keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Peilikaapin ovet auki

Meillä on käytäntö muodostunut sellaiseksi että mies on "ominut" yläkerran suihkun, vessan ja peilikaapin. Sopii minulle. Minä tykkään peseytyä alakerran kylvyssä. Siellä on kaksi lavuaaria ja peilikaappia vierekkäin - toinen on nyt siis lasten, toinen minun.

Katselin tässä yksi päivä taas purnukoitani ja heittelin pois joitakin ikivanhoja tököttejä. Ja vieläkin jäi yhtä sun toista outoa. Katsotaan lähemmin:

Minulla on ylhäällä vasemmalla 5 deodoranttia. Käytän niistä yhtä. Muissa on joku vika. Tahraa, tuoksuu pahalta, kutittaa. Mutta mitä ne odottavat? Maailmaloppua vai täydellistä kuivumista? Sitten on nenäspray, jota ei voi/saa enää käyttää.

Ylähyllyn keskivaiheilla on kaikenmaailman kuorintavoiteita. Ihan tarpeeseen ja käytössä. Sitten on joku salaperäinen pitkän tukan hoitovoide. Ikivanha. Miksen heitä pois, kun ei ole sitä tukkaakaan???

Ylähyllyn oikeassa kulmassa on vartalovoiteita, geeli ja hiusvaahto. Voiteet ok (paitsi yksi "kevyesti ruskettava" josta tulee keltaiseksi), geeli käytössä, muotovaahto persiistä. Roskiin?

Keskihylly vasemmalta:
Uusin ostokseni Eucerin Hyallon Filler jonka ostin kun saamani näyte tuntui oikein hyvältä. Mutta että muka toimisi syviinkin ryppyihin ja vielä sisältäpäin - buaahhah haa! Lupaan raportoida jos ihme on kuukauden sisällä tapahtunut.

Sitten kynsilakanpoistoaine jota tarvitsen vain varpaankynsiin, jotakin ikivanhoja anti-oksidanttipillereitä (unohtanut käyttää), Nivea hiusvoide joka on kuin Suavea vetelisi päähänsä (roskiin?), ruman värinen paniikissa ostettu poskipuna, kasvoharja joka raapii ja kuivattaa naaman, virheostoksena silmämeikinpoistolappuja (joista saan valtavan turvonneet luomet), piilolinssipaketteja (oikean ja vasemman silmän arvot eri), kaksi tyhjää parfyymipakkausta.

Alahyllyllä on sitten:
Tyhjäksi puristettu Niveatuubi (roskiin!!), meikkipussiin kuuluva luomiväri, huono käsivoide, kaksi lasipurkkia täynnä lähinnä itsetekemiäni koruja, ruma luomiväri, Body Shop:in tuoksuöljy White Musk josta luulin pitäväni mutten pidäkään (nyt jo vanhenut, mitä vielä odotan???), mystinen hiuskampa, jota en ole voinut moneen vuoteen pitää kun ei ole niin pitkää tukkaa.

Sitten tuoksut, kaikki käyttössä: Chanel Chance eau fraiche, Clinique Happy to be, Rochas eau de Rochas, YSL In Love Again pikkupulloja kolme.

Nivean meikinpoistoaine, vanha aurinkovoide (!!), tyhjä (!) Body Shop tuoksupullo.

****

Meikkipussi on yleisimmin olohuoneen lipaston päällä (olohuoneen omassa tuolissa paras valo meikata), kylpyhuoneen alakaapit täynnä vanhoja aurinkovoiteita ja aftersun-juttuja, yksi laatikollinen vanhaksi menneitä tai virheostosmeikkejä.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hihiii, onpa hauskaa ihan luvan kanssa päästä kurkistelemaan toisen peilikaappiin!

Kuule huomaan että sullakin on tallessa toi Chanelin tuoksun kotelo..vai onko siellä uusi tuoksu jo odottamassa? Olen itse nimittäin kaksi viikkoa, ainakin, miettinyt, raaskinko heittää kauniin pakkauksen pois. Yleensä säilytän tuoksujen kotelot, koska pakkaan matkalle lähtiessä tuoksupullot niihin. Nyt vaan tuntuu että kaikesta ylimääräisestä täytyisi päästä eroon...

Taidan miettiä vielä pääsiäisen yli tätä, ettei tule tehtyä mitään hätiköityä.

Anonyymi kirjoitti...

ps. käypä nuuhkimassa Shisheidon ZEN-tuoksua...pohjatuoksussa jotain samaa kuin Happy To Be:ssä, voisit tykätä!

Vilijonkka kirjoitti...

Hyöksinpä minäkin viikko sitten kylppärihyllykön kimppun Tuoreessa muistissa siison kuinka roskikseen päätyi kolme ikivanhaa aurinkovoidetta, kaksi epäonnistunutta meikkivoidepurnukkaostosta, kylpyvaahto ja -suola jämät ja jotain muutakin sälää. Aika vähällähän sitä oikeastaan pärjäisi, jos vain huolellisesti valitsisi ostoksensa ja aina muistaisi reissuun lähtiessä ottaa mukaan tarvitsemansa.

Sooloilija kirjoitti...

Olipa kiva kurkata. Heti halutti lähteä siivoamaan omaakin peilikaappia, tai paremminkin täyttämään, sillä vasta tapahtuneen muuton jäljiltä en ole edes kaikkia purnukoita saanut sinne kaappiin asti vaan ne ovat epämääräisissä koreissa pesukoneen päällä.. Jospa nyt!

Niveaa näköjään kannatat! Ne ovat kivoja tuotteita, kohtuuhintaisia..
Minulla on Body shopin punainen lasipullo eau de toilettea nimeltään: Cassis Rose. Se on ihana! Ja aion hankkia saman tuoksun muitakin tuotteita.

Anonyymi kirjoitti...

Minä intouduin näistä kuvistasi, että meidän peilikaappi on otettava pois seinästä :D Siellä ei ole juuri mitään, se on vanha ja muovinen ja ruma ja pienentää jo entisestään pienen WC:n kokoa. Kiitos innoituksesta. Peilikaappiani en siis aio kuvata :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin kerran jonkun selittävän, että tarpeettomien tai hylättyjen tavaroiden täytyy käydä läpi eräänlainen "terminaalivaihe" ennen kuin ne voidaan heittää menemään. Tämä tarkoittaa odottamista. Yleensä esineet siirretään nurkkaan, komeron perälle, vintille jne.

Kun tarpeeksi pitkä (määrittelemätön, voi olla hyvinkin pitkä) aika on kulunut, esineistä voidaan lopulta luopua, ja ne lähtevät kaatopaikalle tai kirppikselle.

PS. Mukava maja sulla :)

violet kirjoitti...

Maare: se kotelo on tyhjä. Se on kaunis. Ehkä se jää sinne vielä!

Vilijonkka: Hyvin vähällä pärjää ja oikeastaan pärjäänkin. Ostoksilla vaan ei voi uudesta jutusta tietää että sopiiko se. Siksi mulle tulee mokaostoja. En osta mitään esim. voidetta tai shampoota haistamatta, koska tuoksu on mulle tärkeä. Sen sijaan se miten iho reagoi vaikka jollekin jutulle jää sitten kokeilun varaan...

Sooloilija: Niveaa kannatan. En mitenkään fanaattisesti, mutta näistä halvoista jutuista se on minusta paras. Joku L’Oreal on minusta aivan yök yök. Kaikki tuoksuu minun nenääni pahalta, koostumuksista en pidä, en purkeista enkä pulloista.

Metsien mamma: joskus kirjoitus voi siis toimia näinkin! Ole hyvä vaan, nappaa kaappi seinältä.

Paila E: TERMINAALIVAIHE. Siitä tuli mun uusi lempisana. Mulla on paljon juttuja terminaalivaiheessa.

Merja kirjoitti...

Hymyilyttää tuo Paulan esittämä terminaalivaihe. Mulla on vaatekaapissa aika paljon siinä vaiheessa jo usean vuoden olleita vaatteita.

'keltaiseksi tekevä kevyesti ruskettava' - meillä taitaa olla samaa voidetta.. Tykkään Sisleyn itsestään ruskettavasta mutta mehän tiedetään missä hinnoissa Sisley liikkuu..

Anonyymi kirjoitti...

Aika tutun oloista touhua. Kävin oikein laskemassa deodorantit, minullakin niitä oli viisi :)Olen yrittänyt nyt väkisin käyttää Dermoshopin Body pink voidetta, joka haisee kamalan ruusulle. Pohdin nyt, että laitanko sen terminaalivaiheeseen kaappiin vai nakkaanko pokkana roskiin kohtuu uuden, mutta kamalan ja käyttökelvottoman hajuisen tökötin.

Edellnen postauksesikin hymyilytti. Minun 3,5 vuotias poikani kopsuttelee mielellään saman tyyppisillä remmikorkkareillani, jotka ovat punaiset tai sitten uusilla ruskeillani. Sanoo niitä kopokengiksi.

Puisto kirjoitti...

Voi ei, voi ei. Ei voi, voinko, en, näyttää omaa kylppärikaapin sisältöä. Kiitos inspiraatiosta siivota se terminaalivaiheessa oleva koko kylppärin kaappi.

Tämä ilmaisu on niin hemmetin hyvä, kiitos Paula! Terminaalivaiheesta siirrytään nyt finaaliin.

Puisto kirjoitti...

Niin ja piti sanoa jo aikaisemmin. Hieno tuo tekemäsi taulu, oikein siis erittäin hieno.

Anonyymi kirjoitti...

Noita voiteita ei muuten kannattaisi säilyttää kosteissa tiloissa. Bakteerit lisääntyy niissä huippuvauhtia ja menevät siis nopeammin pilalle. Itselläni on vähän sama tilanne, että kosmetiikkaa löytyy vaikka kuinka paljon sellaista mitä en enää käytä :)

Junika kirjoitti...

No aivan joo.

Kosmetiikka on valmistettu sellaiseksi, että se koukuttaa ja tekee itsensä tarpeelliseksi. Ja myös kaikki ne tvälttämättömät rinnakkaistuotteet tarpeelliseksi. Ja sarjaan sopiva meikkilaukkukin tietenkin pitää hankkia, eihän se ryppyestovoiteen esivoide muuten toimi! Niin.

Siksipä päädyinkin kokeilemaan luonnon kosmetiikkaa. Dr Hauschchchhhkan piti vähentää tarvetta käyttää kosmetiikkaa. Tarpeeni ostaa kaikki mahdolliset ihanuudet tuota ihmeellisen ihanaa luonnonmukaista kosmetiikkaa kuitenkin oikein reuhahti käsistäni ja minulla on nyt peilikaapissani enemmän putkiloita, kuin koskaan aikaisemmin oli...

Eh?

Annu kirjoitti...

Kuinka kiehtovaa! Ihana postaus. Meiltää löytyy kaapista kaiken maailman purtelot,vanhat ja uudet, sekavana sekoituksena. Jotenkin tuntuu, että postauksestasi intoutuneena tekisin tänään suursiivouksen. Siis vessankaapissa.

Liivia kirjoitti...

Tämä oli hauska kurkistus!

Itselläni ei juuri näitä kokoelmia ole, kun en oikein ostele kosmetiikkaa. Mulla on yks dödö, yks shamppoo, yks rasva lärviin, yks silmiin, yks huuliin, yks vartalolle. Kaikkea yksi ja kaikkia käytän päivittäin, ja kun loppuu ostan uuden. Ja kaikki loppuu aina yhtaikaa, vakio sekin.

magi kirjoitti...

Violet!
Haastoit minutkin kurkistamaan kaappiini. Pelottava kurkistus! Hajuvesipullo kolmentoista vuoden takaa- tuoksu jäisi varmasti mieleen ja kääntäisi päät, rivi huulipunahylsyjä, joita vielä ehkä saatan jonain päivänä käyttää,poskipunaa edelliseltä vuosisadalta. Apua! Kotiäitiys on tehnyt tehtävänsä! Piipahdan meikkiostoksilla ensi viikolla!

Inka kirjoitti...

Heh, hauska postaus! :)
Mistäköhän se johtuu, että joka kerta kun suursiivoan vessan kaapin, päätän etten enää sorru virheostoihin. Ja seuraavan kerran kun kaappi pitää siivota (että sieltä löytäisi jotain), huomaan siellä olevan roppakaupalla purkkeja ja purnukoita, joista pitää taas hankkiutua eroon.