tiistai 14. heinäkuuta 2009

Pääkaupungissa

Viikonloppu kahden ystävän kanssa Helsingissä. Kalkatus alkoi jo junassa eikä siihen paljon taukoa tullut missään vaiheessa. Puhuin ja nauroin niin että kurkku kuivui.

Helsinki oli erilainen. Siihen, onko kaupunki muuttunut en osaa sanoa mitään. Helsinki on aina ollut minulle vieras. Hyvin harvoin olen käynyt. Mutta erilainen se oli kuin Tampere, se on varma. Minulla oli mukavasti turistimainen olo.

16 kommenttia:

Puisto kirjoitti...

Tietkö, mulla on ihan sama olo joka kerta Helsingissä. Miehen sisko asuu siellä on vienyt tutustumaan kaikkiin pikkukauppoihin ynnä muuta, mutta jos minut tipautettaisiin keskelle jotakin noista pikkukaduista, en osaisi takaisin rautatieasemalle. Mutta kaunis kaupunki ehdottomasti varsinkin näin kesällä.

Pyöräilevään mieheen en ole törmännyt, ihan kummallista! Mutta varmasti tervehdin, kunhan tapaan. Enkä törmännyt sinuunkaan, eikö olekin niin hassua :) Toisaalta, päiväni alkaa työaamuisin seitsemältä aamulla ja tein melko pitkiä päivä viimeiset pari viikkoa. Mutta nythän mulla alkoi loma ja se on ihan lalalalllaaaa!

marika kirjoitti...

Sun silmien (kautta/läpi?) näyttä Helsinki aivan erilaiselta, tykkään kovasti kuvista!
Vau tä omakuva, mikä tyyli, yes!

Heli kirjoitti...

Me oltiin juhannuksen jälkeen koko perhe Tukholmassa. Siellä käveltiin kartta kourassa vanhassa kaupungissa. Sitten tultiin takaisin laivalla ja käveltiin kartta kourassa myös Helsingissä, että päästiin satamasta rautatieasemalle (mennessä miehen siellä asuva sisko saatteli meidät perille, olin kaiken aikaa aivan pihalla missä me ollaan..). Naurettiin miehen kanssa, että täällä me maalaiset ollaan turistina Helsingissä. Se oli oikeastaan tosi mukavaa! Ja siellä kun käveli niin kaikenlaisia kivoja pikku puoteja sitä silmään sattuikin.. en oo koskaan ennen ollu Helsingissä sillein.

Celia kirjoitti...

Asian vierestä menee, mutta menkööt, aivan ihanat noi sun kengät ja koko asu!

Olisipa ollut hauska kuulla teidän kikatusta ja käkätystä, tykkään Ranskassa kauheesti siitä miten ihmiset juttelee keskenään esim. junissa.

Punamulta kirjoitti...

Helsingissä tulee helposti turistimainen olo...ainakin minulle :).

Olet napannut taas niin hienoja kuvia. Kunpa joskus oppisin ottamaan kuvia samalla tyylillä kuin sinä :D.

Katariina kirjoitti...

Hei Violet! Olet takaisin, ihanaa. Olen käynyt täällä jo kurkkimassa, muttei ole ollut ketään majassa : )

Minä taas kävin juuri Tampereella - ihan turistina. Siellä asuu useampikin läheiseni, mutta on minulle aika vieras paikka silti. En osaa yhtään liikkua siellä. Nyt löydettiin kyllä monta kivaa paikkaa, Radiokirppis, Runo ja Taitoshop (jossa pitää käydä joka reissulla).

Ede@ kirjoitti...

Sama juttu mullakin
miten kuvasit Helsinkiä;)

Jamelia

Rouva Nordman kirjoitti...

Ihana luksus välittyy tuosta aiemmasta postauksestasi. Minäkin pohdin luksusta pari päivää sitten.

Helsinki on minullekin jäänyt jotenkin etäiseksi. En oikein tiedä, pidänkö koko kaupungista vai en. Pitäisi varmaan viettää enemmän aikaa siellä.

Tykkään kovasti sinun kuvastasi. Siinä on meininkiä!

Parimom kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Parimom kirjoitti...

love your shooting.

violet kirjoitti...

Papi: kyllä se oli kaunis enkä voi olla ajattelematta: Suomen ainut kaupunki.
En tullut ovikelloa kilauttelemaan koska tunsin että tarvitsen hiukan ei-mitään-tekemistäkin. Vaikka olisihan ihan hyvin voinut edes moi tulla sanomaan. No, kuulin teidän pesukoneen ainakin parina päivänä;-)

Marika; kiitos kiitos! Olin ihan täys mustissa Hesassa ekan päivän. HElppo väri, ei tarvi ajatella...

Heli: ennen olisin turhaantunut ellen tarkasti tiedä missä mikäkin on ja mihin pitää mennä ja mitä kautta. Nyt on parempi sen suhteen. Ei haittaa vaikka eksyisikin.

Celia; en tiedä mitä meistä ajateltiin mutta aina välillä tuli tunne että volyymia pitää laskea...
Kolme kovaäänistä ja puheliasta yhdessä;-)

Punamulta: kiitos kuvakehuista. Mies tosin jo alkoi kyseenalaistaa olenko Helsingissä käynytkään kun sitä ei kuulemma näy....

Katariina; majassa ollaan taas, juu!
Tampere on mulle tuttuakin tutumpi. Nykyään aina siellä käydessä tulee suru ja harmistus asioista jotka rumentavat kaupunkia. Tulee mieleen "tuon voisi vaihtaa tuonne, jos tuossa olisi sitä ja tätä"ja sen sellaista.

Jamelia; Tukholmankin tunnen paljon paremmin kuin Hesan!

Katilein; puhuimme ystäviemme kesken siitä haluaisimmeko Hesassa asua. He olivat muistaakseni vahvasti sitä mieltä että eivät haluaisi, minä puolestani sanoin etten osaa edes sanoa juu tai ei kun en tiedä mitä se sitten olisi.
Olen niin vähän kaupunkiin tutustunut. Sen totesin että tuskin rahat riittäisivät ainakaan asumaan niillä alueilla joihin ihastuin...Vaikkapa Huvilakatu jäis heti pois laskuista;-)

Parimom: thank you! I loved to take photos in Helsinki.

aurinko kirjoitti...

minulla taas aivan painvastainen.
kun kayn suomessa olen helsingissa (en hesassa, vain maalaiset sanovat hesa;-) ja en itseasiassa kaipaa mitaan muuta. en tarvitse sita mokkia valttamatta kai kuitenkaan enka muutakaan.
helsinki tuntuu pienelta kylalta singaporen jalkeen.
huvilakatua kuvasin moneen otteeseen viime vuonna lomalla kun asuimme ratikkamatkan paassa. minulle helsinki on suomi ja osaa kaikki keskustan nurkat ulkoa. kahvilat, kaupat ja ravintolat muuttuvat mutta joka kulma on taynna muistoja opiskeluajoista.
yksi ystavani asuu siella kuuluisalla huvilakadulla ja ei se nyyyt niiiin kauhean kallista ole.
riippuu talosta ja asunnnon koosta, mihin pain on ikkunat ja missa kunnossa on asunto.

niin ja mina en taas tunne tamperetta ollenkaan. sen ohi vaan menna hurautetaan aina autolla.
pitaisi kai joskus oikein olla siella pari yota kun minulla on siella pari ystavaa.

Annika kirjoitti...

Tyylikkäästi kuvattua Helsinkiä! Ihan niin kuin jostain ulukomaelta ;)
Hauskaa, että Suomen-visiittinne oli onnistunut :)

violet kirjoitti...

Aurinko; niin, kaikki Suomen kaupungit ovat pieniä kun niitä vertaa moniin muihin kaupunkeihin maailmalla. ISokin voi kuitenkin tuntua pieneltä ja kaupungit "muuttavat kokoa" aina sen mukaan mihin niitä vertaa.

Annika; ulukomaella mä olinkin;-)!Ja kyllä, onnistunut reissu ja näin jälkikäteen katsottuna aivan prikulleen oikean mittainen.

Anonyymi kirjoitti...

Kalkattaminen on parasta! :D
Saatan olla yleisesti tuppisuu, enkä keksi mitään sanottavaa mutta kun sopiva ihminen sattuu kohdille ei pälätyksestä tule loppua.

Ihanat vaatteet ja tyyli!

pikkujutut kirjoitti...

Näytät todella hyvältä. Loistava maku.
terveisin tyylisisko :)