maanantai 21. tammikuuta 2008

Koukussa


Perjantaina ostin kitin väristä ohutta virkkauslankaa ja nro 1,5:n koukun. Ensin virkkasin kapean huivin. Sitten en tiennyt mitä sillä lopulta tekisin, mihin sen panisin. Pyörittelin sitä käsissäni ja käsieni ympärille. Sain idean ja virkkasin rannekorun. Tällaisen "tekohihan". Kiinnitys kahdella helmellä, jotka toimivat nappeina.

Nyt haluan tehdä leveämmän, rönsyilevämmän mallin. Sellaisen, johon voi panna enemmänkin helmiä. Kaulan ympärillekin voisin tehdä....

Jään niin helposti koukkuun että suorastaan pelottaa.

17 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Tykkään! Virkkaaminen on ihan must-puuhaa! Nyt vaan on virkattu ja kudottu niin paljon, että käteni mätii. Olen allerginen metallipuikoille, bambupuikoille ja muovipuikoille, mutta tehdä pitää.

Matroskin kirjoitti...

Ihana. Hame on nätti myös.

SARI kirjoitti...

Juu, virkkaaminen on vaihteeksi kivaa ! Tuli kaksi sipulipussia. Eilen ratkoin hameita : niistä tulee kevääksi pikkutoppeja. Hyvä ostos, kerrankin oli suht halpaa ja löytyi kivoja kankaita tuossa kirppistyylisessä vaatekaupassa.
1,50 hame, ja joissakin oli tosi pajon kangasta.

Tanja kirjoitti...

IHANA! Ja juuri hieno kiilto langassa. Minä en ole laisinkaan lankatekniikkaihminen, mutta tuo rannekkkeesi on niin hieno, että se innostaa kaivamaan virkkuukoukun esille.

Inka kirjoitti...

Voi kun hieno!! Virkkaaminen on jotenkin paljon rentouttavampaa kuin neulominen.

isoinpapu kirjoitti...

Oi hieno! Ja en ehtinyt ylistää hametta tuolla alempana, se Brigitte Bardot-hame. Aivan super.

Sopisko nuo suorastaan yhteen?

Elina kirjoitti...

Tosi kaunis ranneke ja ihan mahtava on tuo hame alla myös! Se on vähän sellainen tulppaani-mallinen, vai valehtevatko silmäni?

Elina kirjoitti...

Eikun taitaakin tarkemmalla katsannolla olla ihan levenevä helma... Mutta siis aivan ihana hame!

violet kirjoitti...

Liivia: virkkaaminen on jotenkin helpompaa kun työ ei ala samaan tapaan hulvattomasti purkaantua kun sen jättää jonnekin lojumaan.

Matroskin: kiits, kiits!

Sari: Sipulipusseja olen virkannut niin paljon että keittiössä tungen yhtä sun toista niihin pusseihin kun ei ole tarpeeksi sipuleita.

Tanja: Siinä on tosiaan sellainen hentoinen kiilto. Minulla on nyt mielessä että haluaisin vielä ohuempaa lankaa, pienemmän puikon ja sitten lisää näitä rannesysteemejä.

Inkivääri: Totta. Viittaan vastaukseeni Liivialle;-)

Isoinpapu: Ai BB-hame?;-) Ou jees, why not! Noi vois sopia yhteen - tai sit voisin tehdä "syntisen mustan" rannekkeen.

Ekub: Noista kuvista nyt on aika mahdoton päätellä hameen helman mallia. Kummiskin siinä on kaksi täysin suorareunaista palaa ommeltu sivusaumoista yhteen, runtattu tasaiselle vekille ja vyötärönauha päälle. Että semmosta muotoilua tällä kertaa;-)

Liivia kirjoitti...

Ehdottomasti BB tuli munkin mieleen hameesta. Musta ranneke siihen ja balleriinat jalkaan!

Vilijonkka kirjoitti...

Hieno!
Pitsikorut taitavat olla jotenkin in, Liivia oli sellaiset hankkinut, minäkin olen värkännyt... Mutta kauniitahan ne ovat ja mukaviakin. Että aina ei kauneuden vuoksi tarvitse kärsiä.

Ja tuo edellisen postauksen hame, vau. Onko se hieman folkloretyyppinen vai tulkitsenko kuvat väärin? Laitat sen sitten päälle jos Pariisin eksyt!

Merja kirjoitti...

Sulla se luovuus pursuaa uskomattoman moneen suuntaan. Tuo on hieno. Tulee mieleen viktoriaaninen tyyli, ja ne kaulukset puvuissa joissa oli nappirivi kaulan alla.

violet kirjoitti...

liivia: jotta voisin kokea olevani edes hiukan BB niin mun pitää antaa tukan kasvaa;-)

Vilijonkka; taitaa olla, joo, jotenkin in ja muodissa. Monessa paikassa näkyy, siksi myös kädet halajaa tehdä. Hitot mää taidan pystyä mhinkään Pariisiin eksymään..hokasin juuri että meidän pojilla on pian KAHDEN VIIKON loma (taas!) ja mies höpöttää jostakin suunnitelmista ja sen sellaista.

Merja: no juuri sellaista tyyliä hiukan tavoittelinkin..hyvä jos välittyy. Se oliskin hieno, nappeja kymmenen tohon kaulalle!

Iiriskukka kirjoitti...

Hieno!Tämän postauksen ja kommenttien jälkeen minun on pakko opetella virkkaamaan:)Eihän se ole vaikeaa,eihän?

Anna Emiliaana kirjoitti...

Todella kauniit rannekkeet. Hameen vyötärössä huivi oli loistoidea. saatan hieman lainata ideaa kesähamoseen. Blogisi on muutenkin kaunis ja hauska. Yksi niistä, joita luen päivittäin.

Satu kirjoitti...

Voi, en ehtinyt reagoida hameeseen. Se on niin kaunis, niin kaunis. Nostalgiaa ja tyyliä.

Virkkaaminen on tosi imaisevaa puuhaa. Minä ainakin virkkaan itseni aina kipeäksi asti. Silloin kun aloitan.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno! Mulle kans! Paljolla myyt?