omistajalta kysyttykin. Ehkä jos olisimme panneet lisää euroja pinoon olisi majoittuminenkin laadukkaampaa.

Linnea: huitaisisin Muumimamman kassilla jos mua kutsuttaisiin huoltovastaavaksi. Mieluummin otan vastaan vitsailua kummiskin;-)

Allu; joo, sa muuta. On ihan kuin pukeutuisi urheilijan rooliin joka ei ole ihan oma. Toivon että löydän itseni uudelleen;-)

Matroskin; meidän pojilla on omat laukut joissa näyttää ensimmäisinä nyt olevan heidän laittaminaan unikaverit. aika hemmetin suuret...

Marika: kiitos kiitos! Aurinkoa toivon myös.

Himalainen: huh, helpotuksen huokaus. Mun varusteluni on sittenkin aika lievää....

Riikka kirjoitti...

Ehkä hiukka menee överiksi mutta tajuan silti. nimim. "kaurapuurot aina matkalaukussa mukana"

Ede@ kirjoitti...

Tuttua puuhaa:P

Ja mies on paras reissuun lähdössä
jos ite on pakannu vaatteensa on valmis:D.
Minä pakkaan muut.

Mukavaa reissua koita nautttia kuitenkin itsekin;)

Anonyymi kirjoitti...

Mä myös tajuan täysin.Oi Äidit,oi me äidit..meillä on useimmiten loistava organisointikyky!Vielä kun tuo miesväki hokaisi siitä tarpeen tullen kiittää."Kiva Äiti,että sä huomasit ottaa jopa wc paperia,olisi ollut tosi tympeetä,jos..."

violet kirjoitti...

Riikka: jaa meni?;-) Missä kohtaa?
Mulla taas ei olis niitä kaurapuuroja kuuna päivänä...eikä nenäliinoja (ellei itselläni ole nuha).

Puukenkämaa: Minä pakkaan poikien tavarat siksikin, koska mies on päivät töissä, minä kotona ja ehdin paremmin.

Mutta hui kauhea.
Luin nyt kirjoitukseni ja kommenttini uudelleen ja ellen tuntisi itseäni niin saisin tästä sellaisen kuvan että olen joku
"voi kuinka olen nerokas kun tajuan ottaa mukaan huulirasvaa ja muut toopet ei tajua"...
Ei, ei , pois se minusta. tajuan kyllä että kyse on ihmisten erilaisista tavoista olla ja elää, eikä toinen tapa ole toista parempi tässäkään asiassa.
SE tässä varustelussa vaan ärsyttää että ihmiset jotka naljailevat siitä viinipullonavaajasta laukussa ovat kyllä lasi ojossa juomassa...
En ajattele hyvällä myöskään niitä tyyppejä jotka ylpeinä julistavat etteivät "tarvitse kelloa"- ovat kuin olisivat ajan yläpuolella...ja kuitenkin kysyvät taukoamatta muilta mitä kello on!

violet kirjoitti...

Anonyymi: kiitän kyllä miestäni (voisin kai sen ääneenkin tosin sanoa...) siitä että hän tajuaa panna mukaan kaikenlaista mitä autossa saattaa tarvita, mitä auto saattaa tarvita jne. Että jos jäädään tien päälle niin siellä on lämpöhuopaa jos jonkulaista. Myönnän että multa on lipsahtanut joskus vinoilua niistä, vaikka samahan se on kun minun vessapaperini, toisaalta...köhöm...

Anioni kirjoitti...

Kyllä tajuan oikein hyvin. Samanlainen olen, ja muakin yleensä aina ottaa päähän juuri se, että olen ainoa joka ajattelee nenäänsä pitemmälle...

Vilijonkka kirjoitti...

Meillä oli aina Ranskan lomilla mukana sellainen perussetti: mustapippuri, suola, oliiviöljy, provinssin mausteet ja sokeri. Kuten sanoit, ettei tarvitse roudata taas kotiin uutta kiloa suolaa.

Meitä yritettiin juuri houkutella mukaan viettämään rinneviikonloppua - minä keltäydyin kunniasta jyrkästi. osittain uuri tuon pakkausrumban ja kuivatteluprosessien vuoks. Minähän sen kaiken kuitenkin hoitaisin. Tosi kiva viikonlopu sellainen.

Tsemppiä sinne ja muista ottaa KAIKKI mukaan, myös lapset.

Ulla kirjoitti...

Tajuan. Aikanaan partiolaisena oli retkivarustelistat, ja olen palannut tapaan äidiksi tultuani. Helpottahan se myös: ruksii yli mitä kassiin heittää, ei tarvi joka kerta miettiä ihan kaikkea uudestaan, unohtaa jotain tai raahata liikaa jotain kun ei ole loppuun asti miettinyt. Tai värjötellä pimeässä ja kylmässä ilman teemukillista tai vessapaperia...

Ulla kirjoitti...

Hyvää reissua myös!

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihailusta mykkänä. Minä olen ihan toivoton sähläri pakkaamisen kanssa. Minä en tosiaankaan tajua, ennenkuin monen kokemuksen kautta, että on ihan viisasta ottaa aamupalaa mukaan, tai sitä vessapaperia.
Onnistunutta reissua teille!

violet kirjoitti...

Anioni: usein ajattelen että tällä kertaa en otakaan ainakaan muita aikuisia huomioon - kun eivät hekään tuppaa sitä tekemään. Sitten en kuitenkaan malta toteuttaa päätöstäni ja lähden vanhan kaavan mukaan.

Vilijonkka: toimiva perussetti, ihan totta. Viime kesänä vuokrasimme talon tanskalaispariskunnalta joka lupasi että keittiön kaapeissa on sitten sellainen pesämuna että alkuun pääsee. En uskonut sitä ja hyvä olikin etten uskonut. Sielä oli suolapurkin pohjalle kovaksi kivettynyt puolen sentin kerros ja jääkaapissa ketsuppipullo.

Ulla: jos mene paikkaan missä tiedän olevan tietyt jutut niin en mitään listoja tee. Nyt tämän tavaran "outoudenkin" takia on aivan pakko.

Annaliisa: eihän ilman sitä aamun ekaa kuumaa kupposta toku kuolla kellahda, mutta oma oloni on parempi jos ei tarvitse esim. lähteä puskemaan tyhjällä mahalla kauppaa tai aamiaispaikkaa hakemaan.

barbro v kirjoitti...

Oot ihan kuin meidän äiti!

Ehkä olet kuullut tämän jo sataan kertaan, mutta varmuudeksi kerron kuitenkin, että taulusi oli esillä Kotivinkin (nro 3/2009) jutussa. Hieno homma!

Hyvää reissua!

Riikka kirjoitti...

No ehkä toi kuumailmapuhallin oli se missä meni vähän överiks;)

Mun äitini on mitä mainioin reissukaveri. Mitä äidillä ei oo mukana, sitä ei tarvita. Mutta silti osaa pakata silleen kevyesti, ei mitään turhaa vaatetta ym. Viime reissulla sain häneltä tarvitessani kynsiviilan, rakkolaastareita, lusikan (!) teen sekoittamiseen hotellihuoneessa ja mitä vielä.

Itsellänikään ei ikinä ole niitä nenäliinoja, sen sijaan kaikkiin mahdollisiin vaivoihin on lääkkeet mukana. Olis kamalaa jos vieraassa maassa kipeänä pitäisi mennä sopertamaan apteekkiin jos semmoisen sattuisi löytämään.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on sellainen yleispakkauslista valmiina matkoja, mökkeilyä yms varten, vuosien varrella jalostunut ja nykyään jo aikas täydellinen;-) Sen mukaan sitten, ja kaikkea ei tietenkään joka reissuun tarvita.
Käytännössä pakkaan nykyään siis hyvin nopeasti, koska seuraan vain listaa ja heitän kamat laukkuun. Viime kesän kymmenen päivän Venäjän reissulle pakkasin aamulla tuntia ennen kuin juna lähti. Se meni kyllä jo vähän turhan viime tipalle...

Anonyymi kirjoitti...

Opiskeluaikana minulla oli muuten aina lusikka, veitsi ja ruuvimeisseli laukussa. Ja hammasharja ja laastaria. Ja kaikille oli usein käyttöä. Nyttemmin elän seestyneempää elämää.

violet kirjoitti...

Barbrov: jo, pyysivät taulua kuvausrekvisiitaksi. Kiva kuulla että sen huomaa kuvasta!

Riikka: heh heh, arvelinkin että kuumailmajuttu se oli. Totuuden nimissä se on siis sellainen 29 euron lattialla seisova pieni lämmitin, joka puhaltaa lämmintä ilmaa. Se on hyvä m. maalinkuivatuksessa, kuten mies jo ehti kokeilla. Ja joo, jos sattuu yhtä huono säkä kuin miehen työkaverille (-20 astetta koko loman ja Mökin Lâmmitys onnettomien lämpöpatterien varassa) niin ehkä siitä voi olla tuollaistakin iloa.

KatiaG: osaan minäkin vähällä lähteä ja ilman listaakin. Onneksi. Muuten olisin huolissani että mihin se huoleton tyttönen on kadonnut!

Anonyymi kirjoitti...

Toisilla on vain kyky eläytyä tuleviin mahdollisiin tapahtumiin ja kommelluksiin ja äkillisiin tarpeisiin ennakoivasti. Lasten kanssa matkaan lähtiessä katselen mielikuvafilmiltä matkankulun etukäteen. Siinä kyllä keksii mitä mahdollisesti tarvitaan...kymmenen minuutin jälkeen alkaa kysely koska ollaan perillä(-> lukemista, pelejä & muuta ajanvietettä), puolen tunnin kuluttua "Äiti, mulla on jano/nälkä/pissahätä/kakkahätä" (-> vettä, pillimehut, voileivät, naposteltavat, vessapaperi ja talouspaperi kun ruuat ja juomat ovat penkeillä) "Äiti, nukuttaa!" (-> pieni matkatyyny, unikaveri, peitto) "Äiti, toi kiusaa" (-> joku yllätyspussukka jolla saa vielä jopa puoli tuntia lisää rauhaisaa matka-aikaa ennen unta/taukopaikkaa...)

Joopa, kyllähän se harmittaa kun toinen aikuinen ihmettelee miten se pakkaaminen VOI OLLA niin hidasta ja voimia vievää...

Anonyymi kirjoitti...

Tutulta näyttää tuo listojen väsääminen, olen tehnyt niitä kai siitä lähtien, kun opin kirjoittamaan ;)
Pakkaamisen ja muistamisen stressiä helpottavia. Nehän ovat elämää varten, työkalu selviytymiseen ja toimivat matkavalmistelujen mentorinakin.

Nauti lomastasi. Lapsien tavaroiden riittävyydestä, lämpöisyydestä ja kuivuudesta vanhempien tehtävä onkin huolehtia, mutta jätä muut aikuiset herran haltuun...sinäkin saat nauttia lomailusta ja lonkan vedosta;) Sinänsä hyvin tuttu tunne isommalla porukalla lomaillessa,on pelko tai joku senkaltainen tunne siitä, että ajautuu koko porukan huoltajan rooliin ja oma loma jää liian vähiin.
Nauti,kun pääset mahtaviin maisemiin, minä en pääse :) :)
-talvihalla

pikkujutut kirjoitti...

Kuulostaa tutulta.Joka lahtoon ja eri menoihin omat listat ja tavarat.

Muista ottaa vetta! Jos vaikka putket jaassa :)

Mukavaa lomaa ja laskettele nautiskellen minunkin puolesta.

violet kirjoitti...

Maiskis; en taida ihan tuohon autoesimerkkiin yltään, mutta ymmärrän mitä tarkoitat.

Talvihalla: niin siis rehellisesti sanottuna ajattelen ensin itseäni, ehkä vielä toiseksikin itseäni.
Siksi mulle ensisijaisesti ne tulitikut/pullonavaajat/teepussit sun muut ovat, mutten henno olla tarjoomatta muillekin vaikken ole heitä ehkä ajatellutkaan niitä mukaan ottaessani...

Pikkujutut: no sit sulatetaan lunta juotavaksi!

Punamulta kirjoitti...

Voi tajuan tajuan... vaikka en itsekään ole koskaan talvireissua sellaista tehnyt, että pitäisi vaantalvisälää mukaan pakata.

Mutta joka kerran kun reissuun lähdetään, niin minä olen se, joka pakkaan omani ja poikani jutut -otan huomioon millä minä selviän sitten siellä reissun päällä mahdollisimman vähällä vaivalla, rahalla ja kiukulla.

Avokki ottaa sitten mukaan omat tavaransa. Niihin en puutu, enkä myöskään pakkaa.

Ja okei okei, aina minulla on jotain liiallista ylimääräistä mukana...mutta myös paljon sellaista juttua, jota ei sitten tarvitse lähteä mistään paikan päältä metsästämään...

Vuoden päästä olen suunnitellut reppureissua poikani kanssa...ei silti mitään vaellusreissua, mutta yksi rinkka, jota minä kannan ja johon kaikki mahdolliset tavarat pitäisi sopia...siinä sitä on ihmettelemistä kerrakseen... ehkä se opettaa minulle jotain...?

Hyvää matkaa! En tiedä millä menette, mutta jos kulkuneuvona on oma auto, niin sittenhän ei haittaa vaikka mukana olisi vähän ylimääräistä sälääkin...kunhan matkustajatkin vielä mahtuvat kyytiin. Omat teet ja systeemit tottakai mukaan... :)))

Anonyymi kirjoitti...

Hihii menee överiksi, mutta teen itse juuri listaa Suomi-lomaa varten (kun siellä voi olla kylmä ja paljon lunta). Mies vei lapset viime vuonna Suomeen ilman minun pakkailuja, eikä ollut pakannut mukaan mitään kunnon talvivarusteita, joten lapset olivat palelleet viikon. Eli parempi vaan pakata vähän liikakin. Mielummin liikaa vamisteluja niin tulee kivempi loma.

Niin ja minä sitten pakkaan usein jopa tiskikonetebletitkin mukaan, kun en halua ostaa uutta pakettia lomapaikassa.

Suvi kirjoitti...

Mulla kans mukana reissuilla ne pienet suolepurkit, pikkulusikat ja vessapaperit. Ja listoja alan kitjoittaan hyvissäajoin. Heti kun tulee jotain mieleen, mikä saattaa sitten myöhemmin unohtua.

Joten aivan tutulta kuulostaa. Hauskaa matkaa!

outi kirjoitti...

ymmärrystä löytyy! tosin olen myös opetellut sitä heittäytymistäkin. siinähän sitten saattaa käydä niin että mukaan ei ole sattunut mitään tarpeellista.. mutta aika usein sitä kuitenkin tilanteesta kuin tilanteestakin selviää. hampaita, kengännauhoja ja hiuspinnejä apuna käyttäen..
mutta kyllä se kummasti rauhoittaa mieltä jos tietää pakanneensa rullan paperia ja edes sen linkkarin korkkiruuveineen rinkan pohjalle..

Vintage living kirjoitti...

Tuttua:)
Mulla on tapana miettiä huolellisesti minkälaisia vaatteita lapset tarvitsevat reissuun mukaan (ja se on tehtävä useampi päivä ennen reissua, jotta ne ei ole pyykissä just silloin), koska en halua raahata turhaa mukaan...Sitten kun se on tehty en jaksa enää miettiä mitä itselleni ottaisin vaatteeksi ja heitän kassiin epämääräisen määrän jotain!

Onneksi naistenvaatteet on niin kevyitä ja pieneen tilaan meneviä;) Lapsilla onkin sitten aina sopiva määrä vaatetta mukana, mutta omia on aina liikaa, liian vähän tai liian ohuita....koskahan oppisin pakkaamaan ensin omat? Miehen kamppeita en pakkaa, mutta jos epäilen, että häneltä jää jotain tärkeätä pakkaamatta kysyn johdattelevasti mitä hän on ajatellut laittavansa päällensä siinä ja siinä tilanteessa;)

Ja ne hätävaratavarat on oikeasti ne tarpeellisimmat! Iloista laskettelureissua!

ColibriDreams kirjoitti...

Ehkä tuo puhallin tosiaan on hiukan liioittelua, mutta ehkä sillekin tulee käyttöä... ;-)

Itsekin kyllä aina pakkaan periaatteella "tätäkin juttua voi ehkä joskus tarvita, vaikka koskaan ennen ei olekaan tarvinnut". Ja joskus tarvitseekin! Itse asiassa olkalaukkuni on jo täynnä kaikenlaista, mitä ei tarvitse kuin harvoin, mutta silloin harvoin voikin sitten olla tyytyväinen. Ja listat ovat ihan ehdottomia! Tarvitsen niitä siksikin, että pakkaan aina mahdollisimman myöhään, koska inhoan pakkaamista.

Liivia kirjoitti...

Ja nyt juuri itsekkäästi tajusin, että Piilomaja sulkee ovensa juuri hiihtolomakseni. Nyyh...

Erinomaisen ihanaa reissua teille. Melkein itsekin haluaisin lähteä!

violet kirjoitti...

Jame; kesän lomapaikassa oli aivan valtavasti pesujauhetta pesukoneeseen. Kaikki olivat ostaneet valtavan paketin ja sitten jättäneet seuraaville...

Suvi; kiitos vaan, hyvä siitä tulee.

Outi: heittäytymisessä ei ole mitään pahaa ja se on ihan suotavaakin. En vaan halua esim. palella heittäytymiseni takia;-)

Vintage livig: johdattelevasti kysyen...toi oli hauskasti sanottu.

Colibridreams; alan kohta verisesti puolustaa lämmittäjääni!
No,m kerron sitten paljonko sitä tarvittiin. Jotakin kertoo sekin että talon omistaja suorastaan suositteli jotakin sellaista mukaan kun meitä on niin paljonkin. Tulee hemmetin kosteaa kun on pienet tilat täynnä märkiä vaatteita - eikä ulos mennä ennen kuin kuteet ovat kuivat.

Liivia: niinhän tuo sulkeutuu...mutta jos siellä vaan vähänkin yhteydet pelaa niin kuvattomia viestejä tulee!

Sanna Tallgren kirjoitti...

Tajuan! :) Otan etelän lomamatkalle naurua ja pyykkipoikia. Suolaa, kahvia, tuikkukynttilöitä, pyykinpesuainetta, listojen kirjoitustarpeet. Lomallakin saattaa tulla tarve tehdä listoja... :) Tajuan oikein hyvin. Ja ensiviikon lauantaina kun lähdemme, pakkaan myös taskulampun ja viinipullonavaajan, kiitos sinulle ja oikein hyvää lomaa!

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Jo ahdistun tosta sun kuvailusta. Pakkaaminen ei ole kivaa, mutta sen verran kontrollinhaluinen olen, että yleensä otan siitä päävastuun. Talövimatkoja ei ole vielä poikien kanssa tehty kuin omalla autolla mökille. Ja aina mun sukulaiset, äiti, mummo ja tädit erityisesti käyvät läiskyttämässä käsiään yhteen ja taivastelemassa kun meillä on takakontti täynnä tavaraa. Se mua ehkä eniten ärsyttää pakkaamisessa!

Rouva Nordman kirjoitti...

Minusta nuo puuhasi kuulostavat harvinaisen järkeviltä ja käytännöllisiltä! Minäkin matkustan yleensä tosi pienellä varustuksella, mutta teidän lomanne on nyt sitä sorttia, ettei millään pysty matkustamaan kevyesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tänne olikin jo moni kommentoinut, mutta mainitaanpa nyt kuitenkin että mäkin ymmärrän! Meidänkin lomareissun tarkistuslistalta löytyy taskulamppu ja viinipullon korkki ja minigrip-pussit ja... Osa on kyllä joskus turhaa kamaa, muttei sentään aina.

Rentouttavaa ja mukavaa reissua!

outi kirjoitti...

ai niin siis hetkinen... kais sää otat koneen mukaan että saadaan pieniä väliaikatietoja rinteestä...?

anne-mari kirjoitti...

Tutulta kuullostaa... olen aivan samanlainen, varsinkin sillon kun lapsen kanssa matkustan.

Oikein hauskaa matkaa!!

Savu kirjoitti...

Ymmärrystä täältäkin, itse asiassa en tajua miten muuten voisi pakata?! Vaikka välillä ihailenkin sellaisia kevyesti ottajia. Mutten itse pystyisi.

Loman iloja teille!

Martta kirjoitti...

Vanhana hiihtopummina tiedan kuinka paljon materiaa tuohon harrastukseen (tai kai se meikalaisella oli elamantapa?) tarvitsee, siis ihan valttamatta ;)

Kesahepenien pakkaaminen on tosiaankin leikkia talvivarusteluun verrattuna, ei paljon naurattanut lentaa ja junailla itseaan vuorille kun matkassa oli lumilauta, tellu-sukset, monoja, kypara, lumikengat, luomivyoryvarusteet, sauvat ja niita hiivatin laskukerrastoja, takkeja, hanskoja.. (listaa voisi jatkaa loputtomiin.)

Mutta ala turhia stressaa, sita mika ei muistu mukaan on todennakoisesti epaolennaista.

Ihanaa reissua! Alpeillahan on hillittomasti lunta!

violet kirjoitti...

Pakkaaminen jatkuu joten kiitän vaan kaikkia uusista kommenteista. Luettu on ja ilahduttu.