torstai 20. maaliskuuta 2008

Eilen ja tänään

Säätila vaihtelee päivästä toiseen, tunnista toiseen. Välillä paistaa, sitten tulee rakeita niskaan. Kevätvaatteet roikkuvat turhautuneena kaapissa. Kudon villaista liiviä enkä ole varma vieläkö sitä kovastikin tarvitaan ennen ensi syksyä.


Kuusivuotiaani juo joka aamu ennen kouluunmenoa lämmintä maitoa Muumi-kupista. Pillillä, ehdottomasti. Katselee samalla lasten piirrettyjä että saa silmät auki. Isoveli juo maidon kylmänä eikä mitään pillejä haluta.


Anna Gavaldan uusin kirja "La consolante" on ilmestynyt. Melkein seitsemänsataa sivua! Tämä kappale annetaan mieheni siskolle, joka täytti juuri 40. Tulevat meille koko perhe pääsiäiseksi.


Kaikki muut ovat varmaan jo kuunnelleet puhki, mutta minä ostin nyt vasta kun halvalla sain. Amy Winehousen äänestä olen tykännyt ekakuulemalla. Hyvin toimii ja heiluttaa.Minulla oli tänään treffit miehen kanssa kaupungilla. Oman miehen. Olimme ostoksilla ja syömässä. Nautin seurastaan!

15 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Jaa, uus Cavalda! SE on sit ens syksynä varmaan täällä.

violet kirjoitti...

Saattaa olla jo ennen. Edellinenkin myi käsittääkseni Suomessa hyvin.

Merruli kirjoitti...

Treffit oman miehen kanssa on luksusta!
Sopii tuo Winehousen CDn kansikin vallitsevaan siniseen kauteen komiasti.

Puisto kirjoitti...

Ihania nuo kuvasi. Amyn ääni ja musa on tuulahdus raikkaudesta, hyvää ja tuoretta, toivottavasti saa myös oman elämänsä kuosiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Violet!

Lähestyn tätä kautta kun en tiedä, tulevatko spostini perille - taulukauppoihin liittyen..?

ss

violet kirjoitti...

Merruli: just näin - molempiin juttuihin!

PApi: Kiitos. jes, Amy ei ole enkeli mutta äänensä on.

Anonyymi: eivät tule. Olen odottanut mutta en ole saanut kuin sen ekan meilin.

isoinpapu kirjoitti...

Minä nautin ajo-opetuksesta koska saan viettää aikaa miehen(oman) kanssa kahdestaan. Aika aneemisen kuuloista ehkä, mutta meillä on hauskaa. En välitä siitä kortistakaan oikeastaan. Saatan suorastaan ruveta tahallaan oikein huonoksi oppijaksi, että saan paljon tukiopetusta.

Tiuku kirjoitti...

Oman miehen kanssa aika kaksin on kultaista. Harvoin saatavissa ainakaan silloin kun lapset ovat vielä pieniä.

Me kävimme tänään kaupassa. Kivaa sekin, ainoastaan että oli niin kiire.
Kaunis profiili pojastasi, teissä taitaa olla aika paljon samaa näköä. Silmät?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ss tässä :) Apua - minne ne jää? Olen laittanut monta...kirjoittamalla osoitteenkin! Voirko laittaa mulle sun puh nro maililla, niin viestin?!

Merja kirjoitti...

Poikas on näköisesi, nätti profiili. Taitaa tulla hurmuri.

Gavaldaa en ole lukenut, pitäisi varmaan tutustua siihenkin. Niin paljon olisi kirjoja luettavana. Miksikähän niihin on niin hankala nykyään tarttua? (vastaan itse, ainoa aika lukea illalla ja nukahdan parin sivun jälkeen)

Meillä mies osti Winehousen CD:n jokunen aika sitten. Mä en oikein osaa häntä kuunnella, tekee pahaa. Mua pännii kun julkisuuden asemassa olevat käyttäytyy tuolla tavalla ja on todella huonoja roolimalleja nuorille ihmisille. Kuulostanko mummolta?

violet kirjoitti...

Isoinpapu: ymmärrän hyvin! Hauskaa voi oikeasti olla niin monella tavalla. En mäkään ensimmäiseksi haluaisi mieheni kanssa kynttiläillalliselle ravintolaan;-)

Tiuku: pienempi poikani on varmasti minunkin näköiseni, mutta aivan hämmästyttävä yhdennäköisyys on äitini isoveljen kanssa, kun tämä oli pieni. Ollaan katsottu setäni lapsuudenkuvia ja hän on kuin poikani. Tai toisinpäin.

Merja: Voi tulla hurmuri. Isompi on jo.

GAvaldaa voin suositella. On ns. "helppoa luettavaa" (mikä ei tarkoita että olisi jotakin herttasarjaa) ja minusta hänen tekstinsä ovat kiinnostavia. Monen muunkin mielestä, sillä hän on Ranskan myydyin kirjailija tällä hetkellä ja hänen teoksiaan on käännetty paljon.

Kyllä, kuullostat mummolta mitä Winehouseen tulee;-) Tai siis, mielipideasioitahan nämä, ei kaikki tykkää kaikesta.
Mutta entä ellet tietäisi tyypistä mitään, kuulisit vain, tykkäisitkö?

Kun tarkemmin ajattelen niin levyhyllyni jäisi aika tyhjäksi jos poistaisin sieltä kaikkien niiden levyt, jotka ovat eläneet "huonoa elämää"...

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin pidän enemmän siitä ajatuksesta, että mennään mieheni kanssa treffeille uudestaan, kuin järjestäisimme jotain superromanttisia kynttiläillallisia. Ja joskus varaosaliikkeessäkin voi olla hauskaa, kun ollaan sillä tuulella :D

Ihastuttavaista pääsiäisaikaa sinne erimaahankin :)

Anonyymi kirjoitti...

Oletko lukenut tuota Gavaldaa ja jos olet, miltä vaikuttaa? Pidin erityisesti Viiniä keittiössä-kirjasta, Kimpassa on vähän höttöä, mutta välillä se sopii. Rakastan kuitenkin onnellisia loppuja, joten siihen se sopii hyvin.

Amy Winehouse on hyvä laulaja, levyyn olen jo kyllästynyt tosin. En usko, että Winehouse "käyttäytyy huonosti" vittumaisuuttaan, vaan siksi, että on ongelmainen nisti, eikä sen pitäisi vaikuttaa siihen, pitääkö siitä musiikista vai ei. Aika harva nuori varmaan pitää Winehousea esimerkkinään(paitsi ehkä tyyliasioissa) ja jäljittelee touhuja, nuoret ei ole välttämättä niin tyhmiä kuin usein kuvitellaan.

Kylppärin kaappi menee muuten kuvaukseen täälläkin, kiitos ideasta. Ja ihanaa pääsiäistä!
-minh-

violet kirjoitti...

Metsien mamma: SINÄHÄN se olet erimaassaa, minä olen täällä ihan samassa;-)

Minh: en ole lukenut itse vielä Gavaldaa. Mietin että lukisko tuon lahjaksi menevän mutta haloo, enhän olis kahdessa päivässä edes ehtinyt sitä paitsi mun lukemani kirjat ovat aika "luetun näköisiä", joten sillain salaa en olisi voinut lukea....
Ostan sen ehkä myöhemmin itselleni, nyt en raaskinut.
Winehousesta samat ajatukset.
Peilikaappikuvia odotellessa....!

Taru kirjoitti...

Minäkin tykkäsin siitä Viiniä keittiössä-kirjasta, mutta seuraavaa Kimpassa en päässyt ensimmäistä 50 sivua pitemmälle. Ei ollut minun juttu - ei koukuttanut.

Nyt ei ole kiire lukemaan hänen uutta kirjaansa.

Se on aina mukava vertailla luku ja kuuntelukokemuksia, vähän lukupiiri tyyliin! Kiitos siis siitä!

Valkoista pääsiäistä!