perjantai 29. tammikuuta 2010

Täynnä?

"Ei voida lähettää tiedostoa (IMG_4338.JPG), koska sivusto on ylittänyt lähetettyjen tiedostojen kiintiön."

Kun saa tuollaisen viestin yrittäessään laittaa kuvaa blogiinsa niin tarkoittaako se että blogini on nyt täynnä? Onhan siinä jo pian 1000 kirjoitusta ja kuvia aikalailla, että voi se olla mahdollistakin.

Pitäisikö tässä nyt sitten...uutta majaa rakentaa?

33 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Violet, minulle kävi näin! Sain suorastaan sokin, sillä tämä ei ole enää ihan pelkkää huvia. Minä en voinut vaihtaa kotia, sillä aion olla brändi Leena Lumi;-) Päätin näin ja näin sen teen.

Me maksoimme googlelle kuvien lisätilasta (kuvista on nytkin kysymys) vähän yli 6 dollaria eli 5 euroa. Sain sillä 20 gigaa, joka mieheni mielstä kestää tälläkin työtahdilla minulle kahden vuoden ajan. Maksu tehtiin heti netissä ja lisätila tuli varsin pian.

Et tainnut käydä silloin blogissani. Kerroin koko kauhutarinan, sillä aluksi en tajunnut yhtään mitään...

Minulla on nyt suhteet kustantamoihin tällä nimellä, josta ehkä tulee mun ihan virallinenkin nimi. Majan muutto olisi tuonut niin paljon ongelmia, että sitä en olisi jaksanut. Minä olisin lopettanut ennen.

Viisi euroa ja työt jatkuvat ja ehkä olet huomannut, että käytän runsaasti ja varsin isoja kuvia. Ei kukaan jaksa vain lukea!

Älä hermostu. Relaa. Kaikki järjestyy.

Siellä palkissa, missä se varoitus tulee punaisella, onkohta mitä klikata, niin saat lisäinfoa.

Vilijonkka kirjoitti...

Toisaalta uuden aloittaminen voipi tuoda jotain, ööö, uutta!

Rouva Nordman kirjoitti...

Niin tai näin, minä ainakin kuljen mukana! Joko teet remonttia sen verran että laajennat tai sitten alat rakentaa uutta pesää. Onneksi vanhasta pesästä voi laittaa linkin uuteen.

Hauskaa viikonlopun jatkoa! Aamulla kun herään aloitan sen jääkaappikylmällä pamplemoussella. Piristää ihanasti!

Linnea kirjoitti...

Huh! Maja täynnä, vähän pelottavaa. Tuo Leena Lumen viesti kyllä oli lohduttava.
Tuosta edellisestä kirjoituksestasi, pienistä piireistä. Tavallaan pienet ympyrät on erittäin hyvä juttu. Nykyään ihmisillä tuppaa olemaan niin megalomaaniset piirit, että omat päänsä sekoavat. Ole onnellinen, että et ole hullussa 'piirikierteessä', voit olla täysillä läsnä siinä, mitä teet. Sitä paitsi sinulla on aika isot piirit täällä verkossa. :-)
Hyvää viikonloppua!

Liivia kirjoitti...

Tuo "huhu" on siis totta!
Voi hitsi.
Uusi maja pitää siis rakentaa jo varalle. Mullahan on tässä osoitteessaa vielä pidempi historia kuin sulla. Mitenkähän nekin tuon laskee. Aika suurina minäkin kuvat blogiin syydän.

Piritta kirjoitti...

Minullekin kävi vanhassa blogissa näin. Silloin hoidin sen poistamalla vanhoista teksteistä kuvia. Mutta melkoinen urakka sekin on ja seinä tulee kuitenkin joskus vastaan.

Hengitä syvää ja laadi suunnitelma :)

Matroskin kirjoitti...

Joo, nykyään siirrän Flickristä, tosin joudun ottamaan aina uusia tilejä, kun sinne saa laittaa ilmaiseksi vain 200 kuvaa. Kannattaa muistaa että kaikki netin ilmaispalevlut ovat ilmaisia vain tiettyyn pisteeseen.

Matroskin kirjoitti...

Siis siksi juuri aloitin uuden blogin.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tintti kirjoitti...

Wordpress on aika ilmaisenakin aika iso (3 Gt eli kolme kertaa suurempi kuin Blogger, mutta kullakin palvelulla on puolensa. Itse pidän WP:stä toiminnallisesti enemmän vaikka Blogger olisi visuaalisesti joustavampi (kun olen tällainen "nikkari"). Sitäpaisti WP on mainosvapaa eikä sidoksissa mihinkään isoihin korporaatioihin (hyvä/huono asia). Bloggerin omistaa Googleja esim. Vuodatuksen Iltalehti eli AlmaMedia. Kuvia voi aina linkittää myös ulkopuolisista lähteistä (Flickr tms.) mutta se vaatii tietenkin ekstratyötä (noin viisi sekuntia enemmän) ja paneutumista asiaan.

Tintti kirjoitti...

...sitäpaisti... Googleja... unohtuneita sulkumerkkejä...Ei kyllä uskoisi mitä teen työkseni :D .

himalainen kirjoitti...

Voi ei, voiko noinkin käydä.
Joka tapauksessa aika hämmentävä tieto, kestää varmaan vähän aikaa sulatella ja miettiä, mitä tekee.

Hämmennyin aivan kans tällaisesta bloggertiedosta. Höh.

Tullaan kyllä varmasti uuteenkin majaan kylään, jos sinne muutat.

Niin ja ostin kans pamplemoussea ja sitten vielä luomusitruunoita kakkua varten :)
Mukavia vaikutuksia sinun majalla.

Inkivääri kirjoitti...

Ilmaisia nettigallerioita kuville on monia, laitan nykyään niitä kautta, kun picasa tuli täyteen. Eri gallerioissa on erilaisia kivoja ominaisuuksia, flicrissä kokonäytön slideshow ja suosikkigalleria, johon on kiva kerätä itselleen insipiraatiokuvia muilta käyttäjiltä. Sinnekin saa myös salaiset kansiot, jollei halua kuvien näkyvän muille käyttäjille.

Minä usein selailen vanhojakin bloggauksia, joten on mukava lukea blogeja, joilla on pitkä historia:)

maijja kirjoitti...

Täsäpä yhenlainen vaihtoehto;
Minä tein vanhasta blogista uuteen muuttaissa niin, että vaihdoin ensimmäisenä vanhan blogin osoitteen (oli ennen maijja.blogspot, sittemmin heitteillejattaytynyt.blogspot) ja laitoin sitten taas sen vanhan osoitteen uudelle, perustettavalle blogille. Blogi oli siis uusi ja tyhjä, mutta vanha tuttu osoite -> lukijoiden, rss-syötteiden jne helppo löytää perille uutukaiseen koloon ja kaikinpuolin mukava itelläkin pitää se tuttu osoite. Ja sivupalkissa kun on linkki vanhaan, niin halutessaan sinne peäsee heleposti. Ee ole pitkä tie, ee ollenkaan. Etsivä löytää jne ja kevät on uuden aikaa (huvitan tässä itseäni tällä tajunnanvirtaisella nonsensetalkilla).

Junika kirjoitti...

Minäkin suosittelen wordpressiä, se tarjoaa kaikkea kivaa muutenkin. Ainoa siinä minuakain haittaava asia on se, ettei se taivu visuaalisesti tahtooni.... (tai en vain osaa).

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Joskus jossain lukemassani blogissa taisi olla tämä sama ongelma myös. Silloin kirjoittajan ratkaisu oli "huijata" bloggeria jotenkin merkitsemällä blogin kirjoittajiksi kaksi eri nimeä, jolloin tilaakin tuli tuplasti. En oikein tiedä, miten tämä käytännössä toimii, kun en itse kirjoita blogia, mutta idea joka tapauksessa oli, että yhdellä kirjoittajalla oli kaksi tiliä/tunnusta/mitä ne ovatkaan omaan blogiinsa.. Ehkä tätä vaihtoehtoa kannattaa tutkia?

Olisi sääli, jos maja pitäisi perustaa jonnekin muualle.

L

violet kirjoitti...

Kiitos kaikille ideoista!
Olen jo aika varma mitä teen.

Voitte olla varmoja että kerron pian teillekin.

Celia kirjoitti...

Ohhoh, minullekin aivan uusi tieto tämä.
Oli miten oli, tärkeintä, että jatkat!!!
Uusi tai vanha, molempi hyvä.

mizyéna kirjoitti...

Olen ymmärtänyt niin, että se tila on sama olipa kuinka monta blogia bloggerissa tahansa eli uuden blogin aloittaminen bloggerissa ei auta tilanteeseen.

Siirrä kuvat jonkun kuvapalvelusivun kautta.

Punamulta kirjoitti...

Paljon tuli vinkkiä minullekin, vaikken ole blogiani päivittänyt ikuisuuksiin.

Odottelen tietoa sinun blogistasi. Ja seuraan minne vaan. En koe uutta blogiakaan mitenkään ongelmallisena.

Uusi päivä, uudet kujeet.

Sanna kirjoitti...

Jännittää, mihin päädyt. Kerro pian! Piilomaja kuuluu minun arkirutiineihin, niin kuin syöminen ja juominen ja jumppa:)

Puisto kirjoitti...

Ai jaaha, että tämmöst. No kerrothan sitten minne majasi siirrät :)

Matroskin kirjoitti...

Joo, pitää olla kokonaan uudet tunnukset ja sähköpostitilit, jos meinaa saada bloggerilta lisää tilaa.

Ja ilmaiset kuvagalleriat ovat kaikki ilmaisia vain tiettyyn pisteeseen, jonka jälkeen pitää maksaa. Flickrissä raja on 200 kuvaa.

marika kirjoitti...

Minne vaan olet menossa,
kyllä minäkin seuraan!

outi kirjoitti...

juu täällä seurataan!

Ulla kirjoitti...

Ällä hyvä nainen ainakaan katoa minnekään!

violet kirjoitti...

Väliaikatiedotteena sellaista että tunnen olevani aivan saatanan tyhmä.

Wordpressiin ajattelin muuttaa ja olen siellä jo onnistunut mökin kyhäämään (ei ole vielä missään mitään lukemista) mutta kuvien laittaminen sinne on ihan tuskan takana.

Bloggerin kanssa panin Picasasta suoraan mutta nythän se ei käy Wordpressin kanssa mikäli mitään tajuan.

Koneeltani olen koemielessä siirtänyt kuvia mutta hitto se on hidasta ja kuvien laittaminen sen verran pieniksi että mahtuvat ruutuun kunnolla on minulle hankalaa.

Olen aika nolla tässä mutta yritän tajuta ja oppia.

Timo kirjoitti...

Suosittelisin kuitenkin Flickrin ilmaistiliä. Vaikka siellä Flickrin kautta katsoessa näytetään vain 200 viimeisintä kuvaa, niin kyllä ilmaistilillä ne kaikki vanhemmatkin kuvat säilyvät ja jos sieltä on kuva linkitetty blogiin, niin näkyvät kyllä blogissa kaikki.

Merja kirjoitti...

Siirryin itse juuri Flickreen. Suosittelen sitä kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Violet!

Kiitos ihanasta blogistasi! Olen käynyt lukemassa jo hyvin pitkän aikaa, mutta en ole aiemmin kommentoinut mitenkään. Kielesi on ihanaa luettavaa! Pieni valopilkku päivään. Kaunista luettuna ja katsottuna.

Talviterveisin

Mari

Anonyymi kirjoitti...

minne menetkin, tää seuras mukana!

kolibrin-kiemurat kirjoitti...

Minulle on käynyt niin että kun laitoin kuvia blogiin bloger ilmoitti että kuvien latauskiintiö on täynnä. Kuvat mulla ainakin menee Picasan verkkoalbumiin ja blokker käyttää Picasaa.Kuva koot on meillä kamerassa 2816x2112 tallaisena kokona laittelin kuvia blogiin joten se täyttyy huimaa vauhtia. Aloin tehdä siivousta Picasan verkkoalbumissa Vaihdoin kuvat pienempiin juttu kerrallaan . Siinä on tosi kova tekeminen ja tarkka tarttee olla . Eikä kannata likkailla kuvia suin päin pois Nyt laitan kuvat blogiin kokoina 640x480 ja tilaa on . Suurennan ne sitten kun olen tallentanut ne blogiin . Verkkoalbumissa tila oli (1024 MT ) Olen nyt käyttänyt ( 4 MT) Tilanne muuttui täysin.

Elli kirjoitti...

Kyllä niitä mun mielestä jostain voi poistaa.. koska mullekki on tullu toi jo monta kertaa ja siinä oli joku linkki mitä painamalla pääsi öö.. picasaan minkä kautta ne kuvat on tänne blogiin tullu. Mut siinä taas on se, että jos niitä kuvia alkaa sieltä poistelemaan ne poistuu myös täältä blogista.