torstai 17. joulukuuta 2009

Eksoottista


Tähän on tultu: ulkosuomalainen kuvaa talonsa katonreunaa kuurasta hurmaantuneena. Tänäään kuulemma saattaa tulla luntakin. Ihan oikeaa, ihan maahan asti.
Halleluja. Liikenne sekoittukoon, ihmiset myöhästyköön.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hallelujaa tosiaan :) Meilläkin täällä Etelä-Suomessa on lunta ja oikeasti kylmä. Lapset pääsevät pulkkamäkeen ja toivottavasti kohta luistelemaankin. Just sopivasti ennen joulua.

Pandice

Anu kirjoitti...

Ihastuttavat kuvat! Toivon, että saisit sinne vielä lumisateen. Sellaisen pumpulimaisen. Meillä lapsi(kin) on innoissaan joka aamu siitä, että vieläkin on lunta.

Neiti Nimetön kirjoitti...

Täällä satoi eilen ja täksi päiväksi on luvattu lisää. Several inches ne just toitotti uutisissa. Jospas tulis meille ja teillekin valkoinen joulu..olenko liian toiveikas? Tosin jouluaatto menee täällä vielä töissä ja ihmisten panikoidessa.

Liivia kirjoitti...

Meillä on ihan paukkupakkaset! Voi mikä onni ja ihanuus, ettei minun tarvitse lähteä tänään minnekään. Varppaat on jäässä sisälläkin. Pitää lopettaa koneella olo, että pääsee lämpimämpiin huoneisiin. Piuha ei katsos riitä pidemmälle.

Jonna kirjoitti...

Täällä leijailee muutamia hiutaleita rauhakseen maahan. Minä odottelen vaan joulun sääennusteita, voi kun pakkaset ja lumet pysyisi!

violet kirjoitti...

Pandice: Tuo se olisikin tosi eksotiikkaa tuo pulkkailu! No, helmikuussa pääsevät.

Anu; Haluaisin maiseman valkoiseksi, ihan just nyt.
Se on vaan täällä sellaista että kun sitä lunta sitten ehkä tulee niin se on puolen päivän liikennesekamelska ja sitten loska - and that’s it.

Neiti NImetön; Ai oikein several inches;-)!
Ranskan tv;n uutisissa sanottiin jo eilen varmuuden vuoksi että Orlyn kentällä tulee olemaan ongelmia tänään> Niillon aina, kun lunta on enemmän kuin sentti...
(Eikä vielä siis edes ollut kun tuo uutisoitiin!)

Liivia; meillä ei kodissa ole kylmä paitsi rapuissa ja alakerran kylpyhuoneessa ihan karseeta.
Sen sijaan tämän koko talon rappukäytävä on pirun kylmä. Jääpuikkoja oli oven luona sisäpuolella eilisaamuna. Mutta joo,,,eihän siellä rapussa kukaan asu niin ettei haittaa ettei sitä voi lämmittää.

Allu kirjoitti...

No pitäähän tuollaista eksotiikkaa ehdottomasti kuvata. Onko teillä samanlaista kuin meillä eli jos sataa kolme hiutaletta, liikenne menee jumiin?

violet kirjoitti...

Jonna; toivon sitä teille! (Meille en koska meidän pitää ajaa 24.12 Ranskaan)

Allu; on. Juuri noin. Neljäs hiutale sekoittaa kaupungin.

Heluna kirjoitti...

:) Onhan se parempi kuin ei mitään!
Täällä tulipalopakkasissa kärvistellään mutta uhkaavat joissain säätiedotteissa, että lumet sulaa jouluksi ja tiedossa ankeaa vesisadetta.

Alimmainen kuva on muuten tosi hyvä!

SARI kirjoitti...

Täällä tulee lunta tupaan, ei mitään pumpulimaista ei, mutta aika hauskaa kuitenkin. Todennäköisesti iltapäivällä loska lentää.

Leena Lumi kirjoitti...

Sari, kerro mulle pitääkö paikkansa, että jos vaihdan oikeasti nimeni Leena Lumeksi (Lumiksi) ja tulen sitten huoneeseen, niin muut muka sanovat: Nyt tuli lunta tupaan? Mieheni väittää niin;-)

Violet, meillä -20 ja rakensin heti talvipöytää ja laitoin soimaan Walking in the air. Lunta ei vielä kovin paljon, mutta sitä vielä tulee. Paljon.

Suklaasydän kirjoitti...

Meillä on pikkuruinen kerros lunta maassa ja hiljalleen satelee lisää.

Ole onnellinen lämpöisestä asunnosta! Meillä on yläkerran ikkunat jäässä sisäpuolelta ja koko talo tuntuu vuotavan lämpöä kuin seula.

violet kirjoitti...

Helinä: ehdottomasti parempi kuin ei mitään! Kiitos kuvakehuista.

Sari; niin, semmosta märkää vessapaperia se tuppaa olemaan...

Leena LUmi; kiitos muistutuksesta...Walking in the air.

Suklaasydän; lumisade alkoi täällä NYT JUST1
Vastapäisen koulun pihalla huudetaan "neige!neige!!!!" ja lapset juoksevat suu auki.

Kyllä, olen onnellinen että kodissa ei ole kylmä mutta paljon siitä saa kyllä maksaa...huokaus..

Ede@ kirjoitti...

Jee tulkaahan perässä
lumen kans:P

Täälläkin menee liikenne sekasin
kun lunta;)

Jamelia

Vilijonkka kirjoitti...

Saa hullaantua, ilmaista ja viatonta huvia. Kiitos kuvista. Pekingissäkin kyllä on pakkasen puolella, mutta kuivuudesta johtuen ei kuuraa näy missään. Pääsen lauantaina hurahtaman kuuraiseen Suomeen.

Paevi kirjoitti...

Heh heh, samaa olen minäkin kuvannut, ja myös luntaaaaaaa!!! Koulun piha oli aivan valkeana aamulla, käypä kurkkaamassa :-)

Olina kirjoitti...

Sitä aina täältäkäsin huvittuu, kun etelämmässä todella kaikki seisoo, jos pakastaa, saatikka että lunta! Mutta niinhän se on, että kaikkialla tavllaan, mikä nyt on kullekin eksoottista:) Hauskaa kuitenkin, että te saatte lunta sinne, täälläkin on sitä satanut ja kaikki on nyt kauniinpaa.

Tintti kirjoitti...

Kylmää ja työllistävää (puulämmitys), mutta hiton kaunista täällä päin. En millään malttaisi olla työpöydän ääressä täällä sisällä, valmiiksi munittu deadline ja pakkanen pikkuisen rajoittaa puskissa rymyämistä.

himalainen kirjoitti...

Täällä paistaa aurinko ja upea pakkanen, ehtispä lähteä kameran kanssa kylmää kuvaamaan. Toivottavasti tämä vielä vähän jatkuisi, peukut pystyssä. Vaikka sisällä kotonakin kyllä kylmä, ikkunat jäässä sisältäkin päin.

Noissa tekstisi kahdessa viimeisessä rivissä on se ajatus, mistä valtavasti tykkään. Kaiken ei tarvitse mennä aina niin säntillisesti, onneksi säävoimat välillä sekoittavat kaiken.

MaaMaa kirjoitti...

:D
Sama meininki täällä: olen ekstaasissa jos ruohikossa on kuuraa :D :D ...ja samalla luen kauhusta jäykkänä että Sallassa on ollut ti-ke yönä 33,9 astetta pakkasta!!! :O

Viime vuonna sielä teillä Brysselissä oli lumimyräkkää jo sillon marraskuussa, kun sielä käytiin ... muistan liikennekaaoksen... ei kiva. Mutta nättiä oli, kun oikein katsoi :)

Riikka kirjoitti...

olisit kuullut miten hihkuin, kun avasin verhot ja näin Pariisin ensimmäisen lumisateen. ja otin valokuvia, ikkunasta, pihalla ja kaupungilla. ja hymyilin mokomalle loskalle koko päivän. ja Pariisi, se on edelleen valkoinen.

Wanha kirjoitti...

Pakkasella saa parhaat kuvat! Täällä päin Espanjaa on nyt harmaata ja n. 4 astetta plussaa. Mielummin ottaisin sitten lunta ja kuuraa :)

Prisca kirjoitti...

Hiphurraa!!!
Täällä jo perinteiset liikenteen sekoilut ja julkisten myöhästymiset meneillään.Täysillä.

Punamulta kirjoitti...

Eksoottiselta se tavallaan tuntuu täälläkin tämä paukkupakkanen (-22). Lunta on kyllä, mutta vähänlaisesti silti...ei pääse vielä hiihtämään tai mäkeä laskemaan.

Positiivista on se, että päivät ovat valoisia sen muutaman hetken mitä nyt tähän aikaan vuodesta valoisaa voi olla.

Negatiivista se, että ulos ei meitä saa kirveelläkään, jollei ole ihan viimeinen pakko.... Alex 4 v. totesi juuri tänä aamuna, että "Ei mennä sinne, siellä tärisyttää..."

violet kirjoitti...

Follow your dreams: perässä tullaan ja lumi tulee kans!

Vilijonkka; no ihan justiin niin. Ilmaista ja kivaa. Suomeen mua ei nyt kiinnostaisi mennä mutta kovasti toivon että pääsisin keväällä yksin.

Paevi; poikien koulussa oli myös - kunnes suli velliksi.

Olina; niin, ihmettelen miksei näillä nurkilla kuitenkaan mitenkään voida varautua vaikka sama toistuu joka ikinen talvi> Sen myönnän että talvirenkaat olisi ehkä vähän liioittelua jos niiden käyttö on muutama päivä vuodessa (eivätkä nekään päivät välttämättä edes peräkkäin..) mutta eilen kyllä tuumasin että olisko lumiauraa tai jotain...

tintti; "valmiiksi munittu deadline"...;-) Onko muitakin?

himalainen; joo, tekee OIKEIN hyvää täälläkin että ihmisille näytetään kuka on lopulta pomo.

Maamaa; se liikennekaaos oli sitten eilenkin...kerron lisää.

Riikka; Pariisi on kaunis valkoisena, muistan hyvin.

Kenza; pakkasen valo on omansalaista, ihan totta.

Aurinko ja kuu; niin täälläkin - mutta syitä en edelleenkään ymmärrä.

Punamulta; minusta on ihan kummaa että ulos jotenkin "pitäisi" mennä ellei kukaan halua. Ei siihen kuole ellei ulkoile koko ajan. Suomessa se päivittäinen ulkoilu on ihan yliarvostettua;-)

Olina kirjoitti...

Nyt piti ihan tulla sanomaan, että vissiin naureskelin liian aikaisiin... Mies ei meinannut eilen päästä töistä kotiin, kun kaikilla teillä liikenne seisoi (tadaa!) lumisateen vuoksi. On ilmeisesti nykyään täällä Etelä-Suomessakin niin harvinainen ilmiö, että "talvi yllättää autoilijat". ;)

Tanja kirjoitti...

Kuvarakkautta ja hyvien myöhästymisien toivotuksia täältä ihan nopsasti vaan.