lauantai 9. tammikuuta 2010

Viherrys


Olen ajatellut ensimmäisen kerran ensi kesän tekemisiä. Luulin että kovinkin aikaista on, mutta on meillä tähän aikaan muinakin vuosina jo ollut selvät sävelet - eikä yhtään turhan ajoissa.
Ystäväpariskunnan kanssa tuumasimme että jos joku mökki...ihan vähäksi aikaa...että voisi olla yhdessä hiukan pidempään, puhua perustellisemmin. Meidänkin lapsille vähän mökkieksotiikkaa ja miehelle saunanlämmittämisen riemu!
Vuokrailmoituksia selatessani en voi kuin lennähdellä tämä tästä persiilleni: miten kummassa mökki viikoksi Vesilahdelta maksaa enemmän kuin loma-asunto Provencessa? Suomi on kallis maa, tiedän, mutta kyllä hulluuttakin on ilmassa. Sulkapallovälineiden käyttö kyllä kuulemma kuuluu karmeaan hintaan. Oh, boy!
Jatkan hakua. Kesä vihertää siellä jossakin muutaman kalenterisivun päässä. Kyllä me jotakin löydämme koska aina jotakin tuppaa tulemaan etsivän eteen.

28 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

Totta puhut, mökit on ihan ylikalliitta!

Minä olin kaveriporukalla viime syksynä tosi kivassa, ja suht siedettävän hintaisessa (kun maksu jaettiin 11 hengen kesken) mökissä, johon ollaan nyt maaliskuussa menossa samalla porukalla uudestaan, kun se oli niin kertakaikkisen hyvä ja sopiva mökki meidän juttuja varten. Se löytyy täältä:
http://lomarengas1.kone.tietotalo.fi/lomarengas/ServiceInfo.action?id=1296

Siinä ei kyllä saunanlämmityksessä ole mitään eksotiikkaa sähkökiukaan takia, mutta muuten kaikinpuolin hyvä. Jos sijainti sattuu olemaan sopiva teille, niin suosittelen.

Martta kirjoitti...

Suomen kesää olen ajatellut minäkin, ensi kesänä en kyllä pääse, en Suomeen enkä mökille, tiedossa jo. Minusta tuntuu tosi oudolta että meillä on suunnitelmat lyöty lukkoon (heh tai no lentoliput on), puoli vuotta etuajassa. Mutta ei se vissiin vaarallista ole? Yleensä menee paljon impulsiivisemmin mutta ihan hyvältä tämä suunnittelukin tuntuu.

Toivottavasti mökki löytyy, sulkapalloilla tai ilman..

Tiuku kirjoitti...

Jaa että sulkapallo välineet kuuluu hintaan?!
Minulla ei ole kokemusta mökkien hinnoista, joten en osaa sanoa miten huima nousu on ollut. Mutta se on selvä että noin muutenkin Suomi on melkoisen kallis maa.
Pidän peukkuja että mieleinen lopulta löytyy.
Äidilläni on melkein päin vastainen suunnitelma,..mökki Ranskasta merenranta kaupungista. Tulevaisuuden pakopaikaksi kylmiä talvia varten.

Puisto kirjoitti...

Tuo on niin harmittavan totta, ihan liian kalliita ovat, mutta heillä on markkinat, sillä monet haluavat mökin viikoksi tai pariksi ja sellaisen omistavat sitten voivat pyytää lähes mitä tahansa. Kälyisimmästäkin latohässäkästä pyydetään ties mitä.

Pidän korvat ja silmät auki tuttujen kanssa :)

Liivia kirjoitti...

Heh, vai sellaisia ajatuksia!

Selailin suomi-mökkejä takavuosina minäkin, ja totesin, että eipä ollut yhtäkään sellaista johon olisin halunnut lähteä edes ilmaiseksi.
Varmasti silti kivojakin on, ei vain osunut minun pläräämisilleni. Joten toivon kovasti onnea etsintöihin.

aurinko kirjoitti...

me maksettiin jo vuosia sitten mokista suomessa tuhat euroa/viikko. se oli jotenkin kauhean ankeaa maksaa lentojen lisaksi. huomenna lahden thaimaahan lomalle viikoksi. lennot (lento 1.45h) neljalta alle 300 euroa. hotelli nelja yota (kivalta alueelta, ei kauhea turistirysa) yhteensa kaksi huonetta 200 euroa aamiaisella.
ymmarran etta suomi ja thaimaa on ihan eri asia mutta kun me voitaisi tulla eurooppaan ja olla etela-euroopassa kuukausi silla mita suomessa maksaa viikko.
niin ja ne mokit suomessa menee viela kaupaksi. se on se jarkyttavin pointti.

Liivia kirjoitti...

Hinnoista vielä minäkin. Kaikki lomakotimme Euroopassa (ja ovat olleet ihania)ovat maksaneet 500 e/viikko tai jopa alle. Ja usein niihin olisi mahtunut vielä pari henkeä lisää.
Että huh huh, jos 1000 e pyydetään suomimökistä ja säätkin voivat täällä olla ihan mitä vaan. Esim. Provencesta olisi saanut vaikka minkä uima-allas-rantamaisemalukaalin tonnilla ja sää varmasti aurinkoinen.

Ylihintaisia ovat. Tai sitten eivät, jos silti menevät kaupaksi...pitäisi vissiin ruveta mökkibisnekseen itsekin:)

Allu kirjoitti...

Suomen hintatasoa olen minäkin moneen kertaan ihmetellyt ja vertaillut mm. loma-asuntoja Ranskan tai Italian hintoihin. Ja kampaamoiden hinnat on myös aivan astronomisia Suomessa. Maksoin otsatukan leikkauksesta Helsingissä 10 EUR, täällä ne leikkaavat ILMAISEKSI, vieraassakin kampaamossa.

Minttumaari kirjoitti...

Itse olen monesti miettinyt samaa. Usein ne mökit ovat niin kammottavan rumia (anteeksi kaikki vuokramökkien omistajat) että jotta...

Saisitteko jonkun tutun kautta vuokrattua mökin? Voisi olla pienempi hinta ja kotoisammat puitteet.

Anna Vee kirjoitti...

Kyllä vaan, hinnat ovat pompsahtaneet pilviin täällä Suomessa. Ihmiset eivät enää halua rakentaa omia mökkejä vaivoikseen, vaan mieluummin vuokraavat - ja siinähän on mökinomistajilla markkinat.

Usein olen miettinyt, että haluaisin jonain kesänä/talvena lomailla ihan vain Suomessa. Haaveeksi on jäänyt, kun ulkomaanmatkan kulut ovat tulleet puolta halvemmaksi.

Ollaan kyllä huomattu, että ne parhaimmat (ja yleensä edullisimmat) mökit vuokrataan puskaradion kautta. Viime kesänäkin olimme (omasta mielestämme) upeissa maisemissa hintaan 250e/viikko.

Onnea etsintään!

violet kirjoitti...

Kaikille yhteisesti huikkaan; nyt siis on kyse siitä että haluamme paikan jossa voimme olla yhdessä, se seura on nyt tärkeintä eikä mitään kaunista ja kivaa paikkaa tarvita. Tai siis tietysti mieluummin kiva muttei se nyt ole tässä se pointti että millaiset seinät siellä mökissä on tai jotain...

Kenenkään kotiin harvemmin mahtuu porukkaa muutamaksi yöksi (meitä voi olla vaikka kolmekin pariskuntaa lapsineen) mutta jossakin mökillä se on vähän eri. Ollaan "ei kenenkään maalla" ja kaikki on lomalla eikä kukaan hääri sen kummemmin isäntänä.
Että mökki on nyt ainut mitä keksimme paikaksi.

Jos taas lähdemme jonnekin vaikka etelä-Ranskaan niin silloin mennään sen paikan takia ja majoituksellekin on suuremmat vaatimukset (tosin se mun on sanottava että mulla ylipäätään EI ole kovin kovia vaatimuksia näissä asioissa).
OIkeastaan en halua verrata muutamaa yötä mökillä Suomessa ja samaa aikaa jossakin ihan eri miljöössä. Ne ovat täysin eri asia, ja niin pitää ollakin. Molemmissa on jotakin josta kauheasti pidän.

Haemme siis paikkaa max. 50 km Tampereen ympäristössä ja veden äärellä joten jos jollakin siellä ihan tyhjillään on (heh heh) niin antautukaa ilmi!

violet kirjoitti...

Ai juu ja sen olen huomannut hakiessani että jos haluaisi oikein vaatimatonta hakea niin semmoinen onkin kiven alla!
Pikemminkin liiankin komeaa eikä enää edes oikein mökeistä kyse...(ja komeus ei nyt sitten tarkoita että olisi välttämättä ollenkaan minulle mieluisalla maulla tehty tai kaunis tms.).

Liivia kirjoitti...

Okkei. Pidämpä korvat höröllä. Ja itse asiassa tiedänkin yhden. Kyselen siitä tiedot ja laitan tulemaan. Se oli ainakin tilava ja kauniissa maisemassa, sisältä kyllä ruma, mutta jollei siis haittaa. Halpakin on.

violet kirjoitti...

Liivia; joo nyt ei siis sinänsä tummuneen paneelit ja ruma pirttikalusto haittaa;-)

Sijainti, sitten siis että järven rannalla ja SAUNA pitäisi olla...mieluuusti...

Linnea kirjoitti...

Suomalaiset mökit tuppaavat olemaan aika pieniä - kahdelle perheelle.
Meillä olisi 'mökki' (makuupaikat 11 hengelle kahdessa eri rakennuksessa) 50 km Tampereelta itään, mutta järvi ei ole ihan kävelymatkan päässä. Bussilla pääsee Tampereelta melkein perille, kylätaksi vie loppumatkan. Kauppaan 5 km, polkupyöriä lato täynnä.
Eksotiikkaa piisaa puusaunanlämmityksen ja ulkohuusin muodossa. Muuten on sähköt ja juokseva vesi.
Jos olet erittäin epätoivoinen... tätä saa lainata. :-)

violet kirjoitti...

Linnea; kaikki korvan taakse! Tuossa ei ole yhtään mitään vikaa kuin se että toivoisimme (me ja muut lähtijät) sitä järveä siihen...kun on lapsiakin...
Mutta jos alkaa olla tosi hankalat paikat niin tuohan olisi oikein mainio.

Anonyymi kirjoitti...

Hei oletko ajatellut, että voisit tehdä jonkun mökillisen kanssa vaihtarit??

Joku voisi olla kiinnostunut majoituspaikasta Brysselissä ;)

-pakkasukko

Anonyymi kirjoitti...

esim. homeexchange.com -sivustoilla on tarjolla sekä taloja että mökkejä suomesta, kurkkaapa

-pakkasukko

Anonyymi kirjoitti...

Eräällä puolitutulla Uotilan perheellä on vuokramökkejä Kangasalan ja Pälkäneen rajalla (en muista kumman kunnan puolella), Saarikylät, nimisellä kylällä (kylä on oikeastikin pienten saarten ketju).

Seutu on aivan upeaa. Roine,Längelmävesi,harjut, vanhat näkötornit, automuseo...
Hinnoista en tiedä, mutta olen melonut ja veneillyt noissa maisemissa.Varmaan löytyy jotain yhteystietoja googlailemalla.
Muutenkin, jos haluat mökkeillä Tampereen ympäristössä, Ikaalinen ja Pälkäne voisivat olla seutuja, joilta mökkejä voisi löytyä.

-mesimarja

Merja kirjoitti...

Ymmärrän hyvin mökkieksotiikan kaipuuta!

Minulle se iski täältä viime kesänä ja mehän päädyttiin sitten ostamaan se siirtolapuutarhamökki. Ei nyt ihan se mitä sinä haet... mutta meille se oli ihan loistohankinta!

Mullekin tuli mieleen tuo kodinvaihto. Saattaisi löytyä joku jota vaihto kiinnostaisi. Tietty jos olette vuokralla, on aina kyseenalaista voiko niin tehdä.. riippuu varmaan vuokranantajasta.

Katariina kirjoitti...

Minä taas katselin tällä viikolla ihan huvikseni pakettimatkojen hintoja kesäksi. Tällä porukalla viikko esim. Välimerellä maksaisi pikkuisen vajaat 5 tonnia, kun asumuksena jotain suht ok tasoa. Huh huh. Tuolla summalla lomailee omatoimisesti esim. Italiassa monta viikkoa. Muutenkin omatoimimatkailu kiehtoo enemmän kuin seuramatkailu.

Anonyymi kirjoitti...

Kyä me jotain löydetään! Meidän isän edesmenneen enon vaimolla (??!!...) on kotimökki Kyröskoskella, 50 m rantaan, joten jos me ei muuta löydetä niin mennään sinne vattupuskiin kesällä!
Maria

Punamulta kirjoitti...

Suomi on kallis maa, sinäpä sen sanoit...

Unelmoin mökkeilystä kesäisin, onneksi saamme mennäkin avokin serkun mökille silloin tällöin jos haluamme. Ei sähköjä eikä vettä hanasta, ulkovessakin, mutta ah järvi vieressä ja sauna löytyy. Ei tule luksusteltua, mutta eipä ole tarpeenkaan.

Löydätte kyllä jonkin mukavan paikan porukallenne. Takuuvarmasti.

Päivi kirjoitti...

Hankalaahan tuo on löytää joku paikka, puhumattakaan että olisi järkevään hintaan.
Villillä Pohjolallakin on mökkejä, mutta lähin taisi olla n. 90 km päässä (http://www.villipohjola.fi/item.asp?Section=11&Item=8099), eikä sekään mikään huippu edullinen.
Villin Pohjolan kämppiä ollaan kyllä käytetty pohjoisessa Suomessa, ja on olleet meille ihan sopivia.

Toivon että löydät vielä sopivan!

violet kirjoitti...

Kaikkille taas, laiskuuksissani:
vaihtoa en edes ajattele.
Minusta olisi kohteliasta tarjota siisti asunto vaihtoon, mutta jotta tästä tulisi sellainen niin aika kovan vaivan saisi nähdä.

En haluaisin alkaa tunkemaan "piiloon" kaikkea henkilökohtaista...en ajattele niinkään että ihliset varastaisivat ja nuuskisivat (vaikka voisihan sitäkin olla) mutta minulle ajatus siitä että minun kodissani majailisi joku täysin tuntematon on ihan kestämätön.

Kiitos taas kaikista vinkeistä tässä ja sähkopostillakin annettuihin!
Olette kauhean kilttejä ja avuliaita.
Vielä ei ole vaan sopivaa tullut (sijainti, tarpeeksi tilaa jne.)

Liivia kirjoitti...

Minullekin ajatus kodinvaihdosta olisi kestämätön.

Odottelen tietoja siitä mainitsemastani. Rantasaunakin on. Ja haluamallasi säteellä.

SARI kirjoitti...

En ihan tarkkaan kaikkia kommentteja lukenut, mutta jos pohjoiseen haluaisit mennä niin ystäväni tuossa naapurissa vuokraa mökkiä Sallassa. Hinnasta en tiedä yhtään, mutta käsittääkseni kohtuullinen. Jos haluat lisätietoja niin meiliä vaan tulemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mökkiasiaan en voi auttaa mutta tuohon vaihtohommaan sen verran, että... ymmärrän erittäin hyvin sinua! Ei onnistuisi minultakaan, että tänne tulisi joku vieras meidän poissaollessa. Hyvä, että voin naapurin pyytää kukankastelijaksi jos ollaan itse poissa. Se on varmaan tää meidän horoskooppimerkki ja siihen liittyvä luonneasia ;)

Kirsikka