keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Minun suhteeni

Päivittäin? Harvoin? Ei koskaan? Vähän? Paljon? Kallista?
Halpaa?Omaksi iloksi? Miesten silmille? Kohteliaisuudesta?
Tavan vuoksi? Kun ei viitsi? Ei ehdi?Meikkaan päivittäin paitsi jos olen oikein sairas. Meikkaaminen on minulle ilo, ei velvollisuus tai pakko. Pidän purnukoista ja rituaaleista. Meikkaaminen käy tarvittaessa minulta hyvin nopeastikin. Olen mielestäni ehdottomasti mukavamman näköinen meikattuna kuin ilman. Ja kyllä, minä haluan olla mukavan näköinen. Minulle on se ja sama meikkaavatko muut, kunhan saan omalle naamalleni tehdä mitä haluan. Tähän mennessä en ole vielä tavannut yhtäkään aikuista naista, joka ei olisi (kevyesti!) meikattuna kauniimpi kuin puhtailla kasvoilla.

Pysyttelen yleensä hyvin hillityissä väreissä ja käytän kevyttä kättä. Harvoissa juhlatilanteissa voin sitten olla hyvinkin tälläytynyt ja viihdyn mainiosti niinkin. Meikkini ovat useinmiten hyvin tai suhteellisen edullisia. Joitakin harvoja kalleuksia seassa. Monet tuotteet ovat Nivean, paitsi huulipunat, jotka ovat aina Biothermin. Se on tähän asti melkein ainoa merkki, joka ei kirvele huuliani.

Tärkeimpiä tuotteita minulle ovat meikkivoide, kulmakynä, poskipuna, huulipuna, ripsiväri. Tuossa järjestyksessä. Kahdella ensimmäiselläkin tapahtuu jo ihmeitä. Valokynä on veitikka, tykkään kovasti. Keskityn yleensä saamaan ihon mukavan näköiseksi ja terveen oloiseksi, sitten keskityn ehkä silmiin tai huuliin jos huvittaa. Yleensä huvittaa.

Minkälainen on sinun suhteesi?

26 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Jälleen mukava viihdeaihe! Minä en osaa meikata, joka päivä laitan kuitenkin rutiininomaisesti perussatsin.
Odotahan, oma beutifulboxini tulee esittelyyn kunhan ehtii kuvatuksi.

Hillitysti meikkaaminen on minusta muiden ihmisten huomioonottamista!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minäkin meikkaan joka päivä, paitsi jos aijon olla kotona koko päivän. Kesällä myöskin maalla ollessa on ihana antaa ihon levähtää, ja päivettyneenä sitä näyttääkin paremmalta ilman meikkiä kuin muuna aikana. Luonnossa ollessa on luontevaa elellä saunapuhtaana. Tosin laitan kyllä jotain naamaani, jos maallakin lähden kaupungille, edes huulikiiltoa ja vaikka taivutan ripset. Kyllä varmasti näytän mukavammalta hieman ehostettuna, ja tunnen oloni varmemmaksi. Sitä paitsi jos olen pukeutunutkin ja laittanut hiukset huolitellusti, niin kyllähän siihen kuuluu meikki omana osaan! Käytän sävytettyä päivävoidetta, puuteria ja ripsiväriä (aina Lancôme), hieman poskipunaa ja läpikuultavaa huulipunaa (Biotherm), ja silmien rajaukseen käytän usemmiten kostutettua luomiväripensseliä. Saatan myös vain puuteroida luomet ja laittaa sitten hieman voimakkaampaa huulipunaa. Juhlissa saatan vaikka kimallella hieman. :)
Lancômen ripsarista ja irtopuuterista en luovu, säästän sitten muissa meikeissä, kuten pakko onkin. Ja puolitin muuten juuri puhdistusainekuluni siirtymällä Biothermistä Nuxeen... Ei voi kun suositella!

Kottis kirjoitti...

Mulla on tapana sutaista "silmät päähän" aamulla eli kevyt perusmeikki suht edullisin meikein.
Mun meikkiongelma liittyy juhliin. Ei tule hirveästi käytyä missään, joten osaksi osaamattomuus juhlameikin suhteen johtuu harjoituksen puutteesta. Ja sitten toinen seikka on se, että olen arka meikkaamaan näyttävästi.

Vilijonkka kirjoitti...

Joo, eihän meikäläistä naturellena kestä katsoa kukaan! Paitsi puolisokea mieheni iltasella. Olen Lumenenaisia. Hankin aina varaston kesäisin ja porskuttelen sillä koko talven. Ensin iho, sitten kulmiin vähän vahvistusta ja kevyt huulipuna. Ripsien kanssa en useinkaan jaksa ruveta tuhraamaan, sen sijaan harrastan niiden kestovärjäystä. Saunaa kyllä kaipaan kauneudenhoitovälineenä, vaikka kuinka kylven ei tunnu yhtä puhtaalta!

Tanja kirjoitti...

Vähän! Mutta ilman en osaa olla, paitsi kotioloissa. Töihin en kyllä lähde ilman sipaisua ohutta meikkivoidetta, irtopuuteria, poskipunaa ja ripsiväriä. Huulipuna on vaikea juttu. Minulla on omasta mielestäni ärsyttävän epäsymmetrinen suu, joten en tohdi sitä korostaa punalla. Naturellin punakka huulikiilto on ok, mutta huulirasva on paras. Mielihuulirasvani on Nuxen hunajahuulivoide. Sen lisäksi olen merkkiuskollinen ainoastaan ripsivärille - Estée Lauderin MagnaScopic on hyvä ohuille ripsilleni ja peseytyy helposti pois. Minun ripeisiin iltapuhteisiini ei sovi meikit, joitä täytyy jynssätä pitkään. Muuten käytän halpismeikkejä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen meikannut tasan kaksi kertaa elämässäni: vanhojentansseihin lukiossa ja omiin häihini. Voi siis sanoa, että minulla ei ole meikkaamiseen niin minkäänlaista suhdetta. :-)

Matroskin kirjoitti...

En koskaan käytä silmämeikkiä (=yliherkät silmät). Muutenkin vain minimillä mennään. Kevyt meikkivoide, kevyt puuterinpuhaus, huulipuna. Meikit yleensä halpaa teinisarjaa (kuten Maybelline).

Vähän aikaa sitten satuin katselemaan kuvia itsestäni parikymppisenä, ja olin kyllä meikittä nätti ja hehkeä. 5 vuotta univelkaa on tehnyt tehtävänsä.

Aloitin meikkaamisen 28-vuotiaana.

Matroskin kirjoitti...

Ai niin, kulmakarvoissa kestoväri ja ammattilaisen muotoilu. Ihanaa, ei tarvitse moneen viikko uhrata ajatustakaan aiheelle. Paitsi että onpas mulla nätit kulmakarvat.

violet kirjoitti...

Liivia: mun meikkipussini huutaa juuri nyt uutta meikkivoidetta, huulipunaa ja ripsiväriä. Kaikki loppuvan samaan aikaan!

Lea: No juu, kun ajattelen niin en mäkään uimarannalle meikkaa;-)
Biotherm, Vichy, Roc, Nuxe sun muut "apteekimeikit" on muuten niin paljon halvempia vaikka täällä kuin Suomessa että olen usein ajatellut laittoman maahantuonnin aloittamista....

Kottis; munkin meikkiongelma liittyy juhliin: juhlia ei ole tarpeeksi!!!

Vilijonkka: Lumene on kovasti petraantunut vuosien aikana. Niillä on yksi oikein hyvä meikkivoidekin..mikä se nyt oli...Skin supporter, se se oli.

Tanja: tuosta tuli mieleen se Kanebon ripsiväri joka lähtee tietynlämpöisellä vedellä pois - mutta muuten pysyy kuin tauti. Sitä pitääkin taas ostaa, on hyvää ja siinä on kiva pieni harja.

Tuuli; suhteesi meikkiin on kieltämättä aika...etäinen! Mutta hyvä niin, jokainen tuntee omakseen sen minkä tuntee. Olet ainut näistä kirjoittajista jonka olen nähnyt livenä enkä kyllä sulle oikein meikkiä osaisi kuvitellakaan. Mutta miltä susta tuntui niinä kahtena kertana kun sitten meikkasit? eikö tuntunut ihan kummalta???

Matroskin: Mää taisin aloittaa sutimisen 14-15 -vuotiaana. Katselin joskus vanhoja kuvia ja aikamoisia ylilyöntejä on ollut vuosien varrella.
Kestovärejä en ole koskaan kaivannut kun mulla on kulmissa lähinnä se ongelma että karvaa puskee vimmatusti. Väriä ei tarvitse muuttaa. Ripsissä sama juttu, paitsi että ripset ovat lyhyet nysät (ja siihen taas ei kestoväri auta).

Anonyymi kirjoitti...

Kiva hömppäaihe!

Minusta olisi IHANAA, jos osaisin meikata, mutta kun en osaa, en kertakaikkiaan. Ilman silmälaseja en näe mitään ja silmälasit pâässä meikkaaminen on aika hankalaa ja piilolinssejâ eivät herkät silmäni kestä. Eli aika huono yhtälö meikkaamisen suhteen... :-(

Ilman meikkivoidetta (YSL), puuteria (YSL) ja huulipunaa (niitâ minulla on kymmeniä, montaa eri merkkiä, sekä kalliita merkkituotteita ettâ jotain Lumenea) en kyllä yleensä ihmisten ilmoille lähde. Uimahallista voin sentään kâvellä kotiin asti ilman meikkiä ja meikkaan sitten vasta kotona. Silmiä en meikkaa itse koskaan, kun en osaa.

Juhlameikin teetän aina ammattilaisella ja muutenkin aina, kun pitââ olla "ihmisen" nâkôinen, kâyn ammattilaisen meikattavana eli siis useamman kerran vuodessa kuitenkin. Samalla kâyn myôs manikyyrissä laitattamassa kâdet kauniiksi ja kampaajalla kammattavana. Eli siis koska omat taidot ovat olemattomat ulkonâön suhteen, en tippaakaan epâröi laittaa rahaa ammattilaisten palveluihin tâssâ asiassa. Omat heikkoutensakin on hyvä tunnustaa. Ja ammattilainen on kuitenkin aina ammattilainen, mielellâni maksan asiansa osaavalle ihmiselle ja sââstân sitten jossain muussa.

Annika kirjoitti...

Ääk, aika köyhää täälläpäin... Lumenea, The Body Shopia lähinnä. Satunnaisesti Cliniqueta. Luotan ehkä liikaa kylmään kahviin... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ei koskaan mitään - sen jälkeen kun ensimmïnen tyttäreni, aika pienenä sanoi, että olen kamalan näköinen meikattuna (hää on jo 15v )...eikä niin senkään takia, ei vaan tunnu olennaiselta. Ryppyvoide, silmänympärysvoide ja huulirasva piisaavat mainiosti.Ne ovatkin sitten ihan pakollista kamaa.

pikkujutut kirjoitti...

Apua -kehtaanko edes tunnustaa..Meikkipussi on ja sieltä löytyy peruskavalkadi mutta yleensä joudun ne melkien käyttämättöminä heittämään pois.

Vielä kun olin töissä meikkasin hillitysti mutta nyt meikkaan hillitysti juhliin,joita on tosi vähän..eli naturel look on mutta kiitos perusrusketuksen kukaan ei ole vielä säihkähtänyt.Ehkäpä tarvitsisi katsoa siihen peiliin vähän tarkemmin.

isoinpapu kirjoitti...

Vaikuttaa siltä että olen missanut jotain hyvin olennaista ja ilmeisen hauskaa naisen elämässä kun en meikkaa. Olen HYPERYLIHERKKÄ kaikelle mitä kasvoihin laitetaan, siis ihan kosteusvoiteista lähtien. Ainoa mitä joskus teen on kulmien muotoilu ja hienoinen tummennus. Huulikiiltoa joskus.

Silloin tällöin erehdyn kokeilemaan onneani ja laittuden johonkin erinomaisen allergitestattuun turvameikkiin tai kosteusvoiteeseen ja naamani turpoaa kuin tomaatti. Pahinta on ripsiväri. Huh. Ah, ja kynsilakka.Kauhistus.

Koska meikkauskokemusta on niin vähän, näytän ehdottomasti paremmalta ilman meikkiä kuin meikattuna. (Niin siis, lukuunottamatta tuota mainitsemaani kulmien nyppimistä; näytän hassulta luonnollisissa kulmissani.).

Ei mua oikeastaan harmita. Saattaisn ilman allegiaakin kulkea meikittä. Luulen. Ehkä.

Liivia kirjoitti...

En taida enää omaan blogiin tästä laittaakkaan, kun täällä on niin kattavasti vellottu aihetta.
Olen huomannut kanssa että Lumene on mennyt eteenpäin viime vuosina. Olen aina inhonnut merkin sinistä pakkausta, siksi en ole koskaan kokeillut koko Lumenea.
Mun pussissa on Guerlinen maskaraa (ihanan kultapakkauksen takia ostettu, ei hullumpaa), Cliniquen rasvoja, halppishuulirasvaa, halppis meikkivoidetta, jota laitan vain silmien ja suun alle, ja heti näytän eloisammalta. Sitten vielä parempaa menoa varten Diorin huulipunaa ja kanebon rajauskynä, sävyjä, joille olen ollut uskollinen koko aikuisikäni. Niin ja on tuikitarpeellinen Joe Blascon kulmavärikin. Mullakin on tuo runsas kulmien kasvu, ja sitä pitää vielä oikein korostaa.
Paras kaikista on kuitenkin Elisabeth Ardenin Good mornig-seerumi, tekee ihmeen joka aamu. kaikkia muita ilman voisin olla, en sitä.
Ja se on kyllä kumma juttu että kaikki loppuvat aina samaan aikaan.

violet kirjoitti...

Jertta: minä taas en voisi kuvitella itseäni manikyyriin. En millään. Tiskaan käsin, teen koko ajan käsilläni jotakin, maalaan, käytän "myrkkyjä', pesen käsiä paljon ja haluan pitää aivan lyhyen lyhyet kynnet, joita en lakkaa (kuin ehkä kerran pari vuodessa). Varpaankynnet sitten eri asia.

Mukavan erilaisia "suhteita" tullut esiin. Meikkaaminen ei minusta missään nimessä ole maailman tärkeimpiä asioita, mutta itselleni tällainen arjen ilo. Kyllä aivan hyvin VOIN mennä mihin vain täysin ilman meikkiä, mutta kuten sanottu, mieluummin korjaan hiukan.

Usein meikkaamista moititaan turhamaiseksi ja pidetään hiukan tyhjäpäisten hommana - näin olen ollut huomaavinani. No toki, jos elämän sisällön muodostavat vain eri huulipunien vertailu niin ehkä jokin on vialla.

Jotenkin haluaisin pystyä ymmärtämään miksi joku ei yksinkertaisesti vain halua mitään käyttää..mutta ei se tietty tarkoita että meikkaamattomuutta pitäisi jotenkin selitellä tai puolustella.

Kai nämä ovat vain niitä lukuisia asioita, jotka tekevät meistä kaikista hiukan erilaisia.

Matroskin kirjoitti...

No minä en alle 28 v käyttänyt meikkiä lainkaan koska:

* meikki oli mielestäni epämukavaa kuin kutittava villapaita
* meikki maksoi rahaa
* meikkaamiseen meni aikaa, senkin ajan voi käyttää lukemiseen
* olin mielestäni nätimpi ilman (totta tuolloin nuorena)

Minusta olisi ihana osata meikata sillä lailla, että osaisi tehdä naamasta hurjan nätin, mutta näyttäisi melkein meikkaamattomalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva aihe!

Meikkivoide (Lancomen Color Ideal, siitä en tingi, kaikesta muusta voin..) kosteusvoiteen päälle on ihan jokapäiväinen juttu, samoin huuliin jotain: hillitty rajaus, kiiltoa, rasvaa tai punaa. Työssä vähän aurinkoväriä poskille ja ripsiin väriä. Oikeastaan juhlameikki ei tästä juurikaan poikkea, huuliväriä saattaa olla enenmmin ja ehkä helmiäiskimallusta.

Vaikka kevyesti meikkaan joka päivä enkä juuri roskistakaan vie ilman meikkivoidetta, tuntuu että hyvät tuoksuaineet ovat myös oleellinen osa mukavaa oloa.

violet kirjoitti...

Maare: ai kun hyvä kun mainitsin tuon meikkivoiteen...onhan se sama kuin mitä kokeilin luonasi? Oli tosi hyvän tuntuista. Taidan ostaa sellaisen nyt seuraavaksi. Vieläkö Chanel Chance on suosikki? Tuoksuttelin yksi päivä sitä ja mietin vonkaanko pukilta (vai ostanko itse;-))

Anonyymi kirjoitti...

Chanel Chance ja nimenomaan se Eau Fraîche, kyllä, edelleen...Happy To Be loppui ja sitä tulee ikävä! Ensi kesänä hankin lisää, kesätuoksua!

Uusi ihastus on Baborin ScenTao-tuoksut, ei ole parfyymi vaan "Body Splash", jota voi tsuitsutella bodyyn pitkin päivää. Nyt mulla saman sarjan ylellinen body-foam, jonka ostin ittelleni joululahjaksi...paree aina hoitaa itte nuo tuoksuasiat, tai sitten toivoa oikein tarkasti!

Juu ja sama meikkivoide on!

violet kirjoitti...

Paree todellakin hoidella tuoksuasiat itse, olen huomannut. J antoi mulle monta Burberry Weekend -tuoksua peräjälkeen kun mulla kerran oli pullollinen. Yritin tolkuttaa etten siitä enää välitä, mutta ennen joulua ja synttäreitä hänen aivoissaan alkoi kai aina soida "Burberry Weekend" -laulu. Eipä voi kehua toisaalta sitäkään että itse ostaisin hänelle aina Chanel Egoiste Platinum:ia, jos hän ei sanoisi että on siihen kyllästynyt. Minä en ole!

Liivia kirjoitti...

Violet, makeat naurut keskellä työpäivää! Oma mieheni on tyystin lopettanut haisuvesien oston, ei kiva sekään...

Anonyymi kirjoitti...

Violet: no, noissa kahdessa tilanteessa oli niin paljon muutakin hämmästeltävää, ettei siinä meikki paljon mielessä pyörinyt. :-)

"Jotenkin haluaisin pystyä ymmärtämään miksi joku ei yksinkertaisesti vain halua mitään käyttää.."

Ei mulle vain yksinkertaisesti ole ikinä tullut mieleenkään aloittaa. En mieti sellaisia asioita. En osaa kiinnittää sellaiseen huomiota. Ei minulla esimerkiksi oikein ole aavistustakaan siitä, ketkä ystävistäni meikkaavat ja ketkä eivät.

violet kirjoitti...

Ihan järkeenkäypä "selityshän" tuo on. Oliskohan mulla sitten samantapainen suhde kansantanhuihin? Ei ole mieleenkään tullut kokeilla enkä sitä oikein koskaan edes ajattele;-) (Olipa taas oikein vertauksien vertaus).

Sitten on käsittääkseni myös naisia jotka ajattelevat että meikkaaminen on naisen esineellistämistä ja sen sellaista, mutta he sitten taas ovat varmasti kovastikin paljon asiaa ajatelleet ja tulleet siihen tulokseen, että eivät halua naamaansa tahria.

Anonyymi kirjoitti...

Vastaanpa minäkin tuohon, miksi joku ei halua meikata -mietintään. Itse en lähde ilman ripsiväriä mihinkään, hillitysti meikkaan muutenkin. Olisin kuitenkin meikkaamatta kokonaan, jos viiden univelkavuoden jälkeen kokisin olevani kyllin luonnonkaunis:-) Meikkaus vie aikaa ja ajatuksia, joita molempia haluaisin käyttää kaikkeen mielenkiintoiseen. Mutta haluan toisaalta myös näyttää omasta mielestäni kivalta ja siihen tarvitsen nykyään vähän avitusta...

Anonyymi kirjoitti...

Meikkaus-mikä ihana asia!
Meikkaan joka päivä ja kunnolla. En osaa olla ilman meikattua naamariani, tunnen oloni itsevarmaksi ja kotoisaksi meikattuna. Sama tyyli on pysynyt vuodesta toiseen: mustat kissaviivat + kajaalit silmissä , meikkivoide ja puuteri, poskipuna ja tummat kulmat. Mielestäni persoonani ja tyylini tulee meikattuna paremmin esille ja siihen saa lisäpotkua esin.huulipunalla tai kulmakarvojen väreillä. Meikatut naiset ovat kauniita jos meikki on huolella ja tyylillä tehty. Tosin pienellä hipaisulla puuteria ja peitevoidetta+ripsaria saa todella ihmeitä aikaan. Ja luonnollisuus kunniaan kellä siihen on resurssit.