keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Tarvitsen majan katolle




Valo ei jaksa enää sisälle. Jää ensimmäiseen huoneeseen, johonkin siihen nojatuolini paikkeille. Koti on kuin synkkä, kaikuva kaivo - haiseekin tunkkaiselle. Tekohengityskeinot (kukat, herkut, lehdet) tuovat vain laimean avun. Poika puhuu siitä miten haluaisi nukkua terassilla. Eikö isä voisi rakentaa sinne leikkimökin? Sen ajatteleminen tuntuu nyt samalta kuin toivoisi mansikoita jouluaattona, mutta kyllä: sellaisen minäkin haluan. Minä tarvitsen majan katolle. Nukkuisin siellä sitten kun...

Miten viikot voivat olla näin erilaisia? Mihin helvettiin meni aurinko ja lämpö?
Pitää etsiä pipo.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin ihan samaa! Pitäisikö kaivaa kynttilät esiin? kiedoin jo paksun villakauluhuivin kaulaan. Jouluna jäi taatelikakku tekemättä (ajanpuutetta?)ja poikani löysi taatelit keittiön kaapista. Lupasin, että tänään tehdään sitä herkkua.
Kyllä se kevät sieltä vielä tulee, on se aina ennenkin tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä (Suomen alareunassa, Suomenlahden rannalla) paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta mutta lämmintä ei ole, pari astetta pakkasen puolella. Kuulemma on ajankohtaan nähden kylmää, mutta on tässä selvät kevään merkit; valo on lisääntynyt. Täällä tuntee luissa ja ytimissä heti kun valo lisääntyy, pitkän pimeän kauden jälkeen. Onhan tämä aika hurjaa tälläiselle kuin minä jolla on valonarat silmät. Tuntuu takaraivossa asti kun auringonvalo heijastuu lumesta jota tänä talvena meillä täällä eteläisemmässä osassakin on ollut just sopivasti.

Mutta kummasti sitä alkaa mietteet olla keväässä ja kesässä kun vaan valoa tulee lisää. Kukkia pitää mullakin olla nykyään lähes koko ajan maljakossa, mutta siihen on ehkä osaksi syynä se, että olen kukkakaupassa töissä!

Kirsikka

Sonya kirjoitti...

meilläkin aamulla -12 astetta pakkasta.. tosin huikean ihana auringonpaiste. Ei uskalla jättää narsisseja verannalle..oishan se kiva jos kevät jo tulisi.
Maja katolla kuulostaa ihanalta! Siellä voisit pitää japanilaistyyliset teekutsut.

Suklaasydän kirjoitti...

Minäkin olen hieman samanlaisissa tunnelmissa. Sää muuttui jälleen synkäksi ja pimeähkö olohuone tuntuu vielä pimeämmältä. Puissa on sentään jo hiirenkorvat, joten ei kai tämä sade ja synkkyys kauaa voi kestää...

mizyéna kirjoitti...

Oi voi, paljon lämpimiä auringon säteitä lähettelen täältä etelämpää missä kevät on jo pitkällä ja valoa riittää. Tule vaikka blogiini kurkkaamaan afrikkalaisia tanssirytmejä, jos saisit siitä valoa päivääsi. :)

Junika kirjoitti...

Meillä paistaa aurinko, mutta on snallisen kylmää. Aamulla kuulema -14. Hui kamalaa!

Minä haluaisin kans majan -- katolle, puuhun, kuusenlatvaan, mihin vaan, kunhan se olisi minun paikkani, minun paratiisini ja turvakehtoni.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan järisyttävän kaunista juuri tänään, raikasta ja lumista ja aurinkoista ja kylmää ja lämmintä ja ilma tuoksuu keväälle. Olisipa aikaa itselle, menisin ulos koko päiväksi. Sisällä on tosiaan tunkkaista, miksei kukaan siivoa täällä?

--KATA-- kirjoitti...

Hei Violet, ihan sama täällä! Minne se kevät meni? Taitaa tulla kiertoreittiä tänne päin.

Sitten mun on pitänyt sanoa sinulle jo pitkään seuraavaa. Sun blogi on niin hurmaava, se vaan paranee viikko viikolta, ja tiistain omakuvat aina ihan huippuja. Aina kun haluan kommentoida, ei se enää tunnut mielekkäältä huudahtaa 30 kommentoijan perään että "ihanaa, hurmaavaa ja samaa mieltä"!
Eli vaikka harvoin kommentoin, niin aina ihastelen.
Kumisaapas-terveisin Kata

Piritta kirjoitti...

Voisinpa lähettää sinulle aurinkoa täältä. Tai sen majan katolle :) Älä harmaannu, vaikka maailma niin tekeekin.

Sigrún kirjoitti...

täällä on ollut aurinkoa koko päivän, kerrankin voi sanoa näin. Mutta oh my god se talvi onkin tuntunut pitkältä. Ja lasten sairastellessa olen usein vilkutellut auringolle sisältäkäsin ja se vasta ankeeta onkin. Joskus sää tuntuu pitkäpiimäisen ankeelta. Kunnes taas paistaa :)

Jonna kirjoitti...

Sää vaikuttaa rasittavuuteen saakka omaan mielialaan. Rrrrrraivostuttavaa.

Meilläkin tunkkaista. Aamulla riehuin luuttu kourassa lasten huoneessa, mutta eipä enää uskois...

violet kirjoitti...

Serenissima: en pirulaut kaiva. Tai jos sittenkin?

Kirsikka: on täällä nyt sentään kymmenkunta lämpöastetta päivällä mutta tuo tuuli, tuo vimmatun paska tuuli ja sade ja tihku ja harmaus. Tämä viikko on kuin irvikuva viime viikosta joka oli lämmin ja aurinkoinen.

Sonja; minä haluaisin nukkua siellä majassa (tai teltankin voisin panna) tai istua kun on hiukan viileää ja lukea.

Suklaasydän: niin, nopeat vaihtelut kuuluvat asiaan. Ensi viikko voi olla taas vaikka mitä.

Mizyena: pakko tulla katsomaan...

Junika: maja puussa - semmonen oikeastaan jo talo - olisi minun suosikkikesäpaikkani.
Tiedän että niitä onkin.Esim. Ranskassa on paljon vuokrattaviakin paikkoja.

Tintti: meille on pesiytynyt semmonen ihmeellinen haju. Tunkkaiset talvivaatteet tai jotain. KUnhan tämä on kunnolla ohi niin pesulaan ja koneeseen.

Kata: otan vastaan kauniit sanasi!
Lähetän samoin kumisaapasterveisiä!

Tirlitta: en aio - paitti mitä nyt vähän tukasta.

Sigrun: oikeastaan inhoan itsekin tätä postaustani kun en millään jaksaisi ruikuttaa jostakin säästä....mutta tänään ei vaan kerta kaikkiaan saa muuta ulos kun on pari yötä kuunnellut sadetta, päivisin kastunut, kurkku kipee, rumat talvivaatteet päällä ja semmosta.

Savu kirjoitti...

Voi lämpimiä säteitä täältäkin! Lohduttaneeko, että siellä menette vääjäämättä kevättä kohti, vaikka hitaastikin, kun taas täällä jo öisin kylmyys hiipii luihin ja ytimiin...Tulevaa talvea ajatellen ostin takinkin, timmisti istuvan ruutuvirityksen ja täytyy tunnustaa, että etsiskelen jos sopivaa kaulahuivia ja pipaa...Ja odottelen, milloin on niin kylmä aamu, että saa kiskoa pompan päälle! Tiedäthän sen tunteen, kun lehdet alkaa tippua ja tulee kirpeitä syysaamuja, kaikki on kuulasta ja uutta...olen syksyihminen, joten innolla odotan tätäkin vuodenaikaa täällä.

Prisca kirjoitti...

niin ja kun saa maistaa palan aurinkoa tuntuu harmaa vielä kamalammalta.
täällä vaihtelee aurinko ja lumimyrsky.

Celia kirjoitti...

Maja katolla ehdottomasti ja näköala merelle. Ja sitten siellä vois olla myös tanssilattia ja maalausteline.

Tuija kirjoitti...

Asuin lapsena kerrostalossa ja kun ostimme teltan, sellaisen oranssin perusteltan, se pystytettiin parvekkeelle ja siellä minä nukuin monena kesänä sekä yksin että joskus yökyläilykaverin kanssa ja luin Sherlock Holmeseja, Viisikoita, Lotta-kirjoja ja muita. Lampun johto viritettiin telttaan siskon huoneen tuuletusikkunan kautta. Naapurit saattoivat vähän päivitellä, mitä meillä puuhataan... Mutta se oli lapselle kivaa ja jännää.

Aurinko paistaa meilläkin, mutta kylmää pitelee. Eiköhän se oikea kevät kohta, siellä ja täällä...

outi kirjoitti...

..tai edes pieni tiipii? eikun jurtta! sinne mahtuu koko perhe. voi kun olisi edes se kattoparveke...
kuinkahan pieni jurtta mahtuisi meidän tuuletusparvekkeelle..
(ps. aamulla mittarissa -8. kävin jäällä kävelemässä..)

Liivia kirjoitti...

Täällä on paistanut aurinko viisi päivää putkeen! Ajattelinkin aamulla, että kyllä sitä nyt sitten annetaan, mutta kohta taas otetaan. Hyvä jos pääasin ajatusta loppuun, niin jo alkoi piiskaamaan lunta. Taas on puut valkoisena.
On tääkin.

Olen tekohengittänyt kimpullisella keltaisia narssisseja, keltainen auttaa. Edes vähän.

Linnea kirjoitti...

Meidän perheessä esikoinen on riemuissaan, kun talvi jatkuu. Snoukka-aika näet jatkuu myös. Me muut murisemme kevättä takaisin.
Maja katolla on oiva ajatus... edes vinttikamari auttaisi.

Paevi kirjoitti...

Meillä neiti juuri äsken sanoi: "ajattele K:n luona on vielä lunta!" johon minä että "eikö olisikin kiva jos voisi taas leikkiä lumessa?"
Neiti: "plääh!"
Täällä on kans aivan karsea ilma, yöpakkasia on ollut mutta pahinta on tuuli ja vaakasuora sade, toissa iltana ukkosti ja tuli rakeita.

Maja katolla olisi ihana, ja sitten tietenkin olisi aina ihana ilma, tuuli heiluttelisi keveästi verhoja...

marika kirjoitti...

Minäkin tarvitsen!
Siinä olis isot ikkunat eikä tarvis verhoja, koska katolla naapurissa taloja ei ole!
Täällä aurinko paistaa ja lunta pyryttä...outo kevät :(

Punamulta kirjoitti...

Täällä ei ehkä olla ihan yhtä järkyttyneitä kun ei ole ollut vielä ihan niin lämmintä...on ollut vaan välillä aurinkoa ja kylmää kyllä riittänyt.

Minä olen huudellut sitä lämpöä ja kevättä tässä jo useamman viikon ajan. Valoa on sentään tullut lisää, tosin aurinko voisi paistaa enemmänkin...

Ei kun takan lämmitykseen vaan, se on tällä hetkellä ainoa varmasti lämmin paikka...

MaaMaa kirjoitti...

Maja katolle, kyllä kiitos! Sellainen, mihin mahtuu vain patja lattialle :)

Täälläkin kevät tuntuu tyssänneen paikoilleen. Kuvittelin, että kun oltiin viikko Kiinassa niin oisi kevät ottanut aimo askelen silläaikaa, mutta eipä ollut ... mutta Kiinassa oli KIVAA! Kun kerkiät, niin käyppä lukemassa matkapostaukseni, jonka juuri bloggasin :)

Vilijonkka kirjoitti...

Mieletöntä, mahtavaa! Täytyy heti mennä kurkkamaan jos vanha koti löytyisi. Että kohta on minullakin nstalginen ja poissa tolalta -olo.