keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Pidän - en pidäPidän siitä että pyykit kuivuvat taas ulkona, siitä että löysin omasta hyllystä lukemista (kiitos Liivian joka mainitsi blogissaan Vargasin) ja ettei minttu lopu teekupista ihan lähiaikoina. Sen sijaan olisi kai liian laimeaa sanoa että pidän siitä että aurinko tuli takaisin yli kahdenkymmenen asteen kanssa.

Sen sijaan en pidä siitä että kroppa on sekaisin antibioottikuurista jonka jouduin ottamaan hammasoperaation vuoksi. En siitäkään, että samanlainen kuuri alkaa viikon päästä uudelleen toisen hammasoperaation vuoksi. En riemuitse siitäkään että jouduin postissa maksamaan kolminkertaisen hinnan kirjeiden lähettämisestä koska olin tehnyt itse kuoret.

Eli noin keskimäärin semmosta seiskaa niin kuin Pirkko Liinamaalla aina.

26 kommenttia:

Junika kirjoitti...

Öööö? Kolminkertainen hinta siitä, että on tehny itte kuarensa? Waaas?

Sooloilija kirjoitti...

Hauska tuo lopetus eli viittaus Pirkko Liinamaan seiskaan! Oikein muistuu mieleen Pirkon ääni Levyraadista millä hän sen sanoi..

Ikävät nuo antibioottikuurit. Myydäänkös teillä siellä gefilustuotteita?

Tintti kirjoitti...

Nykyisin saa olla tosi tarkkana, ollaan menossa takaisin sellaiseen "rahat pois"-meininkiin kaikessa. Surullista, ihan todella.

Terveisiä auringolle.

Merruli kirjoitti...

Vaikka hinta olisi vain kaksinkertainen niin silti se on riistoa. Riistoajatukset tulevat kyllä postinluukulla nykyään helposti mieleen, etenkin paketteja lähetellessä. Monesti postikulut ovat olleet jopa puolitoistakertaiset paketin sisällän arvoon nähden.

Normipäivä todellakin.

Linnea kirjoitti...

Mitäs jos olisi työntänyt kirjeen noin vain postilaatikkoon vakiomaksulla varustettuna? Varmaan vastaanottaja olisi joutunut maksumieheksi...

Ede@ kirjoitti...

Miten ne omatekoiset kirjeet makso enemmän
on kyllä rahastusta:(

ja paketit kans joskus sisältö on halvempi
kun lähetyskulut.

Noh toiv. jotakin mukavaa tulee eteen tälle viikolle:)

Jamelia

violet kirjoitti...

Junika: jes. KUn lähetän max. 50 grammaisen kirjeen Eu-maihin niin sen hinta on 90 senttiä jos se on "normaalissa" kirjekuoressa. Sen sijaan jos lähetän sen "epä-normaalissa" kuoressa niin vaikka koko olisi sama ja paino alle tuon rajan niin hinta on 2,70 koska se ei ole normikuori. Näin mulle selostettiin kun menin kierrätyskuorteni kanssa. Ja korostan että kuorista ei edes heti näe että eivät ole "oikeita" ts. ovat vaaleita, melkein valkoisia, ei mitään esim. osoitteen lukemista haitaavia kuvioita tms.

Olen lähettänyt ennenkin näin mutta kukaan ei ole koskaan mitään sanonut ennen. Nyt mulle näytettiin ohjeista että tällaiset säännöt on, mutta muut virkailijat eivät ole niitä sitten noudattaneet.

Sooloilija: kai muistat hänen sinisen tukkansa...?
Joo, kai tuolla jotain bakteereja myydään..pitää hommata.

Tintti: sanon terveiset.

Merruli: mulle perusteltiin että kirjettä ei voi koneellisesti lajitella joten siitä lisähintaa.

Linnea; en usko...vaikkei sitä tiedä. Nyt menin postiin kun ei ollut postimerkkejä enkä edes tiennyt paljonko kirjeet painaa.

Jamelia; tuossa selostinkin tuota syytä jota mulle tarjottiin...

Sen olen kyllä huomannut että täältä voi lähettää huomattavasti halvemmalla paketteja Suomeen kuin sieltä tänne. On eroja kokosäännöissä sun muuta. Ja on kai ihan suorastaan halvempaakin.

MaaMaa kirjoitti...

Seiska on sellanen ok numero.

Aina on parantamisen varaa, mutta ei kuitenkaan olla ihan pohjamudissa sentään.
Ja se aurinko ja lämpö on kyllä 9 ellei jopa täys 10. :)

Täälläkin paistaa, onneksi, mutta tuulee niin kovaa että kadulla lentää ties mitä moskaa päin naamaa! Juuri kaivelen hiekkamuruja silmästä. ei kiva.
Muuten OK päivä.
Annan kanssa 7:n...ehkä jopa 7.5 :)!

Suklaasydän kirjoitti...

Tyypillistä Belgian postilta. Jos kirjekuoren koko ei ole standardi niin siitäkin saat maksaa. Yksi suomalainen tuttu kertoi samanlaisen tarinen, paitsi hänellä on jotain 50 joulukorttia, joista olisi pitänyt maksaa kolminkertainen hinta, koska hän oli mennyt liimaamaan kirjekuoriin joulutarran! Muutenkin oli postityöläisen käytös ollut niin loukkaavaa, että itkien oli lähtenyt postista pois...

Piia kirjoitti...

Jotenkin tuo Pirkko Liinamaa-juttu sai minut hymyilemään,hauskaa...voisiko tuo aurinko tulla tännekin...itse lopetin juuri 2viikon antibioottikuurin punkinpureman vuoksi ja jotenkin se on tehnyt minusta väsyneen, uskon ainakin että se joutuu lääkkeestä.

Heluna kirjoitti...

Ei paha päivä ollenkaan noin keskimäärin ainakaan..
Mutta toi kirjekuorijupakka oli kyllä dorka!

Liivia kirjoitti...

Vargas on sellainen -kumma kyllä-että sen unohtaa. Yleensä kun ei ole ollut oikein lukemista, huomaan että kappas Vargas.
Nuo Vargasit on saaneet ihan liian vähän huomiota missään, ei oikein mitään mainostusta. Toisaalta sopii kirjailijan ja kirjan henkilöiden vaatimattomaan tyyliin:)

Sain oman kuurini popsittua, kyllä otti pannuun viikon verran. Osaanottoni siis.

Sooloilija kirjoitti...

Piti vielä tulla lisäämään, että täällä Oulussa on eräs ihana eläinlääkäri, joka on Pirkko Liinamaan tytär. Olemme käyneet kerran hänen vastaanotollaan. Samaa näköä on, muttei kuitenkaan sinisävyistä tukkaa ;D

Black on White kirjoitti...

Kyllä pöyristyttää tuo postijupakka. Ihan käsittämätöntä, mutta minkäs teet.

Josko huominen olisi jo kasin päivä.

Vietetäänkö teillä siellä juhannusta?

Satu kirjoitti...

:D Voih Pirkko!

No pyhä jysäys! Siis todellakin kauhea rikos tehdä kirjekuori itse!!! Kehtaatkin! Oikeasti ihan pimeetä touhua...Itse olen monesti kehitellyt kotitekoisia kuoria muotona mitä milloinkin ja laittanut menemään. Ovat päässeet perillekin. HöH!

AURINKO! Täällä just nyt aamutuimaan paistaa, mutta pirun kylmä...Juhannus taitaa sataa ja paistaa vuoronperään, kuten viime vuoden kuvista katselin, niin samaa silloinkin. Mä haluan helteet tänne heti. Kroppa tarvii lämpöä.

Voimia hammas-lääkekuuri-rumbaan!
Ihania ruiskaunokkeja!
Aurinko paistakoon!

violet kirjoitti...

Maamaa; koulussa olin taivaissa jos sain matikasta seiskan mutta äidinkielen kokeen seiska oli mulle katastrofi....

Suklaasydän: luin muuten kotona vielä noita sääntöja postin sivuilta. Kirjeitteni oli ehdottomasti pitänyt mennä normaalihinnalla. Niiden koko oli standardi, eikä ohjeissa ole yhtäkään kohtaa lopulta jonka perusteella ne eivät olisi normilähetyksiä.
Paras on se että yhden kirjeen hän ehti panna sillä 90 sentillä kun ei edes HUOMANNUT ettei ollut "normaali" kuori. Se kertoo jotakin niistä muistakin kuorista....

Taidan alkaa ihan perkelyyttäni postittaa kaikenlaisia lähetyksiä ja katsoa mitä niistä pyydetään. Uskon nimittäin (tämänkin asian kanssa) että on virkailijasta kiinni.

Liivia kirjoitti...

Postihommista: kun lähetin korttipakkojani ja kaikissa oli tasan yhtä monta korttia ja tasan yksi aikakauslehden sivu oli kääräisty kuoreksi, niin ihmettelin kun eri virkailijalla hinta oli eri. Toinen punnitsi, että menee perusmaksulla ja toinen halusi lisää. Nostin tästä postissa meteliä, mutta mua katsottiin kuin kylähullua. Mieheni, taerkka mies kun on, kiinnostui asiasta ja kiikutti kuoret toiseen postiin Tampereelle ja taas pyydettiin eri hintaa jo kertaalleen toisaalla punnituista. Ihan villiä touhua!

Erityisesti otti päähän kun lähetin A4-kokoisen taulun (kevyt; pelkkä pinkopohja)Suomessa ja lähetys maksoi 15 e. Sitten lähetin neljä kertaa isomman ja painavamman (maalia tuhat kerrosta)ja sama hinta! Ei järkeä.

Ja huomattu, on että sieltä suunnalta kuin myös Ranskasta tulee lähetykset tänne melkein puolta halvemmalla.

violet kirjoitti...

Piia; hyvin väsynyt olen ollut. Nukahtelen, en jaksa mäkiä, olen semmonen tasaisen uupunut.

Helinä; ja nyt se vasta dorkalta tuntuu kun luin säännöt uudelleen kotona ja huomasin että akka oli väärässä. Siis se postin akka.

Liivia; luulin alkuun että Vargas on mies. Kun tajusin että hän onkin nainen, niin kirjat tuntuivat taas erilaisilta.
Tämä mitä luen nyt Ei takkaa ei tupaa (oliko noin) on hyvä myös.

Sooloilija; ai jaa! Onneksi ei ole geeneihin mennyt sävyt...

Black on white; ei vietetä juhannusta. Eiköhän se ole pohjoismainen juttu vain.
(tai olen kyllä kuullut että Ranskassa ainakin jotain juhannustulia jossakin päin poltettaisiin)

violet kirjoitti...

Liivia; muistuu mieleen yksi oikein surkuhupaisa juttu.. ystäväni lähetti mulle lehden ja karkkeja Suomesta. Ei tullut koskaan mulle. Tulikin takaisin lähettäjälle. Sitten hän halusi lähettää sen uudelleen mulle, ja postissa alkoivat väittää että kuoreen on lisätty jotakin kun "nyt tämä painaa enemmän". Ystävä sanoi ettei kuorta ole avattu eikä ole hänen vikansa jos postin eri konttorien vaa’at näyttävät eri lukemia!

Joo, voin lähettää täältä pokkasin Suomeen ja se on 2,70 mutta kun joku lähettää sieltä mulle niin jotain seitsemän euron luokkaa se on...

Niina kirjoitti...

Minuakin alkoi hymyilyttää tuo Pirkko Liinamaa. Kuulen korvissani hänen äänensä ...

Tahtoisin ylistää blogiasi! Täällä on taas niin mielenkiintoisia kirjoituksia ja kuvia. Tämä on aina semmoinen "matka".
Kiitos blogistasi!

lm kirjoitti...

Ihana tuo Pirkko Liinamaa -kommentti. Kuulen minäkin hänen äänensä korvissani.

Postin hinnoittelu on aikaimoinen mysteeri. Edellisessä kotikaupungissa vaihtui lähin asiamiesposti sympaattisesta kioskista ankeaan S-markettiin ja postikulut nousivat heti pilviin. Tulkitsivat maksikirjettä eri tavoin.

Onko Fred Vargas nainen? Hänen kirjoissaan onkin oma tunnelmallisuutensa. Onneksi äitini on Vargas- fani, joten pitänee juhannusvierailulla tsekata kirjahyllystä, löytyisikö lukemattomia kirjoja;)

Punamulta kirjoitti...

WTF? Että eikö nykyään saa edes itse tehdä kuoria...jo on maailma mennyt sekaisin... Että kolminkertainen hinta. Sairasta. Onneksi ei täällä vielä ole sellaista...

Muuten Suomen postisysteemit menee aina vaan kummallisemmiksi...hirveätä rahastusta jos jotain haluaa jonnekin lähettää... varsinkin siis muuta kuin kortin tai kirjeen...

Se on sitä nykymaailmaa, että kaikesta vaan rahat pois ja mieluummin pirullisella voitolla jos vaan mahdollista...

Suklaasydän kirjoitti...

Violet: Nyt tää mun tuttu käy aina toisessa postin pisteessä niin kas kummaa, ei ole mitään ongelmia tarrojen kanssa. Tosiaankin virkailijasta kiinni. Samoten sekin, että minä sain kaupungintalolta viideksi vuodeksi sen maassaolokortin, vaikka olisin tuolloin ollut oikeuttu aina 5 kk:n korttiin kerrallaan...

Margarita kirjoitti...

Sopivaa tasapainottelua positiivisten/negatiivisten asioiden kanssa! :) Ranskan postissa käyttäydytään myös samantyylisesti. Olenkin alkanut ostaa automaatista niitä normaaleja EU-postimerkkejä, liimaillut niitä kuoriini ja jättänyt kirjeet postilaatikkoon. Kaikki kirjeet ovat menneet niillä oikein hyvin perille, vaikka virkailijoiden mukaan ne olisivat tarvinneet ekstra-maksun (ties minkä syyn takia - pojan kuoreen piirtämien kuvien, liian isojen kuorien jne.) Suosittelen kokeilemaan!

maare kirjoitti...

Tänä aamuna luin silmät sikkurassa postin = Itellan mainosta: "keskeytä postinjakelusi loman ajaksi - tarjoushintaan vain 13,90€! Markkinoiden halvin kodinturva!!!! "
Että maksaa pitää siitä että jakelu keskeytetään. Miten mulla on mielikuva että tällainen palvelu ei entisaikoina maksanut mitään...tai entä sitten postin kääntäminen kesäosoitteeseen - 18,40 € -joopa...

Minä pyydän aina naapurin rouvaa keräämään postini jos olen pidempään reissun päällä - ja tuon aina jotain herkkutuliaisia kiitokseksi.

violet kirjoitti...

Suklaasydän: menen aina kaikkialla miesvirkailijalle jos vain voin. Oli posti tai lentokenttä tai mikä vaan.
Ideana ei mitään "vilautan säärtä" -juttua, vaan jostakin syystä vaan asiat tuntuvat sujuvan paremmin. Melkein kehtaan sanoa että jos on tullut jotakin ongelmia niin olen ollut naisen luukulla. Ylipainoiset matkalaukut menevät esim. miesten silmien alta aina ilman valituksia.

Margarita; taidan tehdä noin...tai sitten jonotan niin kauan että pääsen yhdelle suosikkimiehelleni;-)
Ranskan postin muistan edelleen vaikken ole sitä käyttänyt kuin viimeksi 2002.

Maare; mitä halvattua??? Pitää maksaa siitä ettei jotakin tehdä??
APUA!