keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Kevätkävelyllä

Eilinen päivä yllätti aurinkoisuudellaan. Lähdin lähikortteleihin kävelylle.Kävin yhdessä vinhassa puodissa joka myy vanhaa tavaraa sulassa sovussa uuden, tyyliin sopivan kanssa. Vaatteita, kodin tekstiilejä, pieniä huonekaluja. Vieressä saman omistajan lastenliike. Vaatteita ja leluja. Juuri sellaisia ihania.
Entäs sitten kaupan lattia? Oih! Tuohon tekisi mieli mennä kerälle makaamaan.

"Polttaa, kesäkatu kuuma..."
Ei ihan vielä, mutta aavistus annettiin.


Minua viehättää kaikki mikä ei näy mutta minkä voi kuvitella. Avoin ikkuna jossa tuuli heiluttaa verhoa sisään ja ulos on minulle silmänruokaa.


10 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Olen ihan heikkona tuollaisiin lattioihin! Johonkin haluaisin meilläkin väkisin laittaa jotain tuollaista, mutta ei taida oikein sopia rintamiestalon henkeen.

Se kauppa muutenkin, oi oi oi. Antoi juuri paljon kuvittelun varaa, kuten hulmuava verho ikkunassa.
Täälläkin arska lurkkii.

isoinpapu kirjoitti...

Myöskin ihanaa ja mielikuvitusta kutkuttavaa: bussimatka pimeässä illassa puutalokaupungiosan läpi, kun asunnoissa on valot päälä. Bussi on juuri sopivalla korkeudella ja sopivaa vauhtia, jotta varsinaista urkkimistunnetta ei tule, mutta näkee juuri sopivan vilahduksen jostain kotoisasta, kivasta jne.

Ollessani teininä kesän ranskassa, teimme pitkiä iltakävelyjä pimeällä ja ihailimme suurista ikkunoista avautuvia illasnäkymiä jne. Se oli kuin teatteria ja hyvin eksoottista nuorelle suomalaiselle.

Matroskin kirjoitti...

Ihania kuvia. Keväinen tunnelma. Dublinissa asuessa oli kiva kurkkia ikkunoista sisään kaksikerroksisen bussin yläkerrasta. Kerran näin kun konttorissa mies puhdisti rillejään kravaattiin. Yök. Toivottavasti ei ollut vaimolta saatu silkkisolmio!

Liivia, se on muuten rintamamiestalo :). Mielestäni sinne teidän kellariin sopisi tuo lattia. Kylpyammeen alle.

violet kirjoitti...

Liivia: olen pari kertaa täällä sattunut kauppoihin joissa myydään tuon tyyppisiä lattialaattoja. Ovat uusia, mutta aivan täydellisesti menevät vanhoista. Eivät ole mitenkään "vanhennettuja", mutta vanha tyyli, siis. Olen miettinyt myös että mitä, eikö todellakaan ole MITÄÄN paikkaa mihin voisin niitä panna??..

Isoinpapu: Bussista onkin hyvä kuikuilla. Kun tullaan myöhään poikien kanssa koulusta ja bussi matelee niin tuo onnistuu. Nyt vaan alkavat illat valjeta sen verran, ettei ole enää kohta sama fiilis.

Matroskin: Silkkihän on mitä parhain materiaali puhdistaa rillit! Mutta krakaan, joo, ei ehkä.
Sain tästä ajattelun aihetta. En taida edes kehdata kertoa miten putsaan omia rillejäni;-)

Tanja kirjoitti...

Sait aikaan matkakuumeen! Tai kai sitä on jo orastavasti ollut ilmassa, mutta tämä postaus kohotti kuumetta. Haluan kauniille laattalattioille pällistelemään kaikkea ihanaa ja mielikuvitusta kiihottavaa. Talous vain panee vastaan!

violet kirjoitti...

määhän voisin sitten tehdä freelancerina jollekin suomalaiselle matkanjärjestäjälle tällasia "tulkaa käppäilemään kauniille lattioille" -mainoksia ja matkakuumeennostatuspostauksia! (Huomatkaa, kaikki yhteen;-))

Liivia kirjoitti...

Ollaan suurella vaivalla (ja myös kustannuksella) laitettu meidän kylppärin lattia, tykkään siitä kovasti, joten ei sitä nyt repimään enää voi mennä, vaikka TIETYSTI tuommoinen kuviolaattalattia sen voittaisi.
Suomestakin noita löytyy, tunnen erään tekijän (portugalilaisen), samalta ollaan tilattu käsinmaalattua laattaa pikkuvessaan. Mutta kun ei ole paikkaa lattialaatoille, voi voi.
Joku päivä kuistille pitää uusia lattia, ehkä sinne...
Unelma olisi sellainen kivitalokämppä, jossa jokaisessa huoneessa olisi erilaista kuviolattialaattaa. Olisi vinha!

Anonyymi kirjoitti...

Tänne kans iski matkakuume. Hmph.

Inka kirjoitti...

Oih! Voih!
Lattia, kauppa, tunnelma, kevät.
Tulipa inspiroitunut olo kuvista :)

pikkujutut kirjoitti...

Olipas keväisen oloinen kävely,aisti sen kuvista.

Katutason asuntoja ei meillä näy ja nekin vähän mitä on, ovat luukut edessä.

Meillummin ottaisin kyllä tuollaiset kivilattia kuin nämä meidän tylsääkin tylsemmät.