tiistai 25. elokuuta 2009

Emery&cie II

Emery & cie -liikkeessä oli jatkuvasti olo että kiertää jonkun kodissa. Rakastuin talon vinoihin, kuluneisiin lattioihin, hämäriin käytäviin ja rapistuneisiin ikkunanpokiin. Kulahtanut rakennus toimii oivallisena taustana merkin upeille värisävyille, joita voi kotiinsa ostaa tapetin, kaakeleiden, tekstiilien tai maalien muodossa. Oli kuin olisi käynyt eri maassa - tai eri planeetalla.

8 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

*Ah!* (kiivaita sydämentykytyksiä, tuntuu varpaissa asti...)

Suklaasydän kirjoitti...

Kerran vinkkasit minulle tuon liikkeen ja olen siitä asti kuolannut heidän nettisivujaan. :)

Seinälaatoille olisi tarvetta keittiöön jossain kohtaa. Täytyisiköhän suunnistaa tuonne...

Jamblinne kirjoitti...

Aivan mieletön kauppa! Näytän sitä kylään tuleville ystävillekin. Ne marokkolaiset kuvioidut sementtilaatat...

Brita kirjoitti...

Näin perisuomalaisen silmää ihastuttavat lattiat ja seinät kivistä ja laatoista. Mielestäni herkullisin kuva on tämän kakkososion toinen kuva. Vaikka on noin kirjavaa, on kaunista ja tasapainoista.Ovatko huoneiden katot, seinät ja lattiat siis enimmäkseen alkuperäiset? Missähän tarkoituksessa talo on aikoinaan ollut? Viehättävä voi olla myös vinoa. Oiva paikka perfektionistisille rakentajille.

Iina Kraak kirjoitti...

Nuo roikkuvat lamput, mahtavia!

Olen muutenkin heikkona kaikkeen värikarttoihin liittyvään. Sama asia miljoonassa eri sävyssä, ah! Rakkautta on se.

violet kirjoitti...

Tintti; siellä oli samaan aikaan muutama japanilainen jotka huusivat ääneen käsi suun edessä;-)

Suklaasydän; mene ny jo!

Jamblinne; siis minustakin tuo talo on aivan turistikamaa myös. Henkilökuntakin oli tosi ystävällistä. Kerroksissa saa kierrellä kaikkialla ihan ilman mitään myyjiä niskassa. Ei siellä oe kuin pari alakerrassa ja sitten koko valtava talo on kuin jonkun koti.

Brita; huoneiden sisäkatot, seinät ja lattiat ovat enimmäkseen alkuperäiset, maalattu tosin firman maaleilla, sitten heidän kaakeleillaan koristeluja siellä täällä tai näitä show room-tyyppisiä huoneita, sitten on aivan sinälleen jätettyjä ihania puulattioita paljon.

Talosta kerrotaan sivuilla näin:
This house has left all traces of its long history, in the end it also is very Bruxelloise. Behind an anonymous façade, we discover a world having escaped from who knows where, possibly the beginning of the XIXth century, with a huge wood sculptured stairwell, beautiful large spaces... everything was in a state of total abandon. We therefore had a clear-up, quickly painted the walls while leaving the traces of destruction that are so familiar to us in Brussels, like traces through a past that belongs to us.

Aivan ihanaa että ottivat hylätyn talon tuohon tarkoitukseen!

Iina Kraak; mulla on värikarttarakkaus kans.

Sigrún kirjoitti...

voi voi voi ja aah. mitkä lattiat ja värit, asuisin tuolla jos voisin. Hauska kauppareissu tteillä ollut tosissaan. Raaskitko ostaa mitään?

Juju kirjoitti...

Tykkään, tykkään, tykkään!
Varsinkin riemukkaan kirjava laattalattia oli mahtava