sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Hiio-hoi

Vain yksi lämpöaste aamulla ja navakka tuuli. Pään yli kaikki lentävät jonnekin.
Linnut pois ja ihmiset lämpimään. En suoraan sanottuna ihmettele.

Ostin eilen kirpputorilta klassikon kolmella eurolla. Made in France ja kunnon villaa. Tämä on niitä vaatteita jotka pannaan päälle kun ei tiedä mitä panisi tai kun on niin kylmä ettei mikään muu auta.

Merimiesmeininkiä oli eilen katsomassamme elokuvassakin. Tai oikeammin piraattitouhua. Radioasema aalloilla, ihan kirjaimellisesti. Good Morning England on hyvää musiikkia, loistonäyttelijöitä ja naurua. Suhtaudun usein hiukan haukotellen komedioihin mutta tämä toimi minulla.

15 kommenttia:

Puisto kirjoitti...

Täällä oli kuule eilen KYLMÄ, siis juuri sellainen viima, joka jää olemaan sisuksiin ja vasta joskus illalla sulaa.

Tuo komedia kuulostaa hyvältä ja voi jestas on taas niin hyvät kuvat. Mulla on myös vähän skeptinen suhde ainakin "romanttisiin komedioihin", nauran lähinnä ihan hölmöille jutuille, en niinkään niille: kattokaa ny ku täs pitäis nauraa -jutuille.

Hyvää viikon alkua sinne teille!

violet kirjoitti...

ppi; Joo, sama suhde komedioihin mulla. Tässä oli kyllä niin hiivatin hyvä musiikki ja sitten tyypit olivat tosi sympaattisia ja hyviä näyttelijöitä. Ei mikään täyden kympin juttu ollenkaan mutta tosi viihdyttävä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen saanut kai vakavan yliannostuksen merimiesmeiningeistä silloin 80-luvun lopulla...Voi niitä kultaisia ankkurinappeja kera olkatoppausten ja punainen-sininen-valkoinen väriyhdistelmien. Pakko kuitenkin sanoa, että tuo paita on tosi kiva. Sopivasti merimies.

Täällä myös kylmä. Sisälläkin. Kissatkin painautuivat yöllä tiukasti kiinni kylkeen.

violet kirjoitti...

Hanna; heh heh, tiedän mitä tarkoitat!
Mulla ei vaan silloin tainnut olla niitä vetimiä juurikaan. Ei mieleen tule ainakaan.
Kultanapit ja olkatoppaukset - voi kauhia;-)
Joo, semmosta total-lookia saakin varoo mutta sopivan tylyjen juttujen seurana tämä neule on paikallaan. Onneksi se on myös aika pitkä ja kapea ettei mallia 80-luku....

Päivi kirjoitti...

Kiva löytö!
Ja tuota elokuvaa aion mennä minäkin katsomaan, vaikuttaa hauskalta ja sit siinä on Bill Nighy :D

Ulla kirjoitti...

Hyvä löytö. Syksyllä tarvii lämmikettä, täällä on jo sormikkaat ja pipo olleet käytössä.

Merruli kirjoitti...

Oiva klassikko ja materiaalista ehdottomat plussat. Yritin viime viikolla metsästää kaupungilta täysivillaista ohutta neuletta kohtuulliseen hintaan -täysi mahdottomuus. Jokaiseen neuleeseen oli ympätty akryyliä, jota sähköistyvänä en voi sietää ollenkaan.

SARI kirjoitti...

Tämä toimii tyttärelläkin, osti oikein DVD:n - itse en ole ehtinyt vielä katsoa.

Sooloilija kirjoitti...

Täälläkin on ollut varsin viileää, pieni lumikerroskin on pysynyt maassa.

Olen kahdesti pitänyt kädessä videovuokraamossa tuota elokuvaa, joku kerta vien sen kotiin asti. Pidän Philip Seymour Hoffmannista ja Bill Nighysta. Mainioita näyttelijöitä, heittäytyjiä!

Mirva kirjoitti...

Hieno klassikkolöytö tosiaan, täällä ei tuollainen kirppikseltä 3 eurolla irtoaisi.

Kiitos leffavinkistä! Brittikomediassa on kyllä sitä jotain (taikaa?) verrattuna Hollywood-hömppään, josta en kyllä perusta tippaakaan. Ja kun katsoo saman tekijätiimin edellisten leffojen listaa... Vaikuttaa lupaavalta!

violet kirjoitti...

Päivi; no niin onkin, ja mm. Rhys Ifans joka vilahti mm. Notting Hillissäkin ovensuussa (jos muistatte?) ja Shipping News -elokuvassa teki hyvän roolin.

Ulla; niin tarvii...monenmoista lämmikettä kaivettu esiin jo.

Merruli; toi on kyllä semmonen "ulkoiluvillapaita" eli aika paksu, mutta juuri sellaista olinkin vailla. Tänään meni ilman takkia, tosi kylmällä takki päälle.

Sari; saatat tykätä, katso pois!

Sooloilija; lainaa ensi kerralla sitten. Juuri nuo näyttelijät ovat hyviä tuossa, lisäksi Rhys Ifans, Shipping Newsistäkin tuttu.

Mimmi; täällä löytää hyvin varsinkin noilta "pelastusarmeijan" kirppareilta....ei siis yksityiset myymässä.

Anna Vee kirjoitti...

Mulle iskee aina kaukokaipuu, kun näen noita lentsikoitten jättämiä pumpulivanoja taivaalla!

En oikein koskaan ole ihmeemmin välittänyt merimiestyylistä, mutta jostain kumman syystä viimeisen vuoden aikana olen alkanut tykästyä siihen. Lehtien sivuilta pistää ensimmäisenä silmään raitapaidat ja leveälahkeiset prässihousut. Tuskin kestää enää kauan, kun on pakko ottaa puikoille ensimmäinen oma merimiesneule... :)

_hoya_ kirjoitti...

Ai leffa oli hyvä? Kun näin mainoksen joskus aiemmin, ajattelin että voi ei. Mutta jos se kerta on hyvä, niin täytyy katsoa ;-)

Kun on kylmä, on ihan sama miltä se villapusero näyttää (paitsi tietysti, jos siinä on olkatoppaukset!!).

violet kirjoitti...

Hoya; niin no ei mun mielipiteeni tietysti ole mikään virallinen totuus eli voihan olla että tää on aivan paska pätkä sinun mielestäsi!
Mä kun näin mainoksen aikanaan niin heti ajattelin että haluan nähdä.
Se oli se musiikki ja ne muutamat näyttelijät.

_hoya_ kirjoitti...

Tietenkään en nojaa sun mieleipiteeseesi :-) Mutta tämä on hyvä tapa tutustua leffaan ja Sinun makuusi. Seuraavalla kerralla kun suosittelet jotain, tiedän kannattaako mun vaivautua vai ei.