maanantai 16. marraskuuta 2009

Ei mitään Ruususen unta....

Eilen kuljin pienen puiston läpi jota en ole ennen edes huomannut. Siellä kasvoi ruusuja ja ihmeellisiä pensaita. Taitoin mukaan pienen oksan molemmista vaikka takaraivossa soi ettei saa repiä kukkia. Mutta kun ilahdun niistä niin. Otan niistä kuvia ja iloitsen niistäkin.

Myydäänköhän muuten jossakin sellaisia unenestolaitteita? Olisi semmonen häkkyrä joka pantaisiin päähän jotenkin ja se päässään kyllä nukkuisi hyvin ja sikeästi muttei näkisi mitään himmeitä unia. Jos ei tuollaisia ole niin olisiko sitten sellaisia sanelukoneen tyyppisiä vehkeitä, jotka litteroisivat unet suoraan paperille? Alkaisi olla 12-osainen seikkailukirja valmiina kohtapuoliin tuommoisen toosan kanssa.

20 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Minä voisin ottaa sellaisen kans, mutta myös oman unisihteerin, joka järjestelisi uneni siisteihin pinoihin ja arkistoisi ne. Sellainen vanhempi naishenkilö, joka tuoksuu vahvalle hajuvedelle vois olla hyvä. Muuten uneni olisivat kohta sekaisin pitkin taloa, enkä saisi niistä kiinni.

Tällä hetkellä ihmettelen kuinka ehdin muutaman tunnin yöunilla silti nähdä unia.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle kelpaisi myös tuollainen litteroitsija - naishenkilöllä tai ilman. Enpä ollut tätäkään tullut ajatelleeksi, mutta nyt kun ajattelen, niin sellainen olisi ehdottoman hyvä! Edellisyönä just tähtäilin asemiestä rynnäkkökiväärillä piilosta pöydän alta...

Hyvä, että taitoit kukan mukaan, nyt se ilahduttaa minuakin täällä blogissasi!

Leena Hämäläinen kirjoitti...

Löysin blogisi Liivian kautta ja ihastuin kuviisi :).

Kukat ilahduttavat kyllä ihmeellisen paljon - itse yritän muistaa ostaa niitä useimminkin, mutta toistaiseksi meillä on kukkia kyllä lähinnä vain silloin, kun vieraat tuovat. Pienellä rahalla saisi kyllä ihanaa tunnelmaa kotiin, jos muistaisi pistäytyä kukkakaupassa vaikkapa aina joka perjantai, viikonlopun kunniaksi.

MaaMaa kirjoitti...

Nätti ruusu.
Jos mun unet kirjattais paperille, niin veisivät mut hoitoon samantien ;D

isoinpapu kirjoitti...

Ihana ruusu. Yleensä ruusut eivät kamalasti säväytä, mutta tuo onkin ihana. Ehkä olen muuttunut.

Ah, joo, liityn tähän unennäkijöiden kerhoon.

Niina K kirjoitti...

Jos jossakin sellaiseen aparaattiin törmäät niin pistä tulemaan meillekkin yksi, Olis tosissan käyttöä..Sen verran hämäriä on täälläkin unet toisinaan.. Myös sellainen kone olisi tarpeen joka poistaisi monien vuosien takaisten unien muistikuvat. Monta vuotta sitten kirjoittelin unia aamuisin aamuisin muistiin mutta lopetin kun huomasin nähneeni unia joiden tapahtumista löytyi yhteyksiä nyttemmin tapahtuneisiin asioihin.

Liivia kirjoitti...

Mä olen nähnyt viime aikoina niin villejä unia, että olen aamulla ihan huuli töttöröllä tai jopa nolona. Ihan kuin olisin tehnyt jotain pahaa, vaikka olen vain altavastaava.

On tullut taiteltua pieniä muistoja kaupungin puskista. Eihän niitä riipimään voi ruveta, mutta ei ole kauhean paha joskus.

Niina kirjoitti...

Onpa kyllä kaunis ruusu!
Minä en ole ennen ollut mikään ruusujen ystävä,mutta tänä kesänä olen alkanut pitämään niistä..ehkä siksi,että edellinen asukas on ollut aikamoinen ruusufani ja pihalle on istutettu ainakin 10 erilaista ruusua. Hienoja ovat.

Muistin uneni joskus erittäin tarkasti ja kirjoitin niitä ylöskin. Joka aamu oli kyllä kummia juttuja muistissa. Välillä koitin myös "tulkita" uniani ja pelottavan tarkasti jotkin asiat kävivätkin toteen. Hassua.
Mutta nyt en ole enää pitkään muistanut niitä hyvin,ehkä siksi että öisin joutuu heräämään vielä vähintään kerran pari lapsen takia.
Olisi niin kivaa muistaa niitä ja kirjoittaa taas ylös,koittaa tulkitakin.
Muutama yö sitten näin unen minkä pitkästä aikaa muistin vielä aamullakin. Miehen ystävä oli ovellamme tuomassa meille kahta isoa ja likaista lapiota. Minä käskin häntä odottamaan,sillä halusin esitellä hänelle antiikkikorujani..eikä minule edes ole mitään antiikkikoruja!
Ei ehkä mikään seikkailu-uni mutta outo kuitenkin:)

Suklaasydän kirjoitti...

Minä olen lapsesta asti unelmoinnut koneesta, jolla voisi tallentaa unia. Usein niistä olisi ainesta jopa elokuviksi! Tosin aika hämäriä uneni usein ovat...

Anonyymi kirjoitti...

Minä ostin eilen keittiön pöydälle punaisen amarylliksen. Kukat ilahduttavat, tuovat kaunutta elämään kaikkina vuoden aikoina. Niitä pitäisi olla aina kotona.

Ruusun nuput ovat niin kauniita, ah! Toivoisinpa, että voisin tarkentaa lähikuvan noista ottamistasi nupuista. Ne ovat niin viattoman kauniita. Koko tulevaisuus vielä kukkana edessä.

T. Desiree

Sanna Tallgren kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sanni kirjoitti...

Joo, minä näen myös ajoittain himmeitä ja hyvin kummallisia unia. Kerran minulta irtosi vasemman käden keskisormi ihan tuosta noin vaan. Viime yönä menin seksivälinekauppaan hyvin asiallisesti, niinkuin nyt menisi silmälaseja valitsemaan ja ostin kassillisen ennestään tuntemattomia vempaimia. Siis muovikassillisen. Aamulla herätessä mietin, että eipä taida Freudia tarvita tulkintaan. Mutta himmeetä silti:)Poistin edellisen kommentin,kun siinä oli virheitä ja teksti varsin outoa niiden takia. Saattaisi vaikuttaa,että olen hereilläkin hieman himmeä.

Nanna kirjoitti...

Taas kerran todella kauniita kuvia, kiitos niiden ilahduttavasta voimasta!

Erikoista, luulin olevani ainut joka on unien nauhoittajasta haaveillut alpsesta saakka. Meitä tuntuu kuitenkin olevan paljon! :)

Jonna kirjoitti...

Unien tallentaja olisi mahtava!

Punamulta kirjoitti...

Meillä löytyi metsästä jäätyneitä kanttarelleja ja ihan käyttökelpoisia suppilovahveroita. Mutta ei ruusuja :).

Noita unijuttuja olen itsekin miettinyt paljon. Unenkerääjä olisi hyvä, varsinkin kun nykyään en niin kovin usein enää näe pahoja unia... JA vaikka kuinka kivoja unia näkisin yöllä, saatan yöllä herätä ja ajatella, että olipas ihana uni. Mutta aamulla en niitä enää muista...

Vilijonkka kirjoitti...

Vai siirtyy sulla päivän jännittävyydet uniinkin! Ehkä sun kanattaisi jättää "tuhmuudet"vähemmälle - vaikka ovat kyllä kauniita oksia, aivan ihanat värit.

Mulla taas on taantuma meneillään siellä unien maassa. Toissayönä vietin ylioppilasjuhliani.

Parolan asema kirjoitti...

Unien talteenlaittokone voisi olla tarpeen, niin monta suoraan sovellettavaa nerokasta elokuvan käsikirjoitusta on tullut nähtyä, tietysti erikoislaatuisilla juonenkäänteillä, kuten viljan viljelystä suoraan jätti-ilmapallo-karnevaalin keskelle, hollywood kalpenee rinnalla ;) Harmillisen monta liian todentuntuista painajaista on tullut myös nähtyä, niiden kohdalla aina mietin että mistä ihmeestä näitä kumpuaa kun en edes sellaisia elokuvia katso..

irkku kirjoitti...

Toiseksi vanhin lapsistani on tilapäisesti ruusutarhalla töissä ja tuo sieltä ylijäämäkukkia lähes päivittäin (menisivät siis kompostiin!). Eilen asettelin 90 valkoista ruusua maljakoihin... Näky piristää kummasti marraskuun hämäryydessä!

violet kirjoitti...

Celia'; unet on pitkin taloa, niin.
Kirjaan toisinaan muistiin ja lappusia on siellä sun täällä. PUoliunessa rustattuja. Ei tiedä aina edes mihin liittyy. Kun löydän sekavan lapun arvelen aina sen olevan uniselostus.

Hanna; mun unissani ammutaan usein. Minua tai minä. Olen nähnyt tällaisia ihan nuoresta asti, muun ohella, onneksi.

Elina; en ole ostanut pitkään aikaan. Ennen ostin usein. Nyt en ole muka raskinnut vaikkei ne paljon täällä maksa.

Maamaa; niin veisi minutkin kai...

Isoinpapu; siis minähän en oikein voi sietää niitä "kaupan ruusuja". Suoravartisia, yksi kukka päässä. Puskaruusut ja villit-sellaiset ovat eri maata!

Niina; okei ja yksi muistikuvienpoistovehje siis myös,,,

Liivia; todentuntuisia voivat olla, juu, unet...
Ei ole paha joskus taittaa kauneutta kotiinsa kaupungin puskista!

niina; mulla menee selvästi sykleittäin unien muistamiset.
Nyt on kesästä asti ollut kiirettä tällä alalla. JOka yö on näytös.

Suklaasydän; hämäriä ovat monet elokuvatkin, että sikäli...;-)

Desiree; pitänee ottaa sulle lähikuva nupuista ennen kuin kuolevat!

Sanni; heeeh hee, Freudia ei kaivata, ei!

Nanna; kiitos kehuista! Paljon meitä uneksijoita tuntuu olevan. Huonomuistisia uneksijoita.

Jonna; niin ja aattele jos niitä unia voisi sitten halutessaan näyttää muille!

Punamulta; joskus yöllä tuolla tavalla herätessäni kirjoitan heti ylös pari sanaa joiden uskon aamulla tuovan kaiken mieleen. HArvemmin se onnistuu.
Löytyy lappuja joissa lukee vaikkapa: sininen valo, kaikki kääntyy, ruudullinen kangas ja musiikki siellä.

Revi siitä sitten!

Vilijonkka; joo, mun rikosteluni siirtyvät suoraan kovalevylle!

parolan asema; ei siihen katsottuja elokuvia tarvita. Ihmisen päässä on vaikka mitä.

Iiris; Oho! Ihania tuomisia työpaikalta.

Sohvi kirjoitti...

Ihanat kuvat - lempivärini täydellisinä juuri niissä sävyissä, joissa ne ovat parhaimmillaan. Harmaa ja kalpea vaaleanpunainen. Oi. En varmaan itsekään olisi voinut välttää kiusausta taittaa muutama oksa.

Unenlitterointia en välttämättä uskaltaisi kokeilla, mutta sellaisesta olen haaveillut jo pitkään, että voisi itse kirjoittaa unia.