sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Ottaa ja antaa
Vaatihan se, talvi, mutta onneksi antaakin. Tulin juuri persmäestä ja vieläkin naurattaa.Puiston rinteessä liukui satakunta ihmistä ja tyyli oli todella vapaa! 


Mäkeä voi laskea ainakin 
- pulkalla
- erilaisilla muovipusseilla
- puhallettavilla rantaleluilla
- traktorin sisäkumilla


Nuo ovat aika yllätyksettömiä ja ennestään tuttuja, mutta mitäpä sanotte miehestä, joka lasketteli uuninpellillä! Seuraavaksi hassuin oli minusta pikkulasten hiekkalaatikon kansiosa, tyynyillä vuorattuna. Ikea-kassit olivat yleisessä käytössä ja yllättävän monta puista jalaskelkkaa näimme myös.


Aikuisia oli laskemassa vähintään yhtä paljon kuin lapsiakin. Paskantärkeys oli mäen nyppylältä poissa ja kaikenlaista vaateviritystäkin näki. Yhdelläkin joku kumma vapputukka pipon alla. Belgialaisissa olen havainnut jo ennenkin tietynlaista luovaa hulluutta ja havaintoni senkuin vahvistui. Ilahdutti myös kovin kuulla ranskan lisäksi ainakin ruotsia, englantia, espanjaa, saksaa ja venäjää. Huomata miten toisilleen tuntemattomat ihmiset nauroivat saman asian äärellä.


Taustalla puissa huusivat vihreät linnut ja tunnelma oli vähintäänkin karnevaalimainen!

27 kommenttia:

Rouva Nordman kirjoitti...

Oi vitsi, miten hauskaa!!! Täällä lasketaan mäkeä pulkalla tai liukurilla. Ihan turha luulla, että ihmiset kommunikoisivat muiden kanssa mistään vapputukasta puhumattakaan :)

violet kirjoitti...

KAtilein; tiedän, muistan;-)
Lähdin mäkeen ihan sillain että tehdään nyt lapsille mieliksi ja tuskin siellä ketään on kun luntakin on vain muutama onneton sentti mutta siellähän oli porukkaa kun pipoo ja oikeasti hauskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta, tulee jotenkin lapsuuden laskiaskarkelot mieleen, meno oli hulvatonta, ainakin lapsen mielestä. Tosin luulen, etten enää saisi samaa fiilistä, ehken saisi muuta kuin selkäni entistä kipeämmäksi ):

t. Jaana

Helinä kirjoitti...

Ja sukuperintönä saadut hopeatarjottimet kuulema vasta hyvin liukuu :D

Anna Vee kirjoitti...

Mahtavaa!

Tuo paskantärkeys on valitettavan tuttua. Äidit ja isät kököttävät mäen laella tai juurella (pahimmassa tapauksessa farkut jalassa, avopäin hytisten), kun lapset laskevat. Meikäläinen on kummilasten kanssa vähintään yhtä innoissaan, pitivät muut pöljänä tai eivät! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Uuninpelti :)! Ny kyllä muakin ihan naurattaa.

Lempi Sveitsistä

maijja kirjoitti...

Hauskaa! Määki! Eikös pikkumyy laskenut hopeavadilla?

marika kirjoitti...

Jee, aivan ihanaa persmäki juttu, hauskaa !!!

heta kirjoitti...

Mahtavat karkelot siellä!

PikkuBertta kirjoitti...

Onpa ollut mahtavat kansainväliset karkelot ilman kielimuureja ja muitakin rasistitouhuja.Niin sitä kansat yhdistyy ja sopua syntyy.Pitäisi Brysselin herrojenkin mennä mäkeen sopimaan asioita,niin yhteisymmärrys syntys nopiaan.(vai syntyskö????)

Mukavat viikot teille:)

Piritta kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta! Minä yritin laskea mäkeä omassa pihassa huonolla menestyksellä. Pakkaslumesta tehty lumikasa ei kestänyt aikuista laskijaa :)

KirsiÄr kirjoitti...

Me laskettiin lapsena mäkeä metallitarjottimilla; niillä kukka-asetelmakuvallisilla, joita 70-luvulla oli kaikilla.

Mitenhän ne papukaijat selviävät talvesta...

Mirva kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta! Minäkin olen muuten havainnut tapaamissani belgialaisissa ja heidän kertomuksissaan karnevaaleista ja niistä lukuisista juhlistaan joita maassa vietetään tietynlaista iloluontoisuutta, avoimuutta ja luovaa hulluutta. Olisi mukava joskus kokea Belgia sisältä päin, asua siellä edes vähän aikaa, nähdä onko kuvitelma totta.

Tiuku kirjoitti...

uuninpelti kuulostaa kyllä jo kaikessa hupaisuudessaan suorastaan liikuttavalta!
ihana juttu kaikkiaan
ihmisten innostuneisuutta ja iloa on ihana seurata, ja mikä ettei osallistua lystin pitoon.
tälläisiä pulkkailu päiviä tänne myös! :-D

Hilja kirjoitti...

Me laskettiin lapsena mäkeä apulantasäkeillä.
(No joo, olihan meillä perintö-Stigakin sentään...)

Verna kirjoitti...

Hyvänmielen postaus! Uuninpelti, jees! Amerikan luoteiskolkassa väki innostui lumipäivinä samalla tavalla, laskettelemaan jopa kaduilla kun autoilla eivät päässeet ees tai taas. Virityksistä mieleen on jäänyt mm.vessanpöntön kansi, kannelle peppu, rattiote renkaasta ja viuh vaan :)

Katja Kaukonen kirjoitti...

Uunipelti oli huippu. Teitkö havaintoa, pääsikö sillä lujaa?Janssonhan antoi Pikku Myylle mäkeen hopeatarjottimen. Sellaista minäkin kokeilisin, jos moisen omistaisin. Pitänee tyytyä kinkkutarjottimeen. :D

Wanha kirjoitti...

Pulkkamäessa on kivaa! Tosin olen huomannut, että iän myötä tietty pelokkuus on astunut kuvioon ja pelon sekaisin tuntein katson kun lapset laskevat milloin mitenkin päin ja välillä esteitä päin.

Uunipelti oli minullekin ihan uusi tuttavuus mäessä :D

Prisca kirjoitti...

Hauskaa...Täällä sitä ollaan niin pro -meiningillä ja tosissaan.
Ja nyt kun on kunnon talvi, että voi oikeasti luistella ja pulkkailla joutuu'investoimaan ' jos jonkinlaisiin normien mukaisiin vermeisiin, jotta lapsen olisi hyvä mennä koulussa ja vapaalla.
Ja kamalan paljon enemmän asusteita ja muuta sellaista pitää hankkia kuin edellisinä vuosina.

Vilijonkka kirjoitti...

Ihanaa! Oliko ne muuten niitä samoja papukaijojen näköisiä lintuja, joista aiemminkin on ollut puhetta? Tuntuu oudolta ajatukselta nähdä ne ja lumi samassa maisemassa.

Mulla on sen ainokaisen tuntemani belgilaisen perusteella sama mielikuva hauskasta kansasta.

Porvoossa ohitseni vaelsi päiväkotiryhmä hoitajineen kohti mäkeä, kaikki "muovipussivaipat" päällä. Tuli hyvä mieli, etenkin kun hoitajan pepussa luki jokin osuva mainos, jonka jo unohdin.

violet kirjoitti...

Jaana; ken tietää, ehkä juuri noin!

Helinä; tuon uskon. Luulin sitä uuninpeltiä ensin tarjottimeksi mutta sitten sain katsella lähemmin.

Ansku; Niin, no eihän kaikki halua osallistua ja se heille tietysti sallittakoon. Minusta oli kivampaa pysyä itsekin lämpimänä ja tuntui hauskalta kokeilla eri tyylejä laskea (vaikka meillä olikin vain peruspulkka).

Lempi; kuule niin muakin;-)
Se mies jolla se oli oli vielä niin mainio. Sillä oli pellin lisäksi kaksi erilaista puhallettavaa juttua. Se oli kai itse lapseton, oli jonkun toisen pariskunnan kanssa joilla oli lapsia. Tämä oli selvästi sellainen pelletyyppi tämä mies, koko ajan jotakin hassua sanottavaa ja semmosta pientä showta.

maijja; laski! Muistan Taikatalvesta kuvan kera.

marika; kiva jos tykkäsit.

hertta; joo, kato kun lumi on harvinaista kuitenkin niin se vetää ilon pintaan!

Pikku Bertta; joo, kaikki vaan yhdessä alamäkeen. Siitä se yhteisymmärrys syntyy.
Korostan siis että kyseessä oli ihan vaan sunnuntai jolloin nyt sattui olemaan lunta. Ei mitään järjestettyä tai muuten erityistä.

Tirlitta; tuolla puistossa on yksi hyvä, leveä rinne, jossa kesällä on kiva maata nurmella ja sitten jos on lunta voi laskea.

Kirsiär; ai, sullon siis tarjotinkokemusta;-)

En tiedä miten selviää mutta täällä ne ovat ympäri vuoden. Ehkä ovat aavistuksen verran ihmeissään lumesta, en tiedä, mutta laulavat ainakin kovaa ja korkeelta.

Mimmi; joo, kyllä jotain tuollaista on selvästi. Toivottavasti sulle tulee tilaisuus varmistaa asia.

tiuku; siellä oli sellaista leikkimielistä kilpailua että kenen tyyli vie pisimmälle. Kyllä siinä Ikean siniset kassit jäi toiseksi kun rysäytti vaikka auton sisäkumilla1

Hilja; Apulanta säkit! Apua!
Stigasta tuli mieleen ne minisukset, minarit, joita oli kaikilla kun olin lapsi.

Verna; vessanpöntön kansi! Hulvatonta!

Katja; kuule pääsi lujaa! Ei tosin yhtään siihen suuntaan mihin olisi halunnut. Ojat vetivät peltiä kuin magneetti puoleensa....

Kenza; musta tuntuu että multa on tuollainen tunne kateissa. Tunnistan sen ajalta kun lapset olivat pienempiä mutta nyt on taas pelko poissa!

aurinko ja kuu; oi kiitos luojan ettei täällä tarvi ostaa mitään vermeitä....lasketteluvehkeet noilla nyt on mutta ihan omasta halustamme hankittu.
Mitään luistimia tai sellaisia eivät ole kai koskaan edes kokeilleet.

Vilijonkka; samoja lintuja ovat.
Tuolla puistossa on niillä yksi "kokoontumispaikka"Kesällä panin jo merkille ison pesän yhdessä puussa ja kauhea määrä niitä tipuja.

Liivia kirjoitti...

Nyt tuli ihan nolous; te siellä Belgiassa peppumäessä, emmekä me vielä kertaakaan täällä. Mutta eilinen meni kokeillessa lapselle luistimia ja suksia, taas piti isompaan kokoon vaihtaa ja koulua varten paketoida. Aika homma niiden raahailussa.

Luova hulluus on aina hyväksi!

Maurelita kirjoitti...

Uuninpelti, voi vihtori !!!

=oD

MaaMaa kirjoitti...

Täällä vähän sama meinkini. Monet oli ottanut syksyllä (vai kesälläkö ne oli) pidetyistä vaaleista jälejllä olevia muovisia mainosplakaatteja ja laski niillä mäkeä. Oli tiesmikäministeristä paljon hyötyä ;D
Tuntemattomat ulvoo yhdessä naurusta samalle asialle, ja puhuu päällekkäin toisillee kieltä, mitä toinen ei ymmärrä -- mutta ymmärtää silti. Riehakas Riemu! :)

Jokaisessa meissä asuu onneksi vieläkin se Lapsi :)

heini kirjoitti...

Mahtavaa :D ei kun näine tunnelmine huomenna mäkeen. Jospa vaikka se meidän uunipelti kokisi ihmepuhdistumisen siellä mäessä!

Soili kirjoitti...

Saksassa pidetään WOK-laskettelun MM-kisat joka vuosi :)

violet kirjoitti...

Liivia; semmosta se on. Mutta ehditte te vielä, halutessanne. MEillä se ei ole ihan varmaa.

Maurelita; sa muuta. Vihtori, nimenomaan.

Maamaa; aika hyvä idea tuokin!

heini; niin! Tuota en ajatellut.
Pellit puhtaaksi mäessä. Toimii varsinkin hiukan hiekoitetussa rinteessä...

Soili; ihaks totta?;-) Heehh heee!