maanantai 24. elokuuta 2009

Leikitään

Lelumuseossa.
Lipunmyyjä kehottaa aloittamaan kierroksen neljännestä kerroksesta koska alakerrassa "vietetään vielä syntymäpäiviä". Nalleja, polkuautoja, nukkeja, nukketaloja, rakennuspalikoita - ihan mitä vaan muttei muoviroinaa. Rikkihalattuja lempileluja ja lommoille kuluneita pintoja.

Syntymäpäiväporukkakin nähdään jossakin vaiheessa. Sankarilla paljon paketteja ja 60 tullut mittariin, arvatakseni. Leikki ei katso ikää ja nalle sopii kaiken ikäisten kainaloon.

17 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Ihana ajatus ikäihmisestä,joka ymmärtää vielä leikin ja lelujen päälle.
Kovin ovat kauniita vanhat lelut, kauhulla taas odottelen joulua ja tyttöjeni joululahjatoiveita, joissa kyllä Mattel ja muovitavara juhlivat. Onneksi ei lahjaksi ole pakko kaikkea haluttua antaa.

Syysleimu kirjoitti...

Voi suloisuutta! Kuvittelen tuon tunnelman, ja haluan sinne. Hienoa, että tuollaisia löytyy. Ja toistan Merrulia, ihana ajatus tuosta ikäihmisestä.

Liivia kirjoitti...

Ekan kuvan nallessa on kyllä luonnetta.
Tampereellakin on lelumuseo (tai nukke-), miksei sinne pääse muka ikinä. Kerran käytiin ja muistaakseni oli ihan hyväkin museo.
Siinä mainio seuraavan kaupunkireissun kohde. Kiitos vinkistä.

Liivia kirjoitti...

Ajatuksesta innostuneena kävin heti täkäläisen vastineen sivuilla. Museo suljettu kokonaan pyh. Muuttaa Vapriikin tiloihin. Ei yhtä kiva juttu ollenkaan. Pyh.

Anna Vee kirjoitti...

Täytyy heti tehdä alitajuinen muistiinpano; itsekin haluan joskus synttärit tuollaiseen paikkaan!

Brita kirjoitti...

Persoonallinen paikka viettää synttäreitä. Tunnen perheen, jonka lapset eivät kotona asuessaan koskaan saaneet muovisia leluja. Ei edes kehittäviä legopalikoita. Kuitenkin lasten mielikuvitus oli vertaansa vailla. Varmuus asian oikeudesta tuntui olevan lapsissa itsessäänkin. Ei vain vanhemmissa. Kuulivat kyllä kavereilta erilaisudestaan, mutta eivät välittäneet siitä. Perheen tyttö piirsi niin uskomattomia sarjakuvia, että kaverit vain kunnioittivat.

maare kirjoitti...

Ihanat kuvat, taas kerran!

Tuuli kirjoitti...

Hienoja valokuvia, ihania värejä.

marika kirjoitti...

Ihanat kuvat!
Minä haluun nyt vaikka 50v. synttarit lelumuseossa :)

Merja kirjoitti...

Just eilen keskusteltiin miehen kanssa siitä miten tästälähin taidamme kertoa sukulaisille: ei leluja lapsille! (siis ei nimenomaan mitään muovia.. eikä kyllä tarvita muutakaan lelua) Kaikkea on jo niin paljon, pursuaa kaapeista. Mieluummin haluamme että lapset saavat kokemuksia, siis esimerkiksi vaikka joku teatterilippu tai vastaava.

Martta kirjoitti...

Oi miten hauska juttu, lelumuseot on ihania! Nuo seinälle nostetut autot on upeita! (Näin lomalla untakin sellaisesta. Unen auto oli selkeesti jokin kilpuri, vihreä numero viitonen..)

violet kirjoitti...

Merruli; kyseessä oli mies josta joku olisi saattanut sanoa että "semmonen hiukan onnellinen". Voisi sen niinkin nähdä että lapsenmielen säilyttänyt ja vaikkapa lelukeräilijä.

Syysleimu; Tuo on suuri paikka ja kamaa on valtavasti. Vanhassa, hienossa talossa. Siellä kun kiertelee huoneita niin tulee olo että on jonkun kotona.

Liivia; mustakin tuo nalle on ihan huipun näköinen.
Ai etþä noin sitten Treen lelumuseon kohtalo...

Ansku; ihan hyvin voisi. Päätä ja pidä päätös!

Brita; emme ole koskaan mitään päätöksiä asian suhteen tehneet että ei muovia ja krääsää ja ollaan itsekin ostettu sitä(kin), mutta kummiskin ollaan pidetty vähän rajaa tuossa asiassa.
En mä silti ihan niinkään ajattele että muovilelu huono, puulelu hyvä.

Maare; kiitos - taas kerran;-)!

Tuuli; oi kiitos! Siellä oli osittain hiukan hankala kuvata kun suuri osa esineistä oli lasien takana.

marika; äiti sano että hän kans sitten 80-vuotis!

Merja; niin, miten sen voi sanoa varsinkin sellaisille jotka eivät oikein ymmärrä että miksi...
Saa sanansa valita oikein ettei tule kahakkaa;-)

Martta; kyllä siellä kulki pää kenossa kun tuntui että joka huoneessa oli kattoon asti nostettu kaikkea seinälle.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno synttäripaikka! Täällä meilläpäin ei ole lelumuseota ja mulla on ylihuomenna 50-v. synttärit! Byääh miä haluuun jonnekin kivaan paikkaaaaaan, äääää!
Heheh, en miä oikeesti kiukuttele mutta olis se aika kivaa tommosessa paikassa juhlia, ainakin miä tykkään kaikenlaisesta vanhasta... huonekaluista, astioista, leluistakin.

Ikityttö Kirsikka

pikkujutut kirjoitti...

Tuo olisi mielettömän mukava paikka. Muistankohan väärin, mutta Tukholmassakin on joku samanmoinen tai ainakin oli joskus 1990-luvulla.

Muovileluissa on joitakin, jotka kestävät ja kestävät, vaikka kuinka haluaisi päästä eroon.Kun nyt ei kehtaa heittää/kierrättää eteenpäin.

Ritva kirjoitti...

ei ihminen vanhetu sisältä. ulkoapäin vaan.
jostain kumman syystä entisestäänkin kaikki kulunut ja nukkavieru koskettaa, miellyttää silmää ja mieltä ;)

Aino kirjoitti...

Kävin jokin viikko sitten Vapriikin lelunäyttelyssä Tampereella, olin villiintyä ilosta!

Puolustan kyllä muovisia legoja. ja Barbeja (joita muuten pitää säilyttää kylmässä, jotta eivät murra jäseniään, siis jos niitä haluaa säilyttää). Joka ajalla omat tarpeet, hömpötykset ja tärkeät tavarat.
Kiitos museoille ja anteeksi paatos :D

violet kirjoitti...

Kirsikka; ideoita nappaamaan sitten vaan seuraavia synttäreitä varten!

Pikkujutut; Tukholmassa on juu, minunkin käsittääkseni.

Ritva; noin se on, äitikin sanoi!

Aino; minusta Legot on aivan super keksintö, ehdottomasti.