keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Hämärästä


Brysselissä on kovin hämärää tänä aamuna. Vasen silmäni oireilee kuten aina ennen nuhan tai muun taudin alkua. Silmän pinta tulee araksi. Kuin sitä olisi naarmutettu. Olen nukkunut 10 tuntia, mutta siinä tuntuu olevan noin 5 tuntia liian vähän.

Olen kuluttanut 5 liimatuubia siitä lukien, kun aloin tehdä lippunauhoja. Olen käynyt kaksi kertaa postissa ja pöydällä on taas nippu pieniä paketteja odottamassa. Olen niin iloinen kun saan tehdä näitä. Mieluisin työvaihe on se, kun isken leimoja. Silloin voin hetken kuvitella olevani tärkeä virkamies, joka laittaa "hylätty" -leimoja kaikkiin näkemiinsä hakemuksiin.

Huomiseksi tuli ohjelmanmuutos: grève nationale, eli opettajat lakossa myös ranskalaisessa koulussa täällä Belgiassa. Taas syytä olla iloinen siitä ettei ole itse töissä kodin ulkopuolella. Ei tarvitse miettiä mihin lapset laittaisi, miten sumplisi. Mutta oma ohjelma menee tietysti hiukan uusiksi.

Tämä viikko on kiireinen, ensi viikko myös. Se on kuitenkin kivaa ja hyvää kiirettä. Toivon vaan etten sairastu. Niin moni on kipeänä, kuulemma. Voikaa te kaikki hyvin.

24 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Joo onpa siinä murhetta vanhemmilla mihin koululaisensa laittaa, kun noin usein lakkoilevat. Aiemmin mietin vain open näkökulmasta, että kuinka kivaa olis...

Eiks ookkin terapeuttista se pakkaaminen! Leimojen lätkimisessä on hohtonsa.

Merruli kirjoitti...

Minua kiinnostaisi saavuttavatko opettajat ja muut siellä lakkoilemalla myös haluamansa?

Ihastuttava toppi vai onko peräti mekkopituinen.

Toivottavasti tauti pysyy kaukana ja kiire sopivan nautittavana. Itse juuri raivasin (peruin)illan vapaaksi, kun alkoi paikasta toiseen laukkaaminen tympiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo kattokuva!

Minä rrrrrakastan leimojen lätkimistä! Töissä saa paukuttaa oikein kunnolla semmosella isolla "pöytä"leimasimella (postinlajittelukeskuksessa).

Hus pois flunssapöpöt! Mulla se alkaa aina korvienrutinalla ja "ilmapallo"päällä, kuten viimeyönä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hyvä saada tätä kautta tietää, mitä maassa tapahtuu! Lapset ovat kunnallisessa eskarissa ja tarhassa, eli se siitä rauhallisesta siivouspäivästä sitten...

Oliko se kirppari, mistä kirjoitit muutama päivä sitten, Les Petits Riens Rue Americainella? Vai onko sielläpäin joku muu hyvä kirppari?

violet kirjoitti...

Liivia: sa muuta. toivon ettei kukaan epätoivoinen kysy ottaisinko huomenna jonkun lapsen meille päiväksi...ehkä joskus ottaisinkin, mutta juuri nyt en jaksaisi enkä ehtisi.
Leimaaminen on hianoo.

Merruli: Jaa-a. Tämä lakkohan on siis Ranskan opettajien lakko, mutta koskee myös näitä ranskalaisessa koulussamme olevia opeja, koska ovat Ranskan opetusministeriön alaisia.
Lakko on vähän niin kuin traditio säännöllisin väliajoin tietyillä aloilla;-) Une grève, lakko, on sana, jonka jokainen ranskalaislapsi oppii aikaisin. Samoin démonstration, mielenosoitus. olen ehdottomasti sitä mieltä että opettajien lakkoilu on aivan oikeutettua, mutta en tiedä saavatko lopultakaan mitä ajavat.

Toppi on trikoopaita, jota pidän yöpaitana...ja joskus aluspaitana.

Minja; voisin muuten ihan hyvin kuvitella itseni postiin töihin. En siihen tiskiin, mutta lajitteluun.
Mulla on ilmapallopää myös.

violet kirjoitti...

Jamblinne: Lakko EI liity Belgiaan millään lailla! Poikien koulu on lycée français joka on siis Belgiassa toimiva ranskalainen koulu.

Että siivoa vaan;-)

Kirppari oli juuri toi.

Anonyymi kirjoitti...

No huh! Ihmettelinkin vähäsen...

Vilijonkka kirjoitti...

Vai hylättyä sitä ajatellaan. Mulle tulee leimoista ensimmäisenä mieleen kiinalainen "hyväksytty" leima. Sellainen vaaditaan kaikkeen, jopa parkkimaksukuittiin. Leimat ovat oikeastaan aika juhlavia, harmi ettei Euroopassa enää saa passiin moisia. Oli ennen kaikki niin ihmeen hienoa.

SARI kirjoitti...

Tämä lakko onkin tärkeä lakko, kyseessä ei ole opettajien palkat tai eläkkeet, vaan pienten lasten etu ja oikeus hyvään kehityksen seurantaan leikkikoulusta asti. Täällä paasataan epäonnistumisprosentin pienentämistä ja samalla ollaan poistamassa kaikki keinot, jotka siinä auttaisivat ! Täysi tuki lakkolaisille rykmentistä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
hieman hitaana heräsin nyt todellisuuteen ja tietoisuuteen siitä että minäkin tahtoisin sitä lippunauhaa pätkän, mutta sähköpostiosoitteesi ei suostu ilmaantumaan profiilistasi vaikka kuinka koitan..... apua apua! :)

_hoya_ kirjoitti...

Kukkiiko teillä pionit? :-O
Kaunissävyinen kuva kukista!

violet kirjoitti...

Vilijonkka: joo. Olis niin ihana käyttää virkamiehen mielivaltaa joskus;-) Sillä kyllä niitä virastoasioita hoidellaan vielä niilläkin perusteilla, vähän siellä sun täällä maailmassa.

Sari: olet oikeassa. Täysi tuki täältäkin.

MArgarita: mikäs siinä nyt sitten on..?
Siis klikkaa "tarkastele koko profiilia" sitten kohdasta "yhteystieto" kohtaa "e-mail".
Eikö tule?

Hoya: kuva on keväältä...myönnän;-)

Peanut kirjoitti...

Ensimmäinen paketti on perillä :) Jo paketti oli kaunis ja viestisi lämmin. Liput ovat jo ripustettuina ja ovat hienot! KIITOS!

Tuohon s-postiosoitteen kopioimiseen vinkki vinkki. Ainakin itselläni toimi se, että painoin e-mail -kohdan päällä hiiren OIKEAA näpyskää. Siihen tulee teksti "kopioi osoite" tms. Kopioin ja liitin omaan s-postiin.

aino kirjoitti...

lämpimiä toivotuksia ettet tulisi kipeäksi.
pidän hämärästä kuvissasi.

tuija kirjoitti...

Kukkakuva on viileän tyylikäs, jollaisia mäkin haluaisin ottaa :) En ole se kyselemäsi Tuija, mutta mielelläni ottaisin lahjaksi jotain tekemääsi. Toipumista! Kipeäksi tullaan toki aina silloin kuin ei niin välttämättä tarvitsisi..

T.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sävyt valokuvissasi!

pikkujutut kirjoitti...

Meilla lapset olivat kotona eilisen.Opet lakkoilivat opettamista vastaan :). Juuri edellisella viikolla puhuimme muiden aitien kanssa etta tana vuonna onkin ollut hyvin 5 paivaiset kouluviikot ja heti se sitten alkoi.

Mulle tulee stressi leimoita.Niita saadaan ja halutaan taalla joka paikassa.Libanonilaiset virkamiehet rakastavat leimoja.

Bluesea kirjoitti...

Oi, mitä sävyjä kuvissasi! Ihastuttavia.

Kiitos söpöstä narupostista. Kiitän blogissanikin.

Suvi kirjoitti...

Kauniita kukkia. Ja tuo katto/taivas on hieno.

Itse nauttisin myös tosta leimasin vaiheesta. Kirjastontäti leikki oli yksi lemppari silloi pienenä. Siinä leimattiin lainauskortteja.

violet kirjoitti...

Peanut; hyvä että ovat turvallisesti perillä. Aina se mietityttää siihen asti kunnes kuulee että perille tuli.

Aino: minäkin pidän toisinaan hämärästä ihan kovin. Tauti on ihan kuin kurkkimassa olan yli, mutta toistaiseksi ei ole iskenyt.

tuijander; Kiitos vaan! Nuo kukat olivatkin kovan kuvauksen kohteena keväällä vai oliko se jo kesää. Olin juuri saanut uuden kameran ja herra siunaa noita kuvattiin siihen asti että mätänivät.

Täti-ihminen; kiitos mielipiteestäsi! Toi keittiön maitokahviseinä sopii taustaksi.

Pikkujutut: ymmärrän suhtautumisesi leimoihin kun tämän kerrot. Hyvä mun nyt on elvistellä ja leimailla, kun omat leimat tässä maassa on saatu. Ei mennyt kuin muutama kuukausi;-

Saksi-sadie: hyvä että tuli sinunkin pakettisi hyvin perille.
Kiva myös kun olet pannut oikein blogiisi asti. Kuka tietää jos sitäkin kautta joku innostuu;-)

Suvi: kirjastoa olen leikkinyt minäkin. Kun olin pieni 60-70 - luvun taitteessa niin kirjastossa merkattiin lyijykynällä ruutuvihkoon. Sitten muistan mikrofilmeille tallentamisen.

Rouva Nordman kirjoitti...

Ihanaa violettia! (Tarkoitan siis myös kuvien värejä).

Toivottavasti et sairastu! Täälläkin on kovasti pöpöjä liikkeellä.

Vai lakko! On se hyvää, että jossain uskalletaan. Suomessa opettajakunta on niin (sori kielenkäyttöni) munatonta, että ei lakkoilla, vaikka olisi aihettakin..

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Ihanat pionit! Ja rauhallinen, mutta odottavat tunnelma. Näissä muutamissä blogeissa, joita seurailen saa kyllä kauneudenkaipuutaan ruokituksi. Kiitos!

violet kirjoitti...

Katilein: viimeinen kappele kommentistasi: niin tosi kuin olla voi.

Epävirallinen; olen otettu, kiitos itsellesi.

Olina kirjoitti...

Kaunis on tuo kuvasarja. Ihania sävyjä.

Koeta pysyä terveenä! Lämpöä ja lepoa kiireen keskelle=)