keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Ei huvita hytistä


Vaikuttaa siltä että alakerran mies on lakannut lämmittämästä. "Tai sitten hän on kuollut tupakkaan", arveli poika. Lattiamme on kylmempi kuin koskaan tähän mennessä vaikka itse lämmitämme karseaa laskua uhmaten patterit hohkaten. Alhaalta se tulee, kylmä.
Kun menen ulos pukeudun niin kuin teillä siellä Suomessa pukeutuu viisaat kun on miinus 20 astetta. Meillä ei sellaisia lukemia ole, mutta olen saanut kyllikseni kylmästä ja heitän mitä vain ryijyä päälle sen karkottaakseni. En hytise hetkeäkään kun ei ole kerran pakko.
Tiedättekö mikä saa minut raivon valtaan?  Äidit, joiden pienillä vauvoilla on kylmästä punaiset kädet.

25 kommenttia:

Neiti Nimetön kirjoitti...

Voi itku, onko sielläkin NIITÄ äitejä. Täällä ne ovat itse toppautuneet lämpimään ja työntävät vaunuissaan sukattomia vauvojaan! Huh, tekis mieli antaa noottia!! Eikä ole mikään harvinainen näky.

Meillä on myös kylmä lattia, eteisessä varsinkin kun siellä on laminaatti. Nyt ymmärrän vähän paremmin enkkujen kokolattiamattorakkautta. Kylppärissäkin saa vähän aikaa seisoa ammeessa varpaillaan, ennenkuin se lämpiää.

Ja voi, olet siis ihan kuin mä. Mulla oli maanantaina paksu talvitakki, kahdet tumput ja huivit. En suostu kylmettymään täällä.

Leena Lumi kirjoitti...

Minua ei lämmitä tällä hetkellä sängyssä kuuma rakastaja, vaan sähkölämpötyyny. Minä kertakaikkiaan nukun sen päällä;-) Se sammuu itsestään jonkun ajan kuluttua ja jos herään viluun, osaan napsauttaa sen helposti puoliunessa ja pimeässä päälle ja sitten nukahdan taas sulosti. Täällä on nyt todella kylmä ja meillä on kivitalo, joten karmea sähkölasku on tulossa. Aloitan aamun taas leivarin lämmityksellä....

Onni on villasukat ja iso kupillinen kuumaa kaakaota.

Jonna kirjoitti...

Minä en myöskään tajua sitä, että lapsilla ei pidetä tarpeeksi vaatteita. Pistää vihaksi.

Tuula kirjoitti...

Minua kylmäsi, kun ennen joulua näin muksun rattaissaan, jolla ei 5 asteen pakkasessa ollut minkäänlaisia tumppuja :( Ei edes ollut vielä sen ikäinen, että olisi itse osannut ne nakata pois käsistään...

Täällä on hytisyttävän kylmä, -22. Onneksi sisällä on lämmin!
Villasukat lämmittävät silti uskollisesti jalkoja, niitä vaan on niin kiva pitää.

himalainen kirjoitti...

En tykkää myöskään yhtään hytistä. Nytkin kaks oikeen paksua villapuseroa päällä ja teekuppi kädessä. Täällä on kyllä kylmä.

Meilläkin oli kauhujen unien yö viime yönä, huomenna alkaa koulu, kait se sitä on. Haluaisivat jatkaa lomaa.

Tykkään tämän kuvan tunnelmasta paljon ja väreistä, oon ikusininen.

Marianne kirjoitti...

Sähkölaskut saa mut ähisemään. Ja se, että yrittää ite säästellä niin muut ei ja se kostautuu itelleen.

Vaikken mikään lapsi-ihminen olekaan niin kesäisin näkee auringon säteiden hohtaessa lapsia ilman hattua ja talvisin lapsia, joilla hanskat jäi naulaan. En ymmärrä.

Riitta kirjoitti...

Niinpä, jokapäiväinen näky täälläkin: pikkulapsi pyörän kyydissä, ei hattua, ei hanskoja..en ymmärrä!

Anna Vee kirjoitti...

En voi kuin puistaa päätäni moisille äideille. Ehkä mulla ei ole oikeutta edes sanoa, kun en ole äiti, mutta sanon kuitenkin. Mokomat uusavuttomat, pitäishän sitä nyt osata käyttää maalaisjärkeä!

Meillä ei nyt mitkään vaatteet riitä. On villasukkaa ja -takkia, takassa tulet ja patterit hohkaa. Vaan kun mittari näyttää jo melkein -30 (onneksi sentään ulkona, ei sisätiloissa...) niin parempi kai kömpiä paksujen vällyjen alle, kuin yrittää taistella vilua vastaan!

Anjuska kirjoitti...

Uuden vuoden merkiksi aloitan ääneen puhisemisen lempiblogeissani entisen hiljaisen puhinan sijaan. (Olen siis täällä hiljaa kommentoinut mielessäni jo kauan.) Välillä ihailen hiljaa, välillä hihitän. Nyt suutuin, en enää voinut olla hiljaa. Pienten punaiset kädet on liikaa minullekin. Lapsen kouluun käveli 15 asteen pakkasessa pieni poika pelkässä collegehupparissa ja ilman hanskoja. Ei niitä sitten isompanakaan kukaan pue. Heti menin laittamaan vällyä omien päälle, täällä on sisälläkin kylmä.

Kiukun lomasta tykkään kuitenkin tosi paljon tästä blogista, kiitos!

Polku vaatekaapilleni kirjoitti...

Violet hei,
jotain tässä postissasi oli hassua melkein hupaisaa, eikä toisaalta yhtään.
Sellaisesta pidän, ettei kaikki aivan vain selvää olekaan.

Ja aika helpostihan ne pienet kädet kylmiksi tulevat ja mieli pahaksi.

Toivon lämpöä tassuihin ja mieleen sinne teillepäin!

Paevi kirjoitti...

Voi, meillä tapeltiin molempien kanssa noista tumpuista kun olivat sellaisia vaunu/rattaat -ikäisiä. Karmea huuto kun ei kumpikaan halunnut tumppuja, mutta vielä karmivampi kun käsiä alkoi paleltaa. Sitten kyllä kelpasi.
Poika, joka silloin ei olisi hanskoja halunnut, pitää niitä nyt mielellään ja on muutenkin "lumihullu". Tänään tehtiin jopa lumimuuri...

Polku vaatekaapilleni kirjoitti...

Katsoin vielä uudelleen ja ehkä se oli KUVA, mikä nauratti, vaikka teksti ei nyt ollenkaan.

Sunells kirjoitti...

Täällä on tänään vain -10, eilen oli -18!! Omalla vauvalla(11 kk) on näillä ilmoilla päällä villaa, villaa ja villaa:) Ei kyllä pitkiä ulkouluja voi tehdä, pieniä happihyppelyjä 4 v:n iloksi! Ekaluokkalaisella alkoi tänään taas koulu loman jälkeen, lähti koulutaksilla kovassa pakkasessa. Täällä saaressa nuo mittarin lukemat tuntuvat vielä enemmän, kun on aina pieni viima...
Puikot käy täällä kotona ahkeraan tahtiin, jotta kaikille saataisiin uutta villaista;)

Minna kirjoitti...

Täällä on -27. Olen ostanut itselleni vanhat miesten villahousut (paksusta langasta kudotut) ja heitän villasukat pois ainoastaan saunaan. Olen taatusti pitäjän tyylikkäin rouva, tänäänkin vein lapset tarhaan 80-luvun kammottavissa toppahousuissa ja miehen lapikkaissa. Minut pistää vihaiseksi ihmiset, jotka alipukeutuvat pakkasilla ja valittavat miten palelee!

violet kirjoitti...

NeitiN: on kyllä. Paljon. Oli Hollannissa (siellä vasta olikin) ja Ranskassa.Ja itse usein juuri kuten sanot, lämpimästi puettuja. Ainakin enemmän.
Minen käytä kylpyä (kylmässä alakerrassa) nyt ollenkaan. Tuntuu ettei allasta saa lämpimäksi ollenkaan. Seisoskelen suihkussa ylhäällä.

Leena Lumi: mulla on semmonen jyväpussi vai mikä se on...jotain siemeniä sisällä ja voi lämmittää mikrossa ja se luovuttaa hitaasti lämpöä.
Puhut totta onnesta!

Jonna; Ollan kimpassa vihastuneita!

Tuula; muistan kyllä sitten sen tumpunheittoiän kun keksi kaikenlaista että hanskat olisi noilla pysyneet. Eihän ne aina ja ovat kyllä varmaan olleet uhmapäissään useasti paljon heikommin puettuja kuin moni "kollegansa" Suomessa.

himalainen; ei niin kun siellä oli se Loppiainen ja koulu alkaa nyt vasta...

Marianne; meidän talossa on lämmitys jokaisessa kolmessa asunnossa erillinen. Eli asukas kustantaa sen mitä käyttääkin.
Kaasu lämmittää veden joka kiertää pattereissa.
VEsilasku sen sijaan jakaantuu yhteisesti ja tunnen aina huonoa omatuntoa siitä että me käytämme enemmän vettä kuin nuo yksinäiset miehet alapuolella...mutta meitä on enemmän ja onneksi se on laskun jaottelussa otettu huomioon etteivät papat joudu maksamaan meidän kylpyjämme.

Riitta; ai sielläkin...

Ansku; kyllä minusta mielipide voi olla vaikkei vielä kokemusta olisikaan;-)

Anjuska: hyvä hyvä, ääneen sanominen on hyvä uusi tapa!

neidonhiuspuu; jalat näyttää ainakin tosi lyhyiltä tässä. Ihan kuin joku minimies olisi pantu istuksimaan ovensuuhun.

Paevi; Siellä Hollannissa oli kyllä enemmän sääntö kuin poikkeus ettei lapsella ollut käsissä mitään;-) Uskon kyllä että siihenkin tottuu. Tuntuu etteivät hollantilaiset palelleet koskaan.
Muistan muuten samaan syssyyn sen Uuden vuoden päivän uinninkin Scheveningenissä!

Katariina’s Living: joo, tuuli pahentaa..hui hui.
Meillä ei enää ole merta vieressä mutta muistan kyllä.

violet kirjoitti...

Minna; niin siis samahan se minullekin on jos joku muu palelee kunhan ei tarttis sitä kitinää kuunnella. Voi voi, taas kelpaa esimerkiksi meidän koulun piha missä hakuaikaan ne äidit hytisee ja ääneen ruikuttaa kun On Niin Kamalan Kyyyylmä.
(eikä päällä s..tana mitään)

Prisca kirjoitti...

Minäkin alan kyllästyä kylmään.
Verhoudun myös kaikkeen lämpimään.
Onneksi talo saatiin taas lämpimäksi parin päivän hytinän jälkeen.Nukuttiin jopa koko perhe samassa huoneessa, että olisi lämpimämpi.
Vaikka sisällä on nyt hyvä, vetää lattioilla... 50- luvun puutalo, veto kuuluu kauppahintaan.
Sainpa sen villasukkakorin aikaiseksi.

Liivia kirjoitti...

Ihan tällainen vaan, että nuo villasukat ovat ihanat:)

violet kirjoitti...

aurinko ja kuu; "kuuluu kauppahintaan", heh heh

Liivia; meinaaks niin? Noista tuli hiukan liian lerput eivätkä mahdu mihinkään kenkiin joten ovat kotisukat. Päällyskotisukat.

Riikka kirjoitti...

Juu kyllä monesti tekisi mieli huutaa että pue nyt sitä lastasi. Mun mielestä tosin täällä Suomessa harvoin näkee lasten huonoa pukemista, välillä varmaan topataan liikaakin.

Päivi kirjoitti...

Just tänään (meillä oli mittarissa -28 astetta) kateltiin ruokiksella ikkunasta, kun jotkut "urpot" (naisia suurin osa) kulki ilman pipoa, yks jopa ilman hanskoja ja takki auki (työkaverin mielestä sillä oli mummutauti ;)) kadulla.
Onneksi ei näkynyt yhtään alipuettua lasta, ja näkyi kyllä ihmisiä joilla oli just sopivakin vaatetus tähän keliin. Mutta entäs sekin tytönhupakko, jolla oli farkkucaprit, sukkahousut ja lenkkarit ja avopäin kulki.
Alan kuulostaa mummoltani, mutta ehkä se järki joskus päähän kasvaa - hyvä niin ;D

violet kirjoitti...

Riikka; juu, liikakin. Sitä en oikein kehdannut edes tässä mainita kun muistan millaisen ryöpyn olen joskus jollakin palstalla saanut päälleni kun ihmettelin miksi lapsilla on kesälläkin joillakin paksut sukkahousut tai jotain muuta joka minusta on hiukan liikaa.

Päivi; joo ja kato naisissa on näitä "hiusihmisiä" joilla on kai joku ihme käsitys että heillä olisi jotenkin ihmeen upea ja ihana tukka, eikä sen päälle oikein panna mitään kun sitten se on ihan kkkkaaauuuuhee.
Kyllä noi jutut vielä 15-vuotiaalta tajuaa mutta aikuiselta...

PikkuBertta kirjoitti...

Kyllä päiväkotityötä tekevänä näkee noita sukattomia ja lapasittomia lapsia joka päivä.En voi ymmartää,ettei vanhemmat(äidit)älyä laittaa lapselleen tarpeeksi välivaatetta edes mukaan,jotta vois repusta kaivella ulos mentäessä.Nykyisin kun lapset kuljetetaan autoilla tarhaan ja kouluun,niin ei sitä tartte autossa niin paljon päälle.Mutta hoidossa kyllä ulkoillaan säällä kuin säällä.

Tulis jo kesä,niin monelta äidilta putois huoli lapsensa pukemisesta.
No,ei niillä kesälläkään ole aina säänmukaset vaatteet päällä.

Niina K kirjoitti...

Täällä kanssa yksi jolla leimahtaa silmissä samantien jos ei kylmällä ilmalla ole laitettu lapasia käsiin pienelle..Ja toinen yhtä tehokas nostattaja on kylmällä ja tuulisella puuttuva pipo tai lakki.

Punamulta kirjoitti...

Kun asuu täällä maalla, ei tarvitse aina miettiä mitä sitä päälleen laittaa...voi siis pukea ihan kunnolla lämmintä päälle...ei kukaan näe lumipyryn läpi kuitenkaan...ainakaan tänä talvena.

Sisällä onneksi takka lämmittää, lampaantaljat sohvilla, villasukat ehdottomasti jalassa jne.

Yritän pysyä lämpimänä ja opettaa pojankin pienestä pitäen laittamaan kunnolla päälleen... nytkin nukkuu villasukat jalassa!!!

Viikonlopuksi on luvattu taas -20 astetta, nyt onkin kolme päivää ollut yllättävän "lämmintä" kun on vaan -10... :)