perjantai 21. maaliskuuta 2008

Vähälumista pääsiäistä!

Siivousmusiikkina oli Amy, nyt kauppareissun jälkeen ja ennen kouluunlähtöä rauhoitan mieltäni tällä levyllä, joka on kuulunut jo moneen pääsiäiseeni. Ja sopii muutenkin, kun haluaa kuulla kaunista ihmisääntä, ei muuta.


Ulkona on aivan lohduton lumipyry. Kun lähdin kauppaan ei vielä ollut. Siispä urheasti ulos uskaltanut kevättakki tai turpaansa taas. Toivottavasti sade lakkaa. En sentään mitään kinoksia kaipaa!Sain sinisen liivin valmiiksi. Ei kun ei ihan sentään, lankoja roikkuu vielä siellä täällä. Se on ihan justiin semmoinen kuin halusinkin. Se tuo mieleeni Ahvenanmaan kansallispuvun, joka on aina ollut mielestäni ehdottomasti kaunein suomalainen kansallispuku. Muut ovat jotenkin niin hailuja.


Vieraat tulevat illalla ja viipyvät maanantai-iltapäivään. Jääkappi on lastattu lampaalla, kanalla ja runsailla vihanneksilla. Suklaata ja viiniäkin talosta löytyy - myös rasvaisia juustoja, vaikka perheen "potilas" yrittääkin karsastella niitä.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

8 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Lumipyryt on sitten kulkeutuneet täältä sinne. Täällä paistaa niin leveästi!
Liivistä tuli hyvä. En muista ahvenanmaan kansallispukua, mulla oli joskus päällä pakollisissa abisembaloissa Pohjanmaan kansallispuku, tykkäsin kovasti siitä, vaikken muutoin niin pohjanmaan fani olekkaan. Nyöritettävä musta liivi oli ihana!
Maistuvaa, mukavaa pääsiäistä myös sinne!

violet kirjoitti...

Totta puhuen en itsekään muista sitä pukua. Olen vain päässänyt hellinyt sellaista muistoa että se on kaunis;-)
SIinä on ainakin tuota samaa sinistä (olikohan koko helma?)ja keltaista.

Joo, ne liivijutut kyllä ovat ihania!Muissakin on kuin Pohjanmaan, muistaakseni.

M'man kirjoitti...

Taallakin rakeita satelee taivaalta...Ei sentaan sokerisia paasiaiskaramellirakeita ;o) Voisi kylla minun mielestani - piristaisi enemman kuin tuo kauhea saa...

Hauskaa paasiaista sinnekin!
Liivisi on muuten kaunis!

Matroskin kirjoitti...

Lääh. Äkkiä jääkaapille.

Sooloilija kirjoitti...

Täällä soi pääsiäismusana parhaillaan Samuli Edelmannin Virsiä; rentoa, mutta syvällistä tulkintaa.
Liivi on tosi kaunis, kapeaa mallia, muodikas!
Ja aurinko paistaa!

Anonyymi kirjoitti...

Uljas liivi, uljaalle naiselle.

Olen lukenut sinua pitkään. Kiitos!

:)

isoinpapu kirjoitti...

Huh, onpa siellä tosiaan sää!

Mulla on Aino-puku, sellainen vähän keksitty muinaispukumainen systeemi. Tulee ihan vanha suomalainen teatteri siitä mieleen. 20-luku.

Mahtavat herkut teillä! Hyvää pääsiäistä!

Vilijonkka kirjoitti...

Upea, oikein säntillinen ja hieno liivi. Valkoinen paita alla ja saappaat jalassa niin johan hoituvat kaikki asiat. Olen kade kaikille jotka neulovat, itsellä kun vaatteen pitää valmistua päivässä, muuten jää kesken, siksi en voi kutoa! Paljon kaunista jää saamatta!

Mulla on karjalainen Lavasaaren puku. Siinä on vain hame ja sellainen lyhyt a-mallinen paita. Äitini sen värkkäsi, itse viisitoistavuotiaan taidoilla osan kirjoin itse. Liiveistä en perustanut silloin, kuten en vieläkään. Sellainen vakavaluontoinen möhömahkompleksi on vaivannut aina ja silloin ei liivejä käytetä!