perjantai 18. joulukuuta 2009

Hyvin luistaa
Ensin en meinannut päästä koululle ja sitten emme meinanneet päästä sieltä pois. Voi pyhä isä mitä kaikkea voikaan tapahtua kun on kaksi senttiä lunta! Saimme liikuntaa enemmän kuin olisimme toivoneetkaan. Koulureput ja urheilukassit matkassa se ei ole pelkkää hupia.
Voimat palasivat kuitenkin äkkinäisesti ja eräät pitivät hauskaa vielä terassillakin...
Tänään sama edessä sillä erotuksella, että tänään on luvattu pakkasta koko päiväksi ja yöllä maahan jäätynyt loska ja sen päällä viisi senttiä uutta lunta pitävät huolen siitä että kaikki luistaa kuin rasvattu!

20 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Täällä lunta vähän enemmän ja pakkasta -21.8 tyttö lähti urheana aamulla kävelemään kouluun. Hiukan enemmän eveti van kaulaliinaa kasvoille. =)

Niina K kirjoitti...

Jahas en osaa sitten kirjoittaa enää ollenkaan, Siis veti kaulaliinaa vaan kasvoille hiukan enemmän ja käveli kouluun!

violet kirjoitti...

Niina; NIi-i, minä uskon tuon ja tiedän että hyvin se menee.
Kun "talvi yllättää" täällä (tai silloin Hollannissa tai Ranskassa) niin metsä-suomalainen minussa herää;-) Tekis mieli huutaa kaikille että lakatkaa nyt valittamasta, pankaa vaatteita päällenne, yrittäkää edes selvitä, tämä ei ole luonnonkatastrofi, tämä on talvi.

Kun bussikuski luovutti ihan heti ja sammutti moottorin ja käski kaikki ulos niin suosittelin harjoitusleiriä Suomessa - pyysin sitten kyllä anteeksi, eihän ole hänen vikansa ettei ole tottunut, ettei osaa.

Puisto kirjoitti...

Tuo tuntuu kyllä hauskalle näin suomalaisesta, mutta toisaalta ymmärtäähän tuon. Kyllähän täälläkin pelti rytisee aina kun tulee ensilumi, se taas "yllätti" autoilija.

Kuinka pitkä muuten tuo poikien koulumatka on? Ajattelin vaan, ettei ilmeisesti ole ihan kävelymatkan päässä.

Täällä oli nyt kylmin aamu tällä viikolla ja ihan naama jäykistyi kävellessä. Ja ole muuten huomannut ihan ilmiön, nimittäin teininuoriso kulkee tennareissa, siis tennareissa näillä pakkasilla! Joo, olen kalkkis, en tajuu :)

Puisto kirjoitti...

Olen muuten huomannut semmoisenkin ilmiön, että kirjoitan kamalasti kirjoitusvirheitä :) voivoi

Anu kirjoitti...

Aivan satumaisen hienot kuvat, niin jouluinen tunnelma.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista on teillä siellä! Niinkuin toki aina, mutta lumikuorrutus tekee maisemasta kovin tunnelmallisen näköisen.

Allu kirjoitti...

Kuvat on kuin postikortit!

violet kirjoitti...

Ppi; koulumatka on muutaman kilometrin, ihan tarkkaan en tiedä. Olen sen kerran kävellyt eikä se mikään mahdoton ole, mutta siinä on paljon ylä- ja alamäkiä ja kun on noi kauhean painavat laukut niin ei sitä kokonaisuudessaan kävele lasten kanssa kuin pakon edessä.

Anu; kiitos! minullekin tuli eilen joulutunnelma ihan maisemaa katsellessa.

Anonyymi; kuorrutus tekee hyvää. Kirkastaa!

Allu; kiitos kiitos!
Kaksi ekaa kuvaa on otettu olohuoneen ikkunasta lasin läpi. Ne valopilkut ovat ikkunaan heijastuvia joululamppuja - siis meidän omia.
Näyttää kuin puihin olisi ripustettu valopalloja.

Liivia kirjoitti...

Hee, nyt pääsette totisesti talven makuun!
Eilen en suostunut ulos, mutta tänään oli niin upea vaaleanpunainen päivän valkeneminen, että löin hyntyitä pyjaman päälle oikein monta kerrosta ja säntäsin kamera kaulassa ulos. Mutta päivä oli jo ehtinyt valkenemaan siinä pukiessa ja hieno valo pois ja siinä samassa loppui akkukin. Se niistä upeista talvikuvista.

Olina kirjoitti...

No joo, ei se ehkä ihan noin pahasti täällä yllätä. Se talvi. Kaunista on kyllä kuvissa, mietinkin, mitä valoja ne ovat siellä puissa:)

Anonyymi kirjoitti...

Hihihi, jo on extremeä siellä! :)

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Hih, mutta niin mielettömän kauniilta näyttää, oih!!

Prisca kirjoitti...

Hih!Voin kuvitella sitä ihmetyksen määrää...
Lumipeitteen kanssa näyttää naapurustonne joltain Disneyn leffalta...

violet kirjoitti...

Liivia; no, päivä on huomennakin. Jos sitten halutessasi ehtisit.

Olina; huijausvaloja puissa...

minja; kuule on;-)
Vastapäinen suuri koulukin on suljettu ihan vallan. Joku onneton ei ollut kai saanut viestiä jotain, mies sanoi aamulla kun lähtivät että tuohon kouluun oli jotkut urheat tulossa mutta ovella oli lappu.

Sanctuary; on kaunista kyllä. Nytkin ihana auringonpaiste ja semmonen miinus 6.
Kävin tossa äsken lumitöissä.
Täällä on velvollisuus pitää talon edusta puhtaana tai jos joku siinä kaatuu niin voi nostaa vaikka oikeusjutun. Perskohtaisesti ajattelen että talon OMISTAJAN hommia olisi mutta eihän se nyt joka paikkaan ehdi höylään katua joten me asukkaat sitten...on tuolla alakerrassa lapio ja harja ja kyllä mä osaan ja jaksan ja ehdin.

Paevi kirjoitti...

Näyttää, että teillä sitä valkeaa kamaa on enemmän kuin meillä, mutta eipä lumen vähyys lasten iloa haitannut aamulla, pääasia että lumipalloja sai tehtyä ja lumeen tallattua polkuja

Jamblinne kirjoitti...

Kaunista on Brysselissä!

Mutta kun kesärenkailla ajetaan, niin olen tästä toimiston ikkunasta nähnyt tämän aamupäivän aikana yli 20 peltikolaria. Nytkin siellä on kolme autoa kasassa. Pelti vaan rytissyt, onneksi. Surkuhupaisaa silti.

Hyvät Joulut Piilomajaan!

Punamulta kirjoitti...

Juuri täällä juttelimme siitä, että kun Englannissa on täydellinen kaaos lumisateen takia, niin koulut suljetaan jne.

Täällä Suomessa vaikka olisi minkälainen keli, niin koulut ja kaikki muutkin paikat pidetään kyllä auki... Onko se suomalaista sisua vai tyhmyyttä, että kuvitellaan, että aina selvitään ja sinnehän mennään... kyllä se pelti rytisee täälläkin, ojaanajoja ja kuolonkolareitakin tapahtuu kun ei oteta keliä ihan todesta...

Tottuneempia lumikeleihin varmasti olemme kuin monet muunmaalaiset. Mutta kyllä täälläkin lumikelit yllättävät nykyään varsinkin eteläisen Suomen kulkijat...

Anna Vee kirjoitti...

Tuo terassikuva aiheutti jostain syystä ihan mahtavan tunnelman! Tuli jokseenkin uusivuosi-olo, tuonne kynttilälyhtyjä ja lämmintä juotavaa (ja tuhannesti vaatetta päälle), niin onko paremmasta väliä? :)

violet kirjoitti...

Paevi: tänään sunnuntaina pitäisi sataa lisää.
On ollut aika kylmä. Eiliaamunakin n. 12.

Jamblinne; aikamoista törmäilyä näkynyt, joo>

Punamulta; nii, sa muuta. Koulu meitä vastapäätäkin oli kiinni ja Ranskassa esim. on paljonkin kouluja kiinni> Tosin tietyillä alueilla lunta oli oikeasti niin hirveästi ettei onnistunut hommat. Jotkut joutuivat autoissaan yöpymään tien varrella ja punainen risti toi ruokaa, vilttiä ja juomaa...
Suomalaiset on hiukan semmosia että pärjättävä on. En ole ihan aina varma onko se vaan liiallista uhmaa vai mitä.

Ansku; ihan totta, ei olisi paremmasta väliä!