keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Etukäteen


Eilen oli hyvä postipäivä! Kaksi korttia kahdesta täysin erilaisesta paikasta. Yhteistä iloiset lomaviestit. Lähettäjien lomafiilis tarttui kuin pikaliima!


Omaa lomaamme saan vielä odotella. Koulu jatkuu heinäkuun alkuun asti ja matkaan lähdetään heinäkuun puolenvälin tienoilla.

Tutustun paikkoihin lukemalla niistä etukäteen. Kirjoitan ylös kohteita joissa haluan käydä. Mitä enemmän kirjoitan, sen paremmin huomaan tekeväni hullun hommaa. Haluan joka tapauksessa "kaikkialle", joten silloinhan minun pitäisi kaiken järjen mukaan olla tyytyväinen menimme minne hyvänsä.

Parhaat matkamme ovat kuitenkin aina olleet sellaisia, ettei seuraavan päivän ohjelma ole ollut ihan tarkasti tiedossa kun illalla on painanut päänsä tyynyyn.


Olen suunnittelija, järjestelijä, etukäteen murehtija.
Siksikin minulle on oikein terveellistä mennä ilman päiväohjelmia ja listoja. Ihan varta vasten opetella olemaan vain.

Mutta silti...kai sitä voi vähän alleviivailla ja ympyröidä, hiukan selata ja ruksata...
Elää etukäteen.

10 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

On se etukäteen hyvä vähän vilkuilla minne menee, ettei käy niin että kävelee ohi jonkun ihan must jutun vain siksi ettei tiennyt sen olevan siellä:)

isoinpapu kirjoitti...

Mä rakastan näitä blogilomia! Siis kun ei itse oikein pääse mihinkään, niin pääsee toisten siivellä.

Ja sitten kun joskus pääsee, niin toiset ovat jo testanneet kohteet puolestani.


Niin just, elää etukäteen.

Virpi P. kirjoitti...

Helena Petäistön kirja Aamiainen Cocon kanssa teki aikanaan vaikutuksen, kun erään Prahan matkan jälkeen olin totaalisen uupunut. Siitä asti olen yrittänyt käännyttää itseäni heinäsirkaksi.

Olina kirjoitti...

Ja onhan se nyt hyväkin vähän alleviivata ja ympyröidä etukäteen, ettei käy niin kuin eräille, jotka vain pamahtavat paikalle ja sitten vasta ihmettelevät, että mitäs nyt...=)

Edelliseen postaukseesi liitttyen: myös minä keräilin nuorempana "arvottomia asioita". Ihan sillä nimellä ja tarkoituksenmukaisesti. Edelleen tarkut ovat täynnä kaikenlaista: "voi vau, katsos tätä, otan sen mukaan, tosi hieno..." Juu-u.

pikkujutut kirjoitti...

Meilläkin tehdään listoja siitä mitä Suomessa kesällä tehdään.Loman alkaessa lista on toooosi pitkä ja loman loputtua olemme tehneet murto-osan siitä mitä suunnittelimme ja taas toisaalta paljon sellaista mitä listalla ei edes ollut.

Mutta olisi myös tosi tylsää mennä Suomeen ilman mitään ajatusta mitä siellä tehtäisiin.Jotain uutta ja erilaista pitää olla takataskussa,ainakin ideana.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta matkakohteeseen etukäteen tutustuminen on niin kivaa, ettei sitä missään tapauksessa kannata jättää väliin. Mutta ymmärrän kyllä suunnittelemattomuudenkin idean, mutta silloin taitaa olla kyse vähän toisenlaisesta lomasta. Tarkoitan että tietyillä lomilla oikein ahmitaan kaikkea mitä on tarjolla, toisilla lomilla taas vaan ollaan eikä huolehdita mistään. Kai taitava lomailija voi yhdistää nämä kaksi :)

Tykkäsin tosi paljon tuosta taskujutusta. En vaan kerinnyt kommentoimaan.

violet kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!
Semmoista vielä että kaikkiin vanhoihinkin juttuihin sopii ihan koska vaan kommentoida vaikka olis miten paljon uutta tekstiä tullut. Saan tiedon kaikista kommenteista ja luen suurella innolla.

Anonyymi kirjoitti...

En hirveästi haluaisi täällä mainostaa outouttani,mutta en ole koskaan tehnyt mitään listoja-tiedän että monet tekevät-mitäköhän siinä listataan ? Matkallelähtölistani olisi kovin lyhyt 1)passi 2)matkalippu 3)maksuvälineitä.
Siis olenko outo ?

violet kirjoitti...

Minun listani (mitä nyt tähän aiheeseen tulee) ovat siis sitä että panen ylös (tai alas, kuinka vaan) tai muuten merkitsen esim. matkaoppaaseen missä haluaisin käydä. Katson hiukan etukäteen kartoista että onko mahdollista, vaikeaa vai mahdotonta sitä toteuttaa.
Ei mun siitä mitään listoja tarvi tehdä että mitä otan mukaan....

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Mä rakastan matkasuunnitelmien tekemistä, se on jo sinällään kivaa ja jännää. Tosin sitten kun matka todella koittaa, mä unohdan kaikki listat ja suunnitelmat aina, ja sitten ehkä paljon jää näkemättä, mutta toisaalta ei ole paineitakaan.