lauantai 26. joulukuuta 2009

La cathédrale Notre-Dame de Laon
Ymmärrys on loppua kun miettii että tällä paikalla oli kirkko jo 700-luvun lopulla. Nykyistä katedraalia alettiin rakentaa vuonna 1155. Sisällä mahtuisi pituussuuntaan juoksemaan sadan kymmenen metrin aidat ja leveyttäkin on yli 30 metriä. Askel kaikuu mutta mieli lepää.

9 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Olen ollut tuolla! Ihan rauhassa, muita ei ollut. Illan hämärtyessä. Ja sen jälkeen mennyt syömään paikkaan, jossa oli kultainen palvelu. Muistan Laonin niin hyvin.

Mirja kirjoitti...

Niin kaunis ja niin kauniita kuvia. Jouluisiakin.

Satu kirjoitti...

Henkii täydellistä mielenrauhaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olisimpa minäkin saanut tuollaisia kuvia, niin tyhjää, rauhallista... Mutta ihmisiä oli kuin markkinoilla. Tyydyin kuvaamaan upeaa rakennusta ulkopuolelta.

Satu kirjoitti...

Sydämeen asti ottava laulu kaikui korviini, kun astuin sisään joitakin vuosia sitten. Upea paikka. Vieläkin menee kylmät väreet.

violet kirjoitti...

Tanja; oi, oletko?
Illan hämärtyessä varmasti taas aivan erilainen kuin aamupäivällä.

Mirja; siellä oli sisällä niin kaunis seimikin...

Satu; On ihmisiä joita ei saa kirkkoihin sisälle, pelkäävät varmaan jotain "jeesustartuntaa", mutta minusta kirkot ovat nimenomaan mielenrauhan tyyssijoja, katsoo niitä sitten millä silmällä hyvänsä.

Anonyymi; Nyt ei ollut meidän lisäksemme kuin pari ihmistä siellä täällä.

Riepunukke: ymmärrän että menee. Kunpa olisimmekin ehtineet tuonne keskiyön messuun jouluaattona, mutta eihän me oltu saatu vielä edes syötyä siihen aikaan;-)

Liivia kirjoitti...

Niin HIENO; että ei oikein muuta voi sanoa. Paitsi kiitos.

Leena Lumi kirjoitti...

Violet, olet tallentanut juuri sen, mikä on Keski-Euroopan suurin viehätys: vanhat kirkot ja rakennukset. Kuvasi ovat täydelliset! Ja ymmärrys loppuu siinä, kun tunne alkaa ja se on se hetki, kun painat kätesi kiviseinään, joka on vaikkapa 2000 vuotta vanha. Tämä tapahtui minulle Italiassa. Siinä on pakko sulkea silmät ja antaa virran viedä...

Vinkki: kuvissa joulukorttimatskua. Me kuvattiin vuosia vanhoja kirkkoja ja tehtiin niistä joulukortteja. Saatan löytää yhden, joka on UNESCON suojelukohde....

maare kirjoitti...

Oh! Ihan sanattomaksi vetää tuollainen...jylhyys?