torstai 12. marraskuuta 2009

Kierrän talon

Muisto lapsuudesta:
isä heittää nahkatakin niskaan ja huikkaa ovelta että "kiertää talon". Taloa ei voinut kiertää kiertämättä koko korttelia. Joskus hän todenmukaisesti sanoikin "kiertävänsä korttelin".

Aikaa siihen kului toisinaan niin paljon että uskoin hänen kiertäneen pari muutakin korttelia tai kerta kaikkisesti eksyneen bingoon. Tai ehkä hän vain käveli hiljakseen pimeitä katuja, kuten minä eilisiltana. Hengitteli syksyn tuoksuja ja potki lehtiä. (Varmasti hän potki lehtiä ja potkii vieläkin.)

Ihan lähelläkin on niin jännittävän näköistä kun ilta pimenee ja ikkunoihin syttyvät valot. Itse voi nähdä sisään mutta minua kamerani kanssa tuskin monikaan huomaa.

15 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Jos asuisin siellä misä sinä, kiertäisin aivan varmasti joka ilta "talon".
Niin mielenkiintoista.
Ja pesulakuva tuolla välissä just hyvä, yllättävä.

violet kirjoitti...

Liivia; mä "keksin" tämän iltakävelyn vasta aika hiljattain!
Uskomatonta mutta totta.
Olen muka ollut liian väsynyt illalla tai muita tekosyitä. Ilmakin huono ja plaa plaa. Mutta eilenkin: voi miten suorastaan tuli uutta energiaa ja ajatuksia ja olin poissa 20 minuuttia!

Mirva kirjoitti...

Kovin erilaiset maisemat kuin meillä, mutta niin upeat. Minäkin kiertäisin talon noissa puitteissa varmasti monta kertaa päivässä -- niin kuin nyt kävelen pihatieni ja lähitienoonkin.

Anna Vee kirjoitti...

Joskus ne kaikista hienoimmat jutut on niin lähellä, ettei niitä huomaa ennen kuin varta vasten lähtee katsomaan. Upeita kuvia ja tunnelmia!

Laura / K niin kuin koti kirjoitti...

Iltakävelyt pimeässä on kaupunkiasumisen parhaita puolia mielestäni. On ihanaa, kun ihmisillä on sisällä valot ja kynttilöitäkin. Ja kotoisaa.

Mieheni mielestä tuntemattomien ihmisten ikkunoiden kurkkiminen on kiusallista uteliaisuutta. Mutta ei siinä ole mielestäni mitään pahaa, jos on ihmisistä ja heidän kodeistaan ja tunnelmista kiinnostunut.

Jos liikennettä on vähän, kävelen keskellä katua, niin voi samalla matkalla nähdä pilkahduksia kadun kummallakin puolella olevista kodeista.

Maria kirjoitti...

Les fotos d´aujourd´hui sont magnifique! Est-ce que la cité d´Bruxelles?
Bonne journée avec bouticoup d´inspiration et ideés.

Celia kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta. Mun mies harrastaa myös tällaisia iltakävelyitä. Hänelle kävely on tapa ajatella, parhaat ideat tulevat silloin.

Minä huomaan vähän pelkääväni kävellä yksin pimeässä, vaikka olisikin katuvalot ja kaikki, niin tykkään enemmän lähteä ystäväni kanssa juttukävelyille.

Maria kirjoitti...

Chérie Kati,
c´est moi encore une fois. Alors, I mean before, where did you took the photos, those one of the buildings?
Sorry for my French-way-of-writing.
Merci beaucoup.
Amicalement,
Maria

Neiti Nimetön kirjoitti...

Hyvä sanonta isälläsi, tuota voisikin käyttää :)

Miten vaikeaa onkin joskus lähteä illalla ulos, mutta fiilis aivan toinen kun tulee takaisin!

Taija kirjoitti...

Oih tuli ihana olo, olen joskus pikkutyttönä viimeeksi kuullut jonka tokaisevan, että kiertää "talon".

Kaunis on talon ympärys sinulla :)!

Mielelläni minäkin kiertelisin siellä talon!

Puisto kirjoitti...

Onko nuo yläkerran valoisat ikkunat teidän? Kauniita kuvia jälleen kerran ja mitä ihania vanhoja rakennuksia.

Mulla semmoinen, että haluan ehdottomasti kodissamme pimeällä verhot kiinni, ettei sisään näy, muutoin on jotenkin näyteikkunaolo. Mutta ihan mielelläni kyylin toisten koteihin, kun pimeään aikaan ulkona kuljen, olen ihan kamala :)

Niina K kirjoitti...

Kaunista, Rauhallista ja hih pesula..Minä olin ennen töissä pesulassa =)

violet kirjoitti...

Mimmi; tuleehan tuolla yleensä ravattua monta kertaa päivässä. JOssakin ainakin on yleensä käytävä..esim. koulussa lapset hakemassa ja ruokakaupassa.

Ansku; niin eikä sitä nyt ihan jatkuvasti voi kulkea pää kenossa ja ihailla. Ei aina ole vastaanottavaisella tuulella vaikka mitä näkisi.

Laura; Hollannissa sen kuuden vuoden aikana tuli hyvin selväksi se, että
- ikkunat olivat yleensä peittämättömät
- useat ikkunat olivat kuin "somisteita", aivan tarkoitettu katsottaviksi. Kauniita asetelmia pikemminkin ulkopuolelta kuin sisäpuolelta katsottavaksi.

Maria; merci! J’ai pris les photos prés de chez moi. Limite Bruxelles, Ixelles, Uccle, Forest.

Celia; minä huomaan pelkääväni aika hiivatin paljonkin. Syytäkin on, ainakin sen perusteella mitä radiouutisissa jatkuvasti kerrotaan.

Neiti nimetön; isällä on noita sanontoja. Tykkään tästäkin kovin.

Taija; tänne vaan taloja kierteleen!

Papi; ei ole meidän ikkunat. Samalta kadulta, mutta ei meidän.

Niina; tuo on itsepalvelupesula. NIitä onkin paljon - ja pesuloita ylipäätään.

Tanja kirjoitti...

Minulle on iskenyt kova hinku päästä urbaanimpaan ympäristöön asumaan. Mutta minun koirani kanssa se ei onnistu. Kiitos kierroksesta! Oli itsellekin innostavaa nähtävää.

outi kirjoitti...

mä kierrän kans usein korttelin. ihan kirjaimellisesti. siihen tosin vain menee viisi minuuttia. mutta se on hyvä hetki. joskus kierrän koko tämän niemen, puoli tuntia. siinä ehtii ajatella vähän enemmänkin.